Weer namen TMF Awards; Kane, Marco en Anouk nog niet bevestigd

Het heeft even geduurd, maar TMF heeft de eerste namen voor de TMF Awards officieel naar buiten gebracht. Het gaat om Kaiser Chiefs, Within Temptation en Enrique Iglesias. De namen van Kane en Anouk die NLpop eerder noemde, zijn nog even achtergehouden. Ook Marco Borsato is nog niet officieel bevestigd. Vooral de komst van Enrique verrast NLpop; TMF gaf eerder aan een nationaal feestje te willen houden, nu zijn er al twee grote internationale acts bekend. Los daarvan: wie zit er op Enrique te wachten?

Ik weet het, Enrique Iglesias scoort zijn tweede superclip op rij bij het clipkanaal en scoorde bovendien een grote hit met The Ping Pong Song. Zelf vind ik het afschuwelijke muziek (ik draai nog liever naar een betonbolen in mijn huiskamer, om het in de woorden van Thomas van Aalten te zeggen) en ik vraag me af wie zijn singeltjes toch koopt. Ik hoor nooit eens iemand zeggen, dat ze Enrique zo fantastisch vinden. Eerder het omgekeerde.

Within Temptation staat twee weken eerder ook al op de Belgische editie van de TMF Awards. Daar zijn ze in het gezelschap van onder andere Tokio Hotel, een act die TMF Nederland vast ook hoopt te strikken.

NLpop houdt de ontwikkelingen voor je op de hoogte en meldt het zodra er meer namen bekendzijn. Zeker is ook wel dat Marco Borsato komt, die volgens TMF een 'rol als publiekslieveling' krijgt. Gisteren lepelden veel media het oude nieuws op dat Borsato geen beeldjes van TMF meer wil, omdat het hem in verlegenheid brengt.

Zie ook:
- Kane ook op TMF Awards
- Het 'gewone volk' maakt dit jaar ook kans op TMF Award
- TMF Awards 2007 weer Hollands onderonsje
- Borsato: Voor mij geen TMF Awards meer

facebook share facebook share

21 Reacties // Reageer

21 thoughts on “Weer namen TMF Awards; Kane, Marco en Anouk nog niet bevestigd

  1. Maikel

    Gadverdamme de TMF awards! Awards voor commercieele Nederlandse artiesten die al een naam hebben en (nog) alleen maar kutmuziek uitbrengen

      /   Reply  / 
  2. Ronald

    Inderdaad Maikel.
    Commercieel circus, voorspelbaar
    Niet echt het ijkpunt voor wat Nederland écht leuk vind

      /   Reply  / 
  3. Rick

    @Herman: Ik vind de muziek van Enrique Iglesias best oke!:) Het is lekker relax en zorgt voor een zomers gevoel! Dat heb ik vooral bij de Ping Pong Song, wat inderdaad wereldwijd een grote hit is geworden..;) Ook zijn vorige singles als Escape, Hero en I’m Not In Love waren toppers! Ik vind het een goede zanger en entertainer. Bovendien is het eindelijk weer is een keer een echte wereldster die de Awards gaat bezoeken, want dat kun je van beginnelingen als de Kaiser Chiefs en Razorlight niet zeggen..

      /   Reply  / 
  4. Baz

    beter! Enrique maakt lekkere muziek :) beter dan al dat Nlse rap crap :) Go TMF ;-)

      /   Reply  / 
  5. Ronald

    Alleen Kaiser Chiefs en Razorlight hebben nog kwaliteit. Zoek eens filmpjes op van Enrique Iglesias, dan kom je er ook achter dat er bij hem veel weggepoetst wordt…
    (O ja die filmpjes zijn natuurlijk gemanipuleerd… hahaha)

    Razorlight en Kaiser Chiefs beginners. Echt je bent BIJNA grappig

      /   Reply  / 
  6. Ronald

    Maar ach kijken doe ik die TMF Awards toch niet, zonde van mijn tijd…

      /   Reply  / 
  7. Linda2

    KC and Razolights hebben inderdaad nog kwaliteit. Enrique. Echt niet mijn ding. TMF ook niet. Een groot commericieel gedoe met de standaar Nederlandse artiesten die winnen etc. Nee, kwalitiet in TMF awards zie ik ook niet.

      /   Reply  / 
  8. Megaman

    kwaliteit? Is dat geen subtief begrip? Nou dan! Met andere woorden, voor de een is het kwaliteit, voor de ander een commercieel circus. Maar wat bereikt is, dat er weer over wordt geschreven, en daar helpen we weer allemaal aan mee. Dus ik stop maar.

      /   Reply  / 
  9. Megaman

    subtief moet natuurlijk subjectief zijn. ach ja, de emoties he?

      /   Reply  / 
  10. Bram

    Kane1!

      /   Reply  / 
  11. mirjam

    Tokio Hotel ROCKS!!!

      /   Reply  / 
  12. Rick

    @Ronald: Wilde jij beweren dat Razorlight of de Kaiser Chiefs al 9 cd’s hebben uitgebracht, 12 jaar lang in het vak zitten, wereldberoemd zijn, 27 awards hebben gewonnen, 34 hits hebben gescoord en meer dan 40 miljoen platen hebben verkocht? Dat halen ze samen nog niet eens! Dus als je ze met hem vergelijkt staan ze aan het prille begin van hun carriere. Of wilde jij het tegendeel bewijzen?

