Nog meer goud voor Raffaëla: Sony/BMG levert 40.000 singles uit

Right Here, Right NowVolgens RTL Boulevard lag Raffaëla gisteren met een keelontsteking op bed, maar wellicht dat het volgende bericht haar wat doet opknappen. Want haar single Right Here, Right Now zal vrijdag onderscheiden worden met een gouden plaat. Platenmaatschappij Sony/BMG levert 40.000 singles uit aan de platenzaken en dat is genoeg om het edelmetaal in de wacht te slepen. Dat terwijl de single gisteren ook al 36.000 keer was gedownload van de website van Idols; eveneens genoeg voor een gouden plaat.
Wanneer je die twee bij elkaar optelt, kom je uit op een verkoop van 76.000 exemplaren en dat zou platina betekenen. Alleen mag je dat niet zo zeggen, omdat branchevereniging NVPI downloads nog niet meetelt als zodanig. Al lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat de NVPI daar nieuwe regels voor moet opstellen; nu al is Right Here, Right Now de de betaalde download die het meest is verkocht.

Toch heeft het wel degelijk gevolgen voor de verkoop van fysieke geluidsdragers. Jamai’s Step Right Up werd 320.000 keer verkocht, de single van Boris ging 80.000 keer over de toonbank. Wanneer er niet meer exemplaren van Right Here, Right Now worden bijgemaakt, betekent het succes van de downloads wel een afkalving van de verkoop van cd-singles.

Overigens is het de bedoeling dat het debuutalbum van Raffaëla al op 7 april in de winkels ligt. Wedden dat er dan meer edelmetaal volgt voor de Emmense?

Zie ook:
- Right Here, Right Now al goud godownload
- Debuutalbum Raffaëla al op 7 april in de winkels
- Jurylid ontraadt Raffaëla carrière in soul en r&b
- Raffaëla op weg naar platina

facebook share facebook share

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Nog meer goud voor Raffaëla: Sony/BMG levert 40.000 singles uit

  1. lisette

    JESUS HOE STOM KUN JE ZIJN MAN! …HET WAS FLOORTJE DIE MET EEN KEELONTSTEKING OP BED LAG …STEL HOMO’S DAAR BIJ RTL BOULEVARD!!!!!!! JEZUSCHRISTUS …NOEM JE DAT VERSLAGGEVERS!?!?!?!?!:@ ROT TOG OP JOH

      /   Reply  / 
  2. lisette

    EN BTW..FLOORTJE IS VEEL BETER ..DOOR DIE KUT KEELONTSTEKING HET ZE VERLORE..K WEET CKER DAT SE ANDERS VET HAD GEWONNE,, EN VOLGES MIJ IS T DAAR BIJ IDOLS IEDERE X N UITGEMAAKTE ZAAK !! WANT MAUD WAS OWK VEEL BETER DAN BORIS..MAAR OMDAT BORIS DR LEUKER UITZAG HEEFT HIJ GEWONNE¬¬ EN DA WAS NET SOW ALS BIJ JAMAI DIE ZONG OWK SLEGT

      /   Reply  / 
  3. Bert Waterdrinker

    Wat een taal listte! Leer eerst eens fatsoenlijk Nederlands en leg je daarna neer bij het feit dat jij een andere mening hebt dan een meerderheid van de Nederlandse Idol-stemmer! Ik vond Raffaela in ieder geval de completere artieste en erg gegroeid in de laatste weken waar Floortje stil stond in de ontwikkeling leek het wel. Dat heeft niks met haar keelontsteking te maken. De groeten !

      /   Reply  / 
  4. Zoë

    @ Lisette
    Met alle respect voor Floortje (en lisette). Ik ben het eens met Bert. Raffaëla is idd gegroeid, heeft zich van een dieptepunt terug omhoog gewerkt en is met die kracht eerste geworden. Daarbij vind ik persoonlijk dat Raffaëla een uitstraling heeft van een idol. Ik vind dat floortje een fantastische stem heeft, maar ze heeft niet de uitstraling van een popidool.

