Vanavond live finale The Voice of Holland 2017

#TVOH Preview • Armin van Buuren • Ronnie Flex • Paskal van BLØF

Vanavond beleven we in het zevende seizoen van The Voice of Holland de finale met Pleun Bierbooms, Thijs Pot, Isabel Provoost en Vinchenzo Tahapary.

Check ook onze NLpop-poll om een idee te krijgen van de stemming vooraf. Al weken lijkt Pleun op weg naar de winst, op de voet gevolgd door Vinchenzo.

Wat kunnen we vanavond verwachten? Armin van Buuren opent de show met de vier finalisten. Dat belooft een spetterende openingsact te worden die ook in virtual reality en 360 te bekijken is in de Red Room app en op YouTube.

Duetten en singles

De Zeeuwse Isabel zingt haar duet met BLØF-frontman Paskal Jakobsen. Vinchenzo heeft hit-machine Ronnie Flex gestrikt voor een uptempo-optreden. Thijs zal samen met zijn coach Guus Meeuwis een Nederlandstalig nummer zingen, en Pleun zingt samen met haar coach Waylon een ballad.

Alle talenten zingen ook nog een liedje waarmee ze eerder in de competitie succes hadden. Daarna valt één van de vier finalisten af. De overgebleven drie zingen vervolgens hun single. Als interval-act speelt de Deense band Lukas Graham hun wereldhit 7 Years en hun nieuwe single You’re Not There.

Voorspelling

Het lijkt er sterk op dat Pleun er vanavond met de winst vandoor gaat. Zij is de grote hype van dit seizoen en heeft ook nog eens de populairste coach, met wie zij vanavond een duet zal zingen. Het publiek zal dat zeker hoog waarderen.

Maar als we denken aan eerdere seizoenen – hoe het ging met andere veelbelovende talenten – en we weten hoe de Nederlandse muziekscene in 2017 werkt, dan heeft juist ook Vinchenzo hele goede kaarten in handen.

Niets ten nadele van Pleun. Zij is goed. En als mensen haar graag als “Nederlandse Adele” willen zien – hoewel erg overdreven – dan mag dat best, maar Vinchenzo bezit denk ik op dit moment meer de potentie om zich los te maken van The Voice, en een carrière in de popmuziek op te bouwen.

Instant succes

Makkelijk is het sowieso niet – voor geen enkele beginnende artiest – maar dat Vinchenzo vanavond met Ronnie Flex optreedt is al een enorm goed teken; één van de meest toonaangevende Nederlandse artiesten van dit moment.

Na deelname aan een talentenshow is “instant succes” sowieso niet het belangrijkst. Met goede producers en songwriters, voor meerdere jaren support van een label krijgen. Dat is belangrijk. Dan is er van alles mogelijk.

Grammy-primeur

Zo was dit jaar voor het eerst een Amerikaanse Voice-winnaar genomineerd voor een Grammy Award. Een nieuwe mijlpaal. Ook in de USA raken sommige talentenshow-winnaars in de vergetelheid. Maar Cassadee Pope won The Voice daar eind 2012, en vier jaar later mag zij zich ‘Grammy nominated’ noemen.

In Nederlandse verhoudingen moeten we dan denken aan een Edison-nominatie of bijvoorbeeld het winnen van een 3FM Award. Zoals boyband B-Brave nu, zo’n 3,5 jaar na X Factor, genomineerd is voor een Edison. Dat is perfect gegaan!

Bij wie van de finalisten van vanavond zien we zoiets wellicht binnen een jaar of vier à vijf gebeuren? Dan denk ik: de meeste kans voor Vinchenzo.

Video: Vinchenzo met Steady Love (538 première)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>