The Voice of Holland gered: Leona Philippo wint finale

TVOH-finale overschaduwd door ontbreken van hitwonder Sandra van Nieuwland en ‘dreiging’ van een Johannes-overwinning • Wijzigingen in format onvermijdelijk

Leona Philippo heeft seizoen 3 van The Voice of Holland gewonnen. De makers van de show kunnen opgelucht ademhalen. Johannes Rypma eindigde als tweede. Tijdens de show was de uitdrukking ‘Als Johannes…’ zelfs even wereldwijd trending topic. Paniek!

Wat áls Johannes zou winnen? Maar Leona won, en dik verdiend, dat staat buiten kijf. Toch wierp het ontbreken van hitwonder Sandra van Nieuwland een schaduw over de finale, en is de rol van Johannes Rypma constant onderwerp van discussie.

Voor volgend seizoen zijn al een aantal wijzigingen in het format aangekondigd. In oktober kon je op NLpop al lezen dat in de battle-ronde het stelen van kandidaten ingevoerd zal worden. Ook zullen volgend jaar meerdere talenten uit hetzelfde team de finale kunnen halen. In de Amerikaanse Voice zijn de wijzigingen al succesvol doorgevoerd.

Talentenshow-liefhebbers hoeven na de spetterende climax van vrijdagavond in ieder geval niet af te kicken, en talentenshow-haters krijgen geen moment rust. Volgende week vrijdag beginnen namelijk de blind audition shows van The Voice Kids!

Twee dagen voor de eerste blind auditions kon je op NLpop al een spoiler vinden met videos van Leona Philippo en Sandra van Nieuwland; je ziet het eerst op NLpop!

Volg NLpop ook op Twitter en Facebook.

facebook share facebook share

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “The Voice of Holland gered: Leona Philippo wint finale

  1. Peterke!

    Goed nieuws voor alle Sandra van Nieuwland fans! Er wordt dit jaar nog een album uitgebracht. Het album heet “And More” en zou naar verwachting volgende week al in de winkels meten liggen. Wat Leona betreft… ze heeft het absoluut verdiend. Daar kan ook ik zeker niet onderuit komen. :)

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Foto: de enige echte winnaar van The Voice of Holland-3 | NLpop

  3. Inge

    Haar album is vrijdag digitaal te downloaden. Leuk voor Leona, maar Sandra is de winnaar

      /   Reply  / 
  4. Nadine

    Floortje moet ook een album gaan maken!!

      /   Reply  / 
  5. PigBag

    De beste artiest van dit seizoen heeft gewonnen. Terechte winnares dus.

      /   Reply  / 
  6. marian

    the voice of holland had ik sandra of johannes wel gegund.
    als winnaar die twee waren goed.
    trijntje oosterhuis is knetter gek met die uitspraken van johannes.
    hoop dat die twee het ver gaan schoppen.
    koop geen single of cd van leona philippo.

      /   Reply  / 
  7. Ronald

    Deze dame heeft al een flinke staat van dienst, zag ik.
    Een Canadese die The Voice of Holland wint. Is dat n regel of zo dat je van andere origine moet zijn? Eerder al Brit Ben Saunders…

      /   Reply  / 
    1. Geesje

      Heeft 10 jaar geleden al een album uitgebracht, staat al jaren op het podium met Candy Dulver. Candy Dulver het nieuwe jurylid van de komende X-Faktor, ze doet er nog een beetje geheimzinnig over, maar het was duidelijk te lezen op haar gezicht.
      Maar volgens jou worden talentenjacht deelnemers niet serieus genomen door ”echte sterren”
      Toch gek dat echte sterren nu ook de weg zoeken naar talentenjachten, al is het maar om in de jury te gaan zitten of om op te treden om hun gezicht te laten zien aan het nederlandse volk. Blof, Racoon enz.
      Waar ze eerst hun neus voorop haalde komen ze nu oh zo graag opdraven.

        /   Reply  / 
  8. Ronald

    Ah dus weer niks voor Floortje?
    Tja, nu moet het haar toch ook duidelijk zijn? Dat ze niet het talent heeft een carrière van de grond te krijgen.
    Want daar horen we niks meer van.

      /   Reply  / 
  9. Inge

    Even over Marjet van den Brand: die moet verder gaan met Helder en met goede Nederlandse teksten kan zij Helder de nieuwe Blof worden maar dan met vrouwelijke leadzanger

      /   Reply  / 
  10. Justin

    #Ronald: Floortje komt er anders wel door (zowel in Idols, als The Voice, en ik hoorde laatst dat ze in 2001 ook 4e is geworden in de Soundmixshow) en bovendien op 7 binnen deze week in de top 100. Ze heeft wel talent. En ja, ze is de beste niet, alsof dat een graadmeter is voor succes.

      /   Reply  / 
    1. Denn

      Johannes Rypma is gezakt naar plek 40… dat belooft wat voor de toekomst. Ik denk dat Barbara Straathof gelijk had: Het stemmen op Johannes is was een soort van gimmick

        /   Reply  / 
  11. Amanaemonesia

    Iedereen die enigszins rationeel denkt zal beseffen dat er voor Leona Philippo geen toekomst is als succesvol solo-artieste. Ze is al redelijk op leeftijd en zit behoorlijk lang in de muziekindustrie als oa achtergrondzangeres. Als ze echt de kwaliteiten had om door te breken had ze dat imo al lang gedaan. Hier valt ze enkel op door haar vlekkeloze uitspraak, maar in Canada zou ze waarschijnljk niet boven het maaiveld uitsteken.

      /   Reply  / 
  12. Amanaemonesia

    Iedereen die enigszins rationeel denkt zal beseffen dat er voor Leona Philippo geen toekomst is als succesvol solo-artieste. Ze is al redelijk op leeftijd en zit behoorlijk lang in de muziekindustrie als oa achtergrondzangeres. (…)

      /   Reply  / 
    1. Amanaemonesia

      Als ze echt de kwaliteiten had om door te breken had ze dat imo al lang gedaan. Hier valt ze enkel op door haar vlekkeloze uitspraak, maar in Canada zou ze waarschijnljk niet boven het maaiveld uitsteken.

        /   Reply  / 
      1. Denn

        dat komt ook omdat ze op jonge leeftijd vanuit daar is geadopteerd. Ze heeft er niet tot haar 25ste gewoond ofzo

          /   Reply  / 
    2. Denn

      nou Susan Boyle heeft toch ook dankzij Got Talent een prima carriere voor gekregen?

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>