    Daarbij vind ik dat je (lisette) je mening tot je mening moet houden. Misschien kun je ook je Capslock uitzetten, je wekt niet de indruk dat je een eerlijke mening geeft. Dat JIJ Floortje toevallig leuker en beter vind, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat vind. Hou het dus dicht bij jezelf, je irriteerd mensen misschien.

    Over de vorige Idols, zowel Jamai en Jim waren te jong, te puur en te onervaren om Idool te zijn. Idols twee beloofde veel, Boris won. Maar ik denk wel dat je niets kunt zeggen over het feit dat Maud tweede werd en minder succes heeft. Je hebt je zin gekregen, Zowel Maud als Jim hebben meer succes dat Boris en Jamai.

    Denk er eens over na, hoe jong ben je eigenlijk? Je wekt bij mij de indruk dat je net komt kijken, leer dus eerst eens van anderen, luister eens goed naar anderen, en zet niet zo’n grote mond op tegen anderen. Dan schop ook jij het nog eens wat verder.

    Liefs Zoë

      /   Reply  / 
  5. Chantal

    Nou Lisette, ze hebben wel gelijk hoor bij RTL-boulevard, Raffaela heeft ook een keelontsteking, dus ze hadden het helemaal bij het rechte eind, aangestoken door die Floortje van jou nog wel.
    Eerst de feiten nachecken en dan oordelen.

      /   Reply  / 
  6. Ernst

    …mmm ik dacht dat Right Here Right Now speciaal was geschreven voor de Idols hier .. maar in Zweden heeft de idols finalist Agnes Carlsson hem ook …. en daar was Idols toch echt eerder afgelopen … uhmm lekker origineel!

      /   Reply  / 
  7. Guno

    Todo el chisme del puta. Raffie es bueno ordinario,ella es kapioen.Usted charla ya al final de los días, ya usted no le la concede, ella es y sigue siendo el campeón que es algo que usted vuelta es en absoluto el puta capaz de la torcedura que usted es.

      /   Reply  / 
  8. Guno

    En hier ook nog de vertaling in het nederlands.

    Allemaal hoere geklets. Raffie is gewoon goed,zij is de kapioen.Al kletsen jullie tot het einde der dagen, al gunnen jullie het haar niet, ze is en blijft de kampioen dat is iets dat jullie helemaal niet terug gaan kunnen draaien hoeren die jullie zijn

      /   Reply  / 
  9. Guno

    Raffie es mi campeón
    Raffie es mi ídolo
    Raffie es mi tesoro
    Raffie es los bests

      /   Reply  / 
  10. Guno

    Hier de vertaling!!!!

    Raffie is mijn kampioen
    Raffie is mijn idol
    Raffie is mijn schat
    Raffie is de beste

      /   Reply  / 
  11. Guno

    HIER NOG EENS IN HET DUITS.

    Raffie sind mein Meister
    Raffie sind mein Idol
    Raffie sind mein Schatz
    Raffie sind die bests

      /   Reply  / 
  12. Guno

    All bitch gossip. Raffie are ordinary good,she is the kapioen.Already you chat to end of the days, already you do not grant it her, she is and remains the champion that is something that you not at all return is able twist bitch which you are. envy and jalusie

      /   Reply  / 
  13. niiGhtt

    haaJ Rafaëlla The Best tOgg..??
    iik Vindd Van wel raffie JiJ Bent alles vOorr mij i lOve YOuu sOo xxx Je nigt

      /   Reply  / 
  14. kim

    Hallo,
    Ik vind het echt neiet normaal waarom mensen verslaggevers belachelijk gaan maken op hun eigen site!!
    Dan ben je toch zeker ziek in je hoofd?
    En raffaela had trouwens ook keelontsteking, maar dat was de dag na de finale.

    Maarja ik hoop dat je niet over zo lastig doet,

    Met Vriendelijke Groet kim

      /   Reply  / 
  15. Ronald

    Dat heeft te maken met geen respect voor een andere mening denk ik Kim…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>