Analyse: op naar de live-shows van The Voice of Holland!

NLpop-bezoekers: Team Borsato is de underdog • Teams Nick & Simon, Trijntje en VanVelzen nek-aan-nek in strijd om uiteindelijke winnaar • kijkcijfers vertoonden dipje tijdens battles • Robbie Williams vrijdag te gast in eerste live-show

De battles in het derde seizoen van The Voice of Holland zijn voorbij. Tijd om de balans op te maken. De vier battle-shows waren dit seizoen soms nogal taaie kost om door te komen. Weinig verrassingen, geen flagrante doorbraakmomenten.

Op dit moment worden Sandra van Nieuwland, Laurrhie Brouns, Leona Philippo, Ivar Oosterloo, Floortje Smit en Maame Joses het meest genoemd als mogelijke finalisten. Een duidelijke favoriet voor de uiteindelijke winst is er (nog) niet.

Opmerkelijk is dat de meeste favorieten zich bevinden in Team Trijntje, terwijl Team Nick & Simon iets meer sympathie lijkt te krijgen. Het ligt dus nog helemaal open.

De kijkcijfers vertoonden, mede door concurrentie op andere zenders, een (betrekkelijk) dipje. Vorige week rond de 2,4 miljoen kijkers. The Voice of Holland blijft echter de onaantastbare nummer 1 op de vrijdagavond. De verwachting is dat het aantal kijkers volgende week, bij de eerste live-show, weer boven de 3 miljoen uit kan komen.

Voor volgend seizoen zijn veranderingen in het format, met name in de battle-ronde, aangekondigd. In de Amerikaanse versie werken ze nu al met de zogenaamde steal. Coaches kunnen dan battle-afvallers wegkapen voor hun eigen team. Na de battles volgt daar een extra ronde, de knock-out, waarin talenten zelf een liedje kiezen.

Sinds de eerste show, eind augustus, hebben we op NLpop een grote poll gehouden met de vraag: welke coaches zijn dit seizoen favoriet? De motivatie van stemmers verschilt en er kan op meerdere coaches gestemd worden, dus de uitslag is niet representatief.

Toch kunnen we één conclusie trekken: het team van Marco Borsato, de winnende coach van vorig seizoen, bevindt zich overduidelijk in de underdogpositie.

Met op dit moment 26, 27 en 29 procent voor respectievelijk Trijntje, VanVelzen en Nick & Simon zijn de verschillen te klein om een favoriet team aan te wijzen. Nick & Simon en Trijntje gingen de eerste weken aan kop, het aantal stemmen op Team VanVelzen nam tijdens de battles aanzienlijk toe. Team Borsato volgt met 18 procent op flinke afstand.

In de Televizier staat dat de komende twee weken meer dan tien kandidaten naar huis zullen gaan. De eerste live-shows worden dus een bloedbad. Met in totaal 32 kandidaten is dat volgens mij ook wel nodig. Voor de volledigheid, de teams op een rijtje:

Team Borsato
Anja Dalhuisen, Barbara Straathof, Babette van Vugt, Ivar Oosterloo, Jared Hiwat, Niña van Dijk, Omri Tindal, Pomme van de Ven.

Team Trijntje
Denzel Dongen, Laurrhie Brouns, Leona Philippo, Patt Riley, Ron Link, Sandra van Nieuwland, Tessa Belinfante, Velorisa Yorks.

Team Nick & Simon
Claudia de Graaf, Janine Heines, Johannes Rijpma, Maame Joses, Marx Margono, Mathijs Rumping, Nicola Ebbink, Salóme Pieris.

Team VanVelzen
David Gonçalves, Eyelar Mirzazadeh, Floortje Smit, Katty Heath, Marjet van den Brand, Randy Soewarno, Sam Holden, Sifra Geessink.

Teruglezen:
NLpop-review eerste battle-show The Voice of Holland
NLpop-review tweede battle-show The Voice of Holland
NLpop-review: derde battle-show The Voice of Holland
NLpop-review: vierde battle-show The Voice of Holland
Nieuwe onderdelen in Battles The Voice of Holland (video)

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Analyse: op naar de live-shows van The Voice of Holland!

  1. Marjan

    Dit zijn voor mij de finalisten.

    Team Borsato: Ivar Oosterloo
    Team Trijntje: Leona Philippo
    Team N&S: Mame Jones
    Team van Velzen: Katty Heath

      /   Reply  / 
  2. vinn

    Trijntje heb naar mijn mening het beste team met de dames Leona, Sandra en Laurhie en ook Ron niet te vergeten. Hopelijk gaat Laurhie hier na de finale. Ik denk dat dit team ook het lastigst is om een winaar vooraf te kunnen zeggen.
    Bij Nick en simon steekt alleen Maame er boven uit, de rest is gemiddeld.
    Marco heeft Ivar als troef en mischien dat Barbara nog hoge ogen kan gooien.
    Vanvelzen heeft bewezen talenten als Floortje en David maar vlak Kathy niet uit die net uit een sprookjes wereld komt lopen verder vind ik daar Eyelar erg goed maar denk dt ik een van de weinige ben die dat vind

      /   Reply  / 
  3. Marcus Lucas Auteur

    “Met de dames Leona, Sandra en Laurrhie, en ook Ron niet te vergeten” haha, zo vrouwelijk is ie toch niet? Onze Tarzan. Nee ik begrijp hoe je het bedoelt, maar het staat er grappig.

      /   Reply  / 
  4. Inge

    Was met Idols al lovend over Floortje, dus ik zie haar het liefst winnen. Lauhrie en Ivar zijn ook een favoriet van mij

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Stoelen gaan draaien in liveshows The Voice of Holland! | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>