Zwarthandel; wie kocht kaartjes Coldplay op?

Vreemde praktijken vanmorgen bij de voorverkoop van Coldplay in Ahoy'. Nog voordat de machines van Ticketservice op het Postkantoor aan de slag gingen, was het optreden van 2 oktober al uitverkocht. De concertorganisator deed snel vrijdag 3 oktober in de voorverkoop, dat binnen 10 minuten was uitverkocht. Grote vraag blijft: wie heeft de kaarten voor donderdag 2 oktober (op)gekocht?

De medewerkster achter de balie vermoedt dat het gaat om VIP's die het concert even hebben uitverkocht. Een deel van die kaarten komt dan terecht bij zakenrelaties, het overgrote merendeel vindt zijn weg naar fans via de zwarte markt. Dat is dan niet voor de prijs van 49 euro, maar minstens het dubbele.

En dan zijn we weer terug bij het aloude liedje: de zwarte markt waar je gemeen veel geld moet betalen voor een kaartje. Den Haag werkt inmiddels aan een wet die deze handel tegen woekertarieven moet verbieden. Niet alleen bij concerten, maar ook bij voetbalwedstrijden en populaire film- en toneelvoorstellingen. Alleen: zo lang die wet er nog niet is, blijft de liefhebber de dupe.

Het erge is: mensen die via de zwarte markt een kaartje kopen, drijven de prijs van een volgend concert zelf op. Een artiest ziet dat de 49 euro die nu voor de toegang wordt gevraagd makkelijk 20 euro duurder had kunnen zijn, en de volgende keer is dat dan ook zo. En dan weet Mojo in Nederland de prijzen lager te houden dan in de ons omringende landen.

Ikzelf was overigens net op tijd met mijn kaartje voor Coldplay, ondanks enorme haperingen in het apparaat. Maar achter mij minstens 30 mensen die voor niets in de rij hebben gestaan.

Zie ook:
- Woekerprijzen concertkaartjes eindelijk aan banden?
- Mojo en Lowlands voeren hetze tegen ticketbureaus op
- SP bijt zich vast in zwarthandel concertkaarten

facebook share facebook share

22 Reacties // Reageer

22 thoughts on “Zwarthandel; wie kocht kaartjes Coldplay op?

  1. Joris

    Ik greep ernaast helaas, via ticketmaster.nl bleek voor het eerst in m’n leven kansloos, voor 10.10 uur was er niets meer te krijgen, toen ik eindelijk uit die vervloekte wachtrij van de site was. Check dit verhaaltje van een forum:

    Bij Free Record Shop in Venlo stond er verdomme een handelaar op zijn dooie gemak alle kaarten op te kopen (“ik heb 8 nummertjes! dus ik mag 8 x 6 kaarten”) En de sulletjes achter de toonbank deden braaf mee. Gelukkig hoefde ik alleen maar een CD, maar toch vind ik dit niet kunnen. En die CD van Foo Fighters heb ik ook maar ergens anders gehaald.

      /   Reply  / 
  2. Herman

    Tja, had je toch beter naar het postkantoor kunnen gaan. ik stond er rond 9.30 uur en dat was op tijd genoeg. via internet en telefoon blijft kommer en kwel. je vraagt je af waar Ticketservice die servicekosten in investeert. In elk geval niet in het upgraden van hun spullen, de uitzuigers.

      /   Reply  / 
  3. Eva

    Bij de Free Record shop heb ik als eerste van de rij (tevens ook als enige van deze rij) nog 2 veldkaarten kunnen krijgen voor donderdag 2 oktober. Waarschijnlijk was deze dus net 1 minuut eerder beschikbaar dan op het postkantoor en was het nog niet uitverkocht voor de start….

      /   Reply  / 
  4. Herman

    Op het Postkantoor kwam de kaartenmachine pas 10.08 uur op gang. Medewerkster zei dat Ticketservice toen pas de sluizen opende, maar ik twijfel aan haar verhaal. Voorheen begon het altijd stipt om 10.00 uur.

    Tot overmaat van ramp bleek na 20 kaartjes de rol lege kaarten op. Ze rende in paniek heen en weer, trillende handen en kon de druk niet aan. Maargoed, ik heb mijn kaartjes, dus vooruit maar.

    Eén tip: voortaan niet maar naar Postkantoor in Gerard Terborgstraat in Amsterdam gaan.

      /   Reply  / 
  5. Niels

    Ik heb mijn kaartjes voor 3 oktober. Het grote probleem lag onder andere in het feit dat er maximaal !!!8!!! kaarten per persoon verkocht mochten worden. Dit is natuurlijk idioot hoog. Voor een concert als deze moet 4 het maximum zijn.

      /   Reply  / 
  6. J

    ik heb gewoon kaarten voor de 2e..ze werden netjes geprint om 10.00 precies. net als de vele wachtenden bij ons hebben we allemaal kaarten voor de 2e dus ik vraag me af of dit klopt wat hier staat..het hele concert kan dus helemaal niet van te voren zijn verkocht..

      /   Reply  / 
  7. Gerjan

    Ook tevergeefs zitten klikken bij ticketmaster.nl.. in 2005 nog met succes. Nu totaal finaal compleet kansloos. En dan nu al op Marktplaats: “Bij deze bied ik 2 kaartjes voor Coldplay aan, 100 euro per stuk. Dat is exclusief 6 euro verzendkosten..” Kan een site als Marktplaats daar geen stop op zetten? Sneue figuren zeg..alles draait om geld. Maarja een échte fan legt natuurlijk graag 100 euro neer….deze echte fan bedankt. Eikels.

      /   Reply  / 
  8. roger

    was ook ruim op tijd bij free recordshop ze kregen pas een paar minuten over 10 verbinding en toen was al bijna de helft kaarten voor rang 1 uitverkocht de computer ging heel erg traag twee jongens voor me kregen nog net 8 kaarten voor rang 1 ik kreeg de volgende kaarten voor vak bm met beperkt zicht kutzooi de rest was niet meer te krijgen en we wisten niet dat 3 oktober nog een concert was anders had ik die wel geboekt grrrrrrrrrrr tering handelaren

      /   Reply  / 
  9. Gerard

    nee, niet 4 , maar maximaal 2 kaartjes!
    Als je er 2 hebt, dan maar weer achter
    aansluiten.
    Zo maken er tenminste meer mensen een kans!

      /   Reply  / 
  10. Daphne

    Ook hier eerst een half uur lopen klooien met de computer……uiteindelijk free record shop gebeld en daar was nog niemand voor Coldplay geweest, dus als een gek daar naartoe en naar een aantal haperingen toch 2 kaartjes weten te bemachtigen. Hier mochten ze er maar 4 p.p. geven…….(geleen)
    8 vind ik ook wel heel veel! Snap niet dat ze dat toelaten!

      /   Reply  / 
  11. Tyas

    Jaa ik baal dus echt hard!
    Die stomme pauper gasten van ticketservice/master!
    Wat een service.. NOT
    Stomme wachtrij op de site en 10 over 10 was het gedaan id!
    Ongelovelijk.. stomme opkopers!

      /   Reply  / 
  12. Maria

    Ik was op het postkantoor in Amstelveen, goed op tijd met ca. 9 wachtenden voor me. Zou geen probleem moeten zijn denk je dan. Nou, het was één chaos. Als dat apparaat 100 kaartjes (2 concerten)heeft uitgedraaid is het veel. Na 3 minuten kwam er telkens nog een kaartje uit, dan weer één, weer één enz..
    Ik heