Avrotros kiest in oktober artiest Songfestival 2017

#Eurovision • ‘Luxe dat we kunnen kiezen uit meerdere goede artiesten’

Het duurt nog wel even voordat we weten welke artiest namens Nederland zal afreizen naar het Eurovisie Songfestival 2017 dat in mei in Kiev plaatsvindt.

De Avrotros, verantwoordelijk voor onze inzending, hakt in oktober de knoop door. Dat meldt onder meer Omroep Brabant. De lokale omroep volgt de zaak op de voet omdat de Brabantse meidengroep O’G3NE een van de gegadigden is.

Daniël Dekker, hoofd Songfestival bij Avrotros, over de stand van zaken: ‘Het is een groot verschil met voorgaande jaren, toen waren we al blij als we één artiest van naam vonden. Nu hebben we de luxe dat we kunnen kiezen uit meerdere goede artiesten. We kunnen een strategische keuze maken.’

De dames van O’G3NE hebben als pluspunt dat zij in 2007 als Lisa, Amy & Shelley al eens deelnamen aan het Junior Eurovisie Songfestival. En ze lanceren op 30 september aanstaande hun nieuwe album met popliedjes.

Andere namen

Na de mooie prestatie van Douwe Bob (foto) begonnen de speculaties over volgend jaar. Dotan wordt elk jaar genoemd, maar hij heeft gezegd dat het deze keer voor hem niet aan de orde is. Hetzelfde geldt voor Nick & Simon.

Naast O’G3NE lieten bijvoorbeeld Caro Emerald, Sharon Doorson, Eva Simons en Jennie Lena weten een deelname te willen overwegen. Andere namen van acts die in het speculatiecircuit rondgaan zijn Kensington, Armin van Buuren (als producer), Miss Montreal, Laura Jansen, Mr. Probz, Alain Clark en Jan Smit.

Dat is nogal wat! ‘We kunnen een strategische keuze maken’, is dus geen understatement van Avrotros. We weten bovendien niet welke artiesten zich achter de schermen nog meer bij de omroep hebben gemeld. Spannend!

Video: Douwe Bob live in halve finale

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Avrotros kiest in oktober artiest Songfestival 2017

  1. Yoshi

    Laura Jansen? Zij is echt een eendagsvlieg

      /   Reply  / 
  2. leslie haupt

    O’G3ne….. dat is toch duidelijk…. van zo een talentvolle artiesten moet heel Europa kunnen zien en van genieten!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>