#TVOH Wat is het geheim van Johannes Rypma?

‘Johannes krijgt altijd de meeste stemmen van het publiek, terwijl die van de coaches steeds lager worden’ • Borsato roept wanhopig: ‘Wat moeten we met jou aan?’

In het derde seizoen van The Voice of Holland is Johannes Rypma wellicht een grotere verrassing dan Sandra van Nieuwland. De publieksheld krijgt steun uit alle hoeken, en lijkt nu al verzekerd van een finaleplaats. Waar is Johannes dan toe in staat?

Met enorme marges wint hij keer op keer de televote in Team Nick & Simon. In eerste instantie leek Johannes enkel wat winst te halen door de extra stemmen uit het noorden, maar na de overweldigende 85 procent in de kwartfinale van afgelopen vrijdag lijkt er meer aan de hand te zijn. Wat is het geheim van deze nuchtere rocker?

Dat de steun uit Friesland en omgeving belangrijk voor hem is zei Johannes zelf eerder ook al. Na de zoveelste kritische commentaren en lage cijfers van de coaches sprak hij achter de schermen de hoop uit dat het noorden en oosten flink op hem zouden gaan stemmen. Maar het lijkt erop dat Johannes inmiddels steun krijgt uit heel Nederland.

Uit de reacties in sociale media blijkt dat mensen die kritiek hebben op het fenomeen talentenshows, en The Voice of Holland in het bijzonder, het succes van Johannes toejuichen. Inclusief stemverklaringen, als een soort dikke vinger naar The Voice.

Johannes is authentiek, de boy next door, en hij heeft de gunfactor. Zijn singles scoren amper in de charts, maar om die nummers lijkt het bij zijn supporters niet te gaan. Zijn persoonlijkheid en uitstraling doen het hem. Een nuchtere, gewone jongen. En het feit dat hij de totale underdog is. Weinigen hadden verwacht dat Johannes zo ver zou komen.

Van de coaches kreeg hij tot nu toe veel kritiek. Marco Borsato: ‘Wat moeten we met jou aan? Ben jij nou The Voice of Holland? Ik denk het niet, maar ik zie je wel in het Gelredome staan. Wat voor cijfers je ook krijgt, jij gaat toch door!’

Johannes’ eigen coaches, Nick & Simon, hadden eerder ook kritiek. Al in de battle-ronde waarin Johannes onverwacht mooiboy Marco Oostra uitschakelde. De coaches maakten duidelijk dat ze niet kozen voor de beste, maar voor de minst slechte van de twee.

Onderhand lijken ze hun tactiek aangepast te hebben. Coaches en productieteam hebben vast door dat Johannes deze laatste weken uitgroeit tot een grote hype. En het publiek heeft altijd gelijk, dus ze moeten er wel in meegaan. Maar wordt de Johannes-hype na vanavond zo groot dat hij de topfavorieten in de finale kan verslaan?


Foto’s RTL / thevoiceofholland.com

facebook share facebook share

34 Reacties // Reageer

34 thoughts on “#TVOH Wat is het geheim van Johannes Rypma?

  1. joop

    Johannes rypma

    ik stem wer op die hjerre !

    Fryslan boppe

      /   Reply  / 
    1. Anne-Marie

      Flink wat borrels op en stront van het boerenland in je oren…en ja het klint daarna wellicht iets beter wat Johannes doet!

        /   Reply  / 
  2. Ceessiejj

    De scores van Johannes (van het publiek) lijken altijd erg hoog, maar volgens mij stemt er gewoon niemand op de andere kandidaten van Nick en Simon… Als er dan een paar mensen op Johannes stemmen is het logisch dat zijn precentage hoog is… Maar dat zegt nog altijd niks over zijn populariteit.
    Zo’n inmens hoog precentage betekend in mijn ogen dat er maar weinig mensen stemmen op de kandidaten van team Nick en Simon.

      /   Reply  / 
    1. ClemUns

      Zo zie ik het ook!

        /   Reply  / 
    2. Henk

      Zo had ik het niet gezien. Maar is volgens mij wel een erge rake constatering.

        /   Reply  / 
    3. Anne-Marie

      Jij snapt het!!! Als er maar 50 mensen stemmen, en Johannes daarvan 80% van de stemmen wilt het nog niet zeggen dat hij veel stemmen heeft. A.s. vrijdag moet hij echt presteren, maar dan valt hij door de mand, zeker weten!

        /   Reply  / 
  3. inge

    Ik denk dat het exit Johannes is: laten we het hopen!

      /   Reply  / 
    1. Bart

      Vorige week Johannes 85% en Maame 6%. Als Johannes nu zou verliezen, zou het wel heel ongeloofwaardig zijn. En dan heb ik puur over de cijfers.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        85%. Nee dat is geloofwaardig?
        Fryslan Boppe laten we maar zeggen…

          /   Reply  / 
        1. Bart

          Als Johannes the voice wint, verliest The Voice zijn geloofwaardigheid. Dus Ronald, ik zou zeggen stemmen op Johannes ha,ha

            /   Reply  / 
  4. Tamme Woustra

    Lijkt erop dat heel Friesland op hem stemt omdat hij fries is en

    niet omdat hij nou zo geweldig kan zingen.

