Ontwerp jij de nieuwe TMF Award?

TMF AwardDrie maanden terug maakte TMF bekend zijn awards-show uit te stellen. Had dat te maken met de prijs zelf? Het clipkanaal is namelijk op zoek naar een nieuwe TMF Award. Het ding zoals deze vorig jaar is weggegeven (zie foto) volstaat blijkbaar niet meer. Blijkbaar is het de eerdere beeldenmakers Present Sportprijzen en Hans Jouta niet gelukt, want TMF heeft een wedstrijd uitgeschreven om de onderscheiding te ontwerpen.
De TMF Award werd begin jaren ’90 voor het eerst uitgereikt. Toen nog TMF Awardeen spuuglelijk ding, vind ik althans. Een tv op extreem lange poten en daarop een soort antenne. Nouja, antenne… in het obstakel zat het logo van TMF verwerkt. Artiesten die het gevaarte voor de tweede keer mochten innen, verklapten dat er een lampje in zat. En ze zeiden plichtmatig dat het ding op de schoorsteenmantel stond, thuis. Brrr, ik moet er niet aan denken. (Gelukkig heb ik geen schoorsteenmantel)

Maar sinds enige jaren is TMF overgestapt op de award zoals deze staat op de eerste foto. Een chroomkleurige ster met daarop het logo van de TMF Awards. Chique, maar ook iets kitscherig. En bovendien erg groot.

"Maar vanaf nu willen we één nieuwe, vaste award hebben die we volgende jaren kunnen inzetten", vertrouwt Njusja Andersen van MTV Networks toe aan vakblad Adformatie. "Een definitief ontwerp. Een icoon zoals de Oscar of het Gouden Kalf. En we willen creatief Nederland oproepen om een ontwerp in te sturen."

Kijk, da’s leuk. Je kunt nu dus een beeldje maken dat straks in de huiskamer staat bij Marco Borsato, Anouk, Tiësto, Raffaëla en pak ‘m beet Pussycat Dolls. Geen idee wat de prijs is, misschien wel je leven lang gratis toegang tot het backstage gedeelte van de TMF Awards. De deadline is in elk geval op 22 mei. Voor de voorwaarden kun je mailen naar [email protected]
Daar kun je trouwens ook terecht voor je inzending, al mag die ook op een cd’tje door de brievenbus in Bussum worden gedouwd. Succes!

Zie ook:
- Nlpop voorspelt: TMF Awards België en Nederland smelten samen

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ontwerp jij de nieuwe TMF Award?

  1. Ruud

    De bovenste was een echte award!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>