SBS schrapt helft liveshows: The Next Pop Talent flopt

Talentenshow niet opgewassen tegen concurrentie van RTL 4 en Nederland 1

SBS wil versneld van The Next Pop Talent af. Vanwege tegenvallende kijkcijfers wordt de helft van de geplande liveshows geschrapt. Dat maakte de zender woensdag bekend.

De finale vindt nu plaats op 27 april in plaats van op 18 mei. Zo staat deze in ieder geval niet meer geprogrammeerd tegenover de finale van het Eurovisie Songfestival. We hopen natuurlijk dat Anouk die finale gaat halen. In dat geval zullen miljoenen mensen kijken, maar ook in jaren dat we niet in de finale stonden keken ongeveer een miljoen mensen.

Een woordvoerder van SBS zegt dat de kijkcijfers zes liveshows uiteindelijk niet toelieten. The Next Pop Talent bereikte afgelopen zaterdag slechts 375.000 kijkers. Veel te weinig voor zo’n show op een commerciële zender op prime-time zaterdagavond.

De liveshows van The Next Pop Talent starten zaterdag. Ze kunnen er een leuk einde aan breien, en wie weet scoort een talent uit de show nog een hitje, maar over het algemeen zal The Next Pop Talent toch beschouwd moeten worden als een jammerlijke flop.

Het is jammer dat het niet gelukt is. Het juryteam met Glennis Grace, Xander de Buisonjé, Stacey Rookhuizen en Ruud de Wild is op zich goed, evenals het presentatieduo Yes-R en Do. Vooral het uitzendtijdstip, met hevige concurrentie op andere zenders, nekt de show.

facebook share facebook share

20 Reacties // Reageer

20 thoughts on “SBS schrapt helft liveshows: The Next Pop Talent flopt

  1. Ronald

    Aha, een artikel erover. Ik meldde het al.

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Bedankt voor de tip.

        /   Reply  / 
      1. Yoshi

        geen seizoen 2 niet meer doen dus! was te verwachten!

          /   Reply  / 
        1. bart

          Ja, was te verwachten idd. Maar X Factor staat alweer in de startblokken. Dat gaat weer uitstekend scoren. Alles wat RTL 4 aanraakt doet het uitstekend. Een paar jaar geleden was het precies andersom. Nee, het einde van de talentenjacht is door deze flop echt niet in het zicht

            /   Reply  / 
          1. Ronald

            Nou ik denk ook dat X Factor minder bekeken zal worden, het format talentenshow is hoe je het wendt of keert compleet uitgemolken.

              /  
          2. bart

            We zullen het meemaken. Ik vind met name Candy Dulfer geen aanwinst. Volgens mij is die totaal niet geschikt. Gordon wel; wat mij betreft doet hij dit uitstekend, met oprecht en zinvol commentaar.Maar hier zullen de meningen waarschijnlijk ook over verdeeld zijn.

              /  
  2. ingocharts

    Erg jammer dit, het format was goed bedacht.. als rtl deze show had uitgezonden, was het waarschijnlijk warmer ontvangen.. wie weet halen de liveshows een keer meer dan 500000 kijkers..

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Goed bedacht? Wat precies?
      Gewoon de zoveelste versie van een talentenjacht…

        /   Reply  / 
      1. Yoshi

        ingocharts heeft ergens een punt, het ligt meer aan SBS. Het ligt aan de naam en denk niet zo zeer aan het format van de shows/programma’s die er worden uitgezonden. Als had RTL hiermee gekomen had het met gemak 1.8 milj. kijkers gehaald. Maar doordat SBS zo door de machine is gehaald en steeds negatief in het nieuws is, zappen mensen automatisch door en dat is de grootste reden van deze flop

          /   Reply  / 
        1. bingocharts

          Dat denk ik helaas ook, Yoshi..

            /   Reply  / 
        2. Ronald

          Wat zijn sommig ereacties toch komisch. Sommigen willen er echt niet aan dat het fenomeen talentenshow zijn tijd heeft gehad. Nu ligt het weer aan SBS. En die volkszangertalentenshow dan? Geen SBS, dreigt ook een flop te worden… dat ligt zeker aan RTL?
          Is het echt zo moeilijk te vatten dat de talentenshows hun beste tijd hebben gehad. Leven gaat verder hoor.

            /   Reply  / 
          1. Ronald

            Als de slechte naam van SBS de oorzaak zou zijn, waarom weet men die zender wel te vinden bij menig voetbalwedstrijd of reportage?

              /  
          2. BéTé

            Die volkszanger talentenshow is wél van SBS6 hoor!!

              /  
          3. bingocharts

            Maar dat TVOH (rtl4) , ook een zangtalentenshow, bijna 4 miljoen kijkers weet te halen, en dit (sbs6) nog geen 400,000 kijkers heeft niks te maken met het feit dat er teveel talentenjachten zijn..
            Dan had TVOH ook minder kijkers moeten hebben..

              /  
      2. bingocharts

        Het idee dat je bij de auditie 60 seconden vol moet krijgen, daarna 90 seconden en in de live show 120 seconde was nog niet eerder te zien..

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          Het resultaat blijft hetzelfde. n Geforceerde jacht naar wéér een nieuw poptalent die vervolgens als flop eindigen…kan je tig elementen toe blijven voegen, het blijft een talentenjacht…

            /   Reply  / 
          1. bingocharts

            Daar ben ik het volkomen mee eens…

              /  
  3. Kamper

    De show zelf interesseert me niet, maar wat wel erg leuk was, was de nationale doorbraak van de Freshkid. Zij scoorde in 2013 het best van alle huidige talentenshow-deelnemers. Even de statistieken van de grootste NL hits van 2013 tot nog toe

    The Partysquad – Helemaal Naar De Klote ft. Jayh 1.412.000
    Lijpe Mocro & Ismo Spitsessie CIV 1.228.000
    MainStreet – Mind Is Blown 1.140.000
    Freshkid – Lay Low 962.000
    The Opposites – Sukkel Voor De Liefde ft. Mr. Probz 960.000
    Broederliefde – Zero 579.000
    Nielson – Zo Kan Het Dus Ook 530.000

      /   Reply  / 
  4. vinn

    Met het format is niks mis. De jury is leuk en anders en ook Do en Yes-R doen het goed. Het is juist te prijzen van SBS dat ze eens nieuwe mensen aan zo’n progamma binden.
    De hendel was juist erg spannend, vooral als er al 2 om waren en de auditant nog meer dan 10 sec moest zingen.

      /   Reply  / 
  5. Yoshi

    Ik heb die show nog nooit gezien Ronlad, ik leg alleen mijn mening uit omtrent het programma pakket van SBS, en deze show komt daar nu even in boven. Ik ben het met je eens dat Nederland wordt doodgegooid met zulke shows! Evenals al die programmas met ‘BN’Rs’

      /   Reply  / 
  6. Pingback: Uur van de waarheid voor The Next Pop Talent | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>