      /   Reply  / 
  5. Ronald

    Het geheim. Friesland is toondoof maar ook chauvinistisch. Is natuurlijk heel mooi dat twee Friezen twee jaar achter elkaar The Voice winnen…

      /   Reply  / 
    1. Bart

      tja, de Friezen zijn doorzetters en stemmen volop om hun favoriet naar de volgende ronde te krijgen! Daar kunnen de fans van Maame nog wat van leren………
      Dit kun je ook duidelijk zien aan de poulariteit van Iris in Friesland. In Friesland is Iris nog best populair. De friezen zijn trots op haar. Zo hoort het.
      Dat is de andere kant van het verhaal.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Nee het zou voor Friesland gewoon een leuk recordje zijn. Twee keer een Fries die wint. Winnen er behalve schaatsen ook eens Friezen in andere dingen…

          /   Reply  / 
        1. Bart

          He jammer, we zijn het weer niet eens. ha,ha

            /   Reply  / 
        2. Johan van de Velde

          Je bent goed op de hoogte, Ronald. Wie was die andere Fries?

            /   Reply  / 
          1. Ronald

            Dat meisje met de harp toch?

              /  
          2. Geesje

            Ja vergis je niet, als het om op de hoogte gehouden worden van talentenjachten gaat moet je bij Ronald/BoycotIdols zijn.
            Wij zijn het bijna vergeten wie de vorige winnaar was, maar nee hoor niet Ronald, zou het dan toch? Haha!!!

              /  
  6. Pingback: #TVOH Johannesgate in The Voice of Holland | NLpop

  7. Ronald

    Niet zo gek he dat je op de hoogte blijft Geesje. Je hoeft alleen maar dit blog te lezen…

      /   Reply  / 
  8. jojo

    als johannes win is,zou ik niet Voice oh Holland meer zien

      /   Reply  / 
  9. TM vleuken

    Johanes word de voice als hij volgende week een nummer doet van ?
    Henk de knive and the jets.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Nee Slayer lijkt me wel wat voor hem…

        /   Reply  / 
  10. TM vleuken

    Johannes word tvoh alshij een nummer van ?
    Henk the knive and the jets zinkt.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Dat kent hij niet eens. Laat staan dat hij het uberhaupt kan zingen…

        /   Reply  / 
  11. Pingback: Ontknoping halve finale The Voice of Holland-3: Sandra van Nieuwland uitgeschakeld, Leona Philippo naar finale! | NLpop

  12. Michael

    Wij, het publiek bepalen wie er gaat winnen. Anders dan de jury bepalen wij dat niet altijd de mooiste of de beste zanger(es) doorgaat, maar degene die ons het beste gevoel geeft. En dat is met afstand… Johannes.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Jaja. Dat doen ze je dus geloven Michael. Maar dat is een illusie. Alles is van begin tot eind geregiseerd. Winnen doet degenen die in de ogen van het programma het meeste winst opleverd. De kijker zorgt voor de kijkcijfers, verder niks.

        /   Reply  / 
      1. Michael

        Het is een theorie Ronald. Het lijkt me sterk dat het zo geregisseerd is zoals je zegt (al sluit ik het niet uit). Johannes heeft daarvoor teveel onvoldoendes gekregen en programma zou dan wel écht domme risico’s hebben genomen. De winst van het programma zit hem in kijkcijfers tijdens commercials, niet zozeer de winnaar van het programma. We horen toch ook niks meer van de winnaar van vorig jaar?
        Groeten uit Friesland :)

          /   Reply  / 
  13. M

    Ik kom niet uit het noorden én niet uit het oosten en ik zie Johannes het liefst winnen, ik heb geen idee waarom ik het denk..!

      /   Reply  / 
  14. Amanaemonesia

    Johannes is volgens mij de enige die The Voice ziet als leuk avontuur voor tussendoor en het niet zo belachelijk serieus neemt als de overige kandidaten. Als je die Floortje en Ivar gisterenavond zag spreken zou je dan geloven dat ze zichzelf al helemaal de nieuwe popster van Nederland vinden terwijl ze zich nog volledig moeten bewijzen.

      /   Reply  / 
    1. Bart

      precies en dat is de kracht van Johannes. Daarom stemmen mensen op hem. Hij geniet er gewoon enorm van. Maar is nuchter genoeg om te zien dat hij geen giga carriere krijgt. Hij mag strakslekker optreden door het land.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Door het land op boerenfeetsen in Friesland dan waarschijnlijk.
        Verder zal hij denk ik niet komen.
        Hij kan misschien een tourtje doen met zijn provinciegenote, je weet wel die andere ‘geslaagde’ Voice winnares.

          /   Reply  / 
  15. Ronald

    Floortje is dan ook niet in staat kritisch naar zichzelf te kijken en denkt waarschijnlijk nog steeds dat een talentenshow haar verder brengt. Dom, naief kind. Ze stapelt stigma op stigma.

      /   Reply  / 
  16. Pingback: #TVOH Barbara Smartlap snapt populariteit Johannes niet | NLpop

  17. Nicole

    Wat een gezeur richting Floortje. Wie zijn jullie om te roepen dat ze dom is dat ze al veel eerder had moeten kappen met die talentenjachten. Ze staat er wel mooi elke keer weer en wat hebben jullie bereikt??? Mijn favo’s zijn anderen maar ik gun haar alle succes en de zure mensen die lekker anoniem op internet willen mekkeren moeten eens in de spiegel kijken! Laat haar doen waar ze van houdt! Zingen en als dat in talentenshows is dan is dat maar zo. Er zijn geen regels dat je na 1 talentenjacht maar moet stoppen! Ga lekker ergens anders zuur en JALOERS zitten wezen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>