      /   Reply  / 
  13. Herman

    @ Rick: dan zitten bijna alle artiesten die optreden op de TMF Awards nog in het prille begin van hun carrière.

      /   Reply  / 
  14. Ronald

    @ Rick.

    Ja als je het zo bekijkt misschien niet, maar in korte tijd ook net zoals Enrique al de wereld rondgereisd en in de prijzen gevallen. Dus?

      /   Reply  / 
  15. Marian

    Hebben we het nou over Enrique? Zijn nieuwste singel vind ik persoonlijk vreselijk. Eveneens als die talentloze kerel zelf. Geef mij maar Kaiser Chiefs en Razorlight. Tegenwoordig kan iedere artiest een platendeal krijgen als ze commercieel genoeg zijn. Wilt nog niet zeggen dat ze dan ook altijd kwaliteit hebben! En met de juiste promo kan iedere artiest uit de VS wel succesvol worden. Maarja, over enrique is iig mijn mening.

      /   Reply  / 
  16. Ronald

    @ Marian

    Hij heeft naar mijn idee ook veel te danken aan alleen al zijn achternaam…

      /   Reply  / 
  17. Rick

    @Herman: Je hebt mij nooit horen beweren dat dat niet het geval is.. Echte internationale grootheden hebben we al een paar jaar niet gezien.. De laatste was Kylie Minogue en dat is al weer een paar jaartjes terug. De TMF Awards zijn ook steeds meer een aflopende zaak omdat ze het niet voor elkaar kunnen krijgen om grote sterren te trekken en dus worden ze tegenwoordig in een kleinere locatie gehouden en wordt het steeds meer een nationaal feestje met kweekvijvertalenten die niet scoren, internationaal doorbrekende artiesten en 2 nationale grootheden (bijna ieder jaar zijn dat Marco en Anouk). Wat mij betreft kunnen ze er net zo goed mee ophouden, want ik vond het vorig jaar maar helemaal niks..

    @Ronald: Dus zitten ze zoals ik al zei in het prille begin van hun carriere. Zijn achternaam zal Enrique zeker niet hebben tegengewerkt, maar dat is niet genoeg om een groot artiest te worden en te blijven. Ik noem de achternaam Hilton en iedereen weet meteen wat ik bedoel.. Geflopte single, geflopt album en niemand zit te wachten op haar muziek ondanks dat haar achternaam over heel de wereld bekend is.

      /   Reply  / 
  18. Herman

    ik weet niet of het een kwestie van ‘niet slagen’ is om geen grote sterren te halen, of een bewuste keuze. aan robbie williams, destiny’s child en Kylie Minogue hangt natuurlijk wel een prijskaartje. Bovendien was het in Ahoy niet echt fijn als publiek… je krijgt eerst alle nationale artiesten en als je helemaal gaar bent, komt de show pas op gang qua sterren. ik ben er 1x geweest, veel flauwvallende meisjes en klagende mensen.

    Het alternatief in de HMH is korter, intiemer en ik denk voor het aanwezige publiek leuker. Hoeven ze ook niet meer claqueurs in te huren voor de voorste rijen, zoals dat in de Ahoy’ gebeurde. Nu is het publiek gewoon uit zichzelf enthousiast.

    Verder zou het wel tof zijn als TMF 1 grote ster laat overkomen. Rihanna had niet misstaan dit jaar, maar die is misschien al te duur of te drukbezet. Ik verwacht dat Tokio Hotel nog wel komt, dan is de doelgroep in elk geval heel tevreden.

      /   Reply  / 
  19. Rick

    @Herman: Het is een bewuste keuze van TMF, omdat er zo’n duur prijskaartje aan een internationale ster hangt.. Misschien zitten zij ook in een economische recessie, maar dat is voor mij nog geen goed excuus.. Dit jaar trekken ze in ieder geval weer 1 internationale ster, Enrique Iglesias. Toch wel een publiekstrekker door zijn grote hit dit jaar en zijn nieuwe hit in wording.
    Rihanna had ook zeker niet misstaan, maar ik denk dat deze dame het de aankomende tijd nog heel druk gaat hebben.. Naast het beeldjes ophalen, optreden en videoclips opnemen, is ze al bezig met een verzamel-cd en er zijn ook alweer plannen voor een nieuw studio-album.

      /   Reply  / 
  20. Herman

    wat is dat toch met Enrique. hij is meer in nederland te vinden dan in spanje, lijkt het wel. typisch gevalletje van alleen in NL populair?

    en ik weet niet of TMF alle optredende artiesten betaalt. Het is, zeker voor de NL acts, een ideaal promotiemoment. Maar die internationale artiesten zullen idd wel iets willen verdienen

      /   Reply  / 
  21. anne

    even tegen herman; Enrique iglesias is de laatste tijd veel in alle europese landen geweest dus niet speciaal in nederland. hij is namelijk bezig met het promoten van zijn nieuwe single en album. Maar ik vind het natuurlijk wel leuk dat hij nu al drie keer in een jaar hier is geweest. Ik hou echt van zijn stem en ik vind al zijn liedjes leuk

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>