Frans Bauer: 50 procent minder optredens door de crisis

Nieuwe tv-show bij de Tros, en na anderhalf jaar ook weer een nieuwe single

Volkszanger Frans Bauer heeft last van de economische crisis. Door de recessie heeft hij zeker 50 procent minder optredens, zo onthulde hij in de talkshow RTL Late Night.

Tegen Humberto Tan zei hij: ‘Normaal gesproken heb ik zo tweehonderd optredens per jaar. Nu zijn dat er nog maar tachtig. Dat is alsnog hartstikke veel, dus ik klaag niet. Maar het is een feit dat het in mijn industrie moeilijk is. Maar ook al zijn de inkomsten minder, ik probeer mijn fans hetzelfde te kunnen bieden als andere jaren.’

Nederlandse artiesten zijn meestal niet zo spraakzaam als het gaat over teruglopende boekingen of afnemende verkoopcijfers. Onlangs was Alain Clark openhartig in Winfrieds Woonkamer over de tegenvallende verkoop van zijn vorige album.

Frans Bauer doet zijn uitspraken op een groter podium; de nieuwe late night show op RTL. Toch is de economische crisis wellicht niet de enige reden dat Frans minder geboekt wordt voor optredens. Hij heeft relatief lang geen nieuw materiaal uitgebracht.

Frans’ laatste album Gloednieuw kwam uit in oktober 2011, en zijn laatste hitsingle was Het Leven Is Een Gekkenhuis, dat van half januari tot maart 2012 in de charts stond.

Maar fans van Frans Bauer, opgelet. Er komt binnenkort eindelijk weer een nieuwe single uit. De titel luidt: Doe Nou Niet. Daarnaast komt Frans met een nieuw tv-programma bij de Tros. In Vive La Frans kampeert Frans samen met zijn broer Dorus in Frankrijk.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>