Gerucht: Jan Smit op 30 april op Museumplein

De 538 Koninginnedag 2008 houdt de gemoederen op NLpop flink bezig. Maandag konden we onthullen dat Charly Lownoise & Mental Theo op het Museumplein neerstrijken op 30 april, gisteren konden we een tweede bups namen prijsgeven. En nu gaat het gerucht dat er nog een heel grote artiest naar Amsterdam afreist op Koninginnedag: Jan Smit. Het zou zijn comebackoptreden worden.

RTL Boulevard heeft het gerucht gisteren groot de wereld in gebracht. Het management zou er voor hebben gekozen om er een verrassing van te maken (wat nu dus geen verrassing meer is) om hysterische taferelen te voorkomen.

Persoonlijk vind ik dat het slechtste excuus ever. Hysterische taferelen zijn juist goed voor een artiest, dat geeft aan dat ze geliefd zijn. Iedereen heeft het nog over The Beatles in Blokker en de Rolling Stones in Scheveningen. Als er zich inderdaad ongeregeldheden voordoen, kun je je gage flink opschroeven.

Los daarvan geloof ik niet zo in hysterische taferelen om Jan Smit. Ja, hij is populair en ja, hij is een half jaar niet op het podium geweest. Maar of de Jan Smit-bakvissen daarvoor massaal naar Amsterdam afreizen en ook nog eens allemaal flauwvallen of elkaar verdringen… neuh, dat zie ik niet gebeuren.

Overigens zou het wel heel leuk zijn als hij er staat. Toch weer een stukje erkenning van het breedgedragen popidool Jan Smit. Maar dan geen lullig plekje ergens in de middag, maar ergens 's avonds met een set van minstens 30 minuten.

Zie ook:
- Jan Smit maakt comeback op Megapiratenfestival
- Nog meer namen 538 K'dag: Leaf, Racoon, Nikki, Nathalie en Krezip
- Charly Lownoise & Mental Theo op 538 Koninginnedag

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Gerucht: Jan Smit op 30 april op Museumplein

  1. henk

    Gisteren was het ook 1 april…..

      /   Reply  / 
  2. Erik

    The Beatles en The Rolling Stones vergelijken met Jan Smit? Alsjeblieft niet. Hij kan beter zingen dan de gemiddelde Nederlander, maar dat was het dan ook.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>