NLpop-analyse na eerste liveshows The Voice of Holland

Alle ogen en oren gericht op tweestrijd Sandra vs Leona in Team Trijntje • Tweestrijd gaat ten koste van Tessa en Laurrhie • Strijd binnen andere teams is alles behalve beslist • Team Nick & Simon was meest solide • Meer underdogs dan favorieten

NLpop analyseerde onder meer onze eigen flitspolls over de twee eerste liveshows, de iTunes verkopen en de aandacht in (sociale) media. Net als eerder bij De Beste Zangers van Nederland kunnen we op basis van die data de hele zaak even lekker ontleden.

Deze ranglijst is gebaseerd op onze eigen polls, de iTunes-verkopen en media-aandacht in de periode van 9 tot en met 17 november 2012; alleen de eerste twee liveshows, niet de blind auditions en battles. Het is duidelijk dat Sandra van Nieuwland momenteel de beste kaarten in handen heeft om dit seizoen te winnen. Maar het is nog niet gedaan…

Meteen valt op dat de top tien bestaat uit negen vrouwen en slechts een man. Ivar Oosterloo staat op plek 9. Om het seizoen te winnen zou hij ver boven zichzelf uit moeten stijgen. Niet onmogelijk, maar dat hij na Barbara Straathof en Babette van Vugt in zijn eigen team, ook nog alle topfavorieten kan uitschakelen is… hoogst onwaarschijnlijk.

Bij veel The Voice-kijkers is de strijd tussen Sandra van Nieuwland en Leona Philippo binnen Team Trijntje constant onderwerp van gesprek. Ze horen eigenlijk allebei in de finale, is de algemene teneur. Maar dat is niet mogelijk in het huidige format.

In de Amerikaanse versie van The Voice is die zekerheid uit het spel gehaald. Daar kunnen van een team meerdere talenten de finale halen, en van een ander team dan dus niemand. Die vernieuwing wordt mogelijk volgend seizoen ook in Nederland doorgevoerd, maar och, wat zou dat dit seizoen mooi zijn geweest.

De Sandra-Leona-tweestrijd zal ten koste gaan van Trijntje’s andere talenten. Dat is spijtig voor Laurrhie Brouns en Tessa Belinfante, maar zij zullen een werkelijk spectaculair optreden moeten neerzetten om terug te komen, en dan zijn ze nog afhankelijk van eventuele mindere prestaties van Sandra en/of Leona.

Het publiek zal Sandra nu niet zomaar laten vallen. Ze kan zich een misser in liedkeuze veroorloven, verkouden worden, of gillend van het podium donderen, dan nog blijft ze favoriet. Indien ze meerdere weken de mist in zou gaan kan dat veranderen. Niet ondenkbaar, want ze staat onder druk om haar favorietenrol te blijven waarmaken.

Dan zijn er nog de underdogs. Floortje Smit is volgens velen zo goed als zeker van een finaleplaats, maar dan is zij een underdog tegenover Sandra of Leona. In Team VanVelzen bevindt Sam Holden zich ook in een underdogpositie. Hij wil zich bewijzen na een zwakke eerste liveshow, maar kan hij Floortje uit de finale houden?

In team Nick & Simon liggen alle talenten heel dicht bij elkaar. In onze ranglijst bevinden Maame Joses en Claudia de Graaf zich in de top tien, op de voet gevolgd door Salóme Pieris en Johannes Rypma. Geen van hen springt er nog met kop en schouders bovenuit. Eigenlijk is heel Team Nick & Simon één grote underdog.

Team Nick & Simon was het meest solide team in de eerste twee liveshows. Zie ook de hoge score van Mathijs Rumping in onze ranglijst. Alle teams scoren gemiddeld een 17e plek, behalve team Nick & Simon. Daar is de gemiddelde score een 14e plek. Nu er zestien talenten naar huis zijn betekent dat echter nog maar weinig. Underdogs dus.

Team Borsato is al vanaf de eerste auditieshows het minst populaire team onder NLpop-bezoekers. De liveshows hebben daar geen verandering in gebracht. De gemiddelde score van het team in onze ranglijst is iets lager, niemand acht het voor mogelijk dat Barbara of Babette de finale wint, en over Ivar hebben we het eerder al gehad.

Conclusie: het grote succes van Sandra (en haar tweestrijd met Leona) daargelaten, achter haar gebeurt nog van alles in de andere teams waardoor de komende liveshows bijzonder spannend kunnen worden. We zijn benieuwd… Is het al vrijdag?

facebook share facebook share

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “NLpop-analyse na eerste liveshows The Voice of Holland

  1. Autorijschool in Amsterdam

    The Voice of Holland is echt een leuk programma. Kijk er elk weekend naar! Jammer dat het niet vanavond is.

      /   Reply  / 
  2. Bart

    Leuk stuk Marcus! Het kan bijna niet anders meer dan dat Sandra de winnaar wordt van TVOH 2012. We zullen het gaan zien!

      /   Reply  / 
  3. vinn

    Dat de top 10 bestaat uit één man is niet heel gek, aangezien er maar 3 mannen nog in de race zijn en er maar 9 mannen de liveshows hebben gehaald.

    Mijn top 16 zou zijn:
    1. Sandra (trijntje)
    2. Laurrhie (trijnte)
    3. Leona (trijntje)
    4. Eyelar (VanVelzen)
    5. Babette (Marco)
    6. Marjet (VanVelzen)
    7. Floortje(VanVelzen)
    8. Tessa (Trijntje)
    9. Barbara (Marco)
    10. Ivar (Marco)
    11. Maame (NS)
    12. Claudia (NS)
    13. Salome (NS)
    14. Sam (VanVelzen)
    15. Anja(Marco)
    16. Johannes(NS)

    Naar mijn mening heeft Nick & Simon het slechtste team, alleen Maame is wel oké maar viel vorige liveshow tegen. Als er dan toch 4 per liveshow uit moeten zou ik er liever 2 van hun team zien vertrokken, samen met 1 van Marco en VanVelzen.
    Mijn top 3 bestaat uit 3 van Trijntje en vind ook echt dat alle 3 de dames de finale verdienen, samen met Eyelar van VanVelzen.

    Mischien als er nog 8 mensen over zijn dat ze het willekeurig gaan doen

      /   Reply  / 
  4. Ronald

    Ik zag pas bij iemand thuis die Johannes voorbij komen. Zijn er serieus mensen die hem als serieus muzikant zien?
    Echt het kaliber Herman, Paul Turner of Klompen Vincent…hem gaat het echt om de aandacht en tijdelijke roem.

      /   Reply  / 
  5. Denn en Inge

    Misschien zo beter Ronald? om gewoon als koppeltje te reageren.
    Mag dat?

    Goed stuk Marcus!

    Het is ook een moeilijk seizoen want misschien geeft Trijntje Leona wel de gun factor, maar toch is Sandra der stem herkenbaarder. Ik vrees in iedergeval dat ook in deze competitie Floortje mogelijk tweede woord. Maar net als vorig seizoen weet je het dus nooit. Leona en Sandra zijn eigenlijk de nieuwe Chris en Charly.

      /   Reply  / 
    1. Denn en Inge

      soms reageer ik erop en soms me vriendin… misschien verklaart dat ook gelijk waarom wij dezelfde mening delen.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Nu Ronald nog. Onder die naam heb je ook weleens gereageerd, nietwaar Inge?
        Doorzichtig hoor.

          /   Reply  / 
  6. Arjan Hensens

    Ik denk dat Eyelar de grootste underdog is. Een hele fijne populaire stem onder de jeugd en de hele arabische gemeenschap stemt er op en dat zijn er veel!! Ik hoorde in mijn buurt waar veel moslims en arabiers wonen veel mensen (terecht) juichen toen zij door ging.

      /   Reply  / 
    1. Nick

      dat denk ik ook en eyelar heeft echt een prachtige stem om naar te luisteren

        /   Reply  / 
  7. Henk

    En toch weet je nooit hoe het gaat. Dat zagen we afgelopen vrijdag wel met Laurrhie. Mijn god wat klonk zij beroerd, wat slecht. Die had er echt uit gemoeten. Maar ik denk door het commentaar van Borsato dat veel mensen medelijden met haar hadden omdat het zo’n leuk meisje is (meisje niet helemaal het goede woord)en dat ze toen voor haar zijn gaan stemmen. Is ook ooit gebeurd bij Idols met een kandidaat die niet zulk leuk commentaar kreeg van HenkJan Smit.
    Wie doet trouwens de styling van de kandidaten? Nou die moeten ze ook naar huis sturen. Bij veel kandidaten werden veel lichaamsdelen extra benadrukt door de verkeerde kledingkeuze. Onvoorstelbaar vond ik dat.
    Leuk artikel Marcus. En ik vind het ook erg jammer dat Leona of Sandra niet beide in de finale kunnen staan. Want ik denk dat zij daaarop toch het meest recht hebben.

      /   Reply  / 
  8. Henk

    Leuk en goed stukje Marcus. En ik vind het ook erg jammer dat Leona of Sandra niet beide in de finale kunnen. Want zij hebben toch alle2 wel echt de Voice. Jammer dat beide voor het team van Trijntje hebben gekozen. Maar je weet toch nooit hoe het gaat. Dat zagen we afgelopen vrijdag wel met Laurrhie. Zij had er echt uitgemoeten. Wat was zij slecht! Onvoorstelbaar. En ik denk dat door het commentaar van Borsato er massaal mensen voor haar zijn gaan stemmen. Toch uit medelijden omdat het zo’n leuk meisje is. (Meisje kan ik het ook echt niet noemen.)
    Ik weet trouwens ook niet wie de styling van de kandidaten doet, maar die mogen ze wat mij betreft ook wel naar huis sturen. Wat werd er veel geaccentueerd wat niet geaccentueerd had moeten worden van veel lichamen. Echt vaak verkeerde kledingkeuzes. Erg jammer.
    Er zitten ook veel kandidaten bij die hetzelfde klinken en zich dus niet onderscheiden. Maar die gaan allemaal afvallen.
    Waar ik zelf ook wel een beetje misselijk van werd is telkens “maar ik hou wel van jou”. En dat werd vooral vaak gezegd door Borsato. Ik kan het dan gewoon niet meer geloven.
    Maar ik blijf kijken. Toch leuk op vrijdagavond.

      /   Reply  / 
  9. Henk

    Ikheb 2x een stukje ingestuurd, ik dacht dat de eerste keer iets fout was gegaan. Maar wellicht moet het eerst langs de commissie ter goedkeuring. En terecht hoor.
    SUCCESSSSSSSSSSSSSSSSSS

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Excuus, Henk. Op de één of andere manier heeft het systeem die twee reacties automatisch naar de spam folder verplaatst. Dit is geen opzet, het is een automatisch systeem. Ik heb ze inmiddels verplaatst. Als het goed is herkent het systeem dat ik de reacties heb verplaatst, en (hopelijk!) komt het in de toekomst niet meer voor.

        /   Reply  / 
  10. Peterke!

    Heel leuk stukje Marcus. Dit vind ik nou echt leuk om te lezen. Ook ik blijf erbij dat zowel Sandra als Leona in de finale zouden moeten staan. Wordt nog een hele spannende strijd wie van de 2 de finale gaat halen. Ben ook zeer benieuwd naar aankomende vrijdag.

      /   Reply  / 
  11. Pingback: #TVOH Trijntje kan niet kiezen tussen Sandra en Leona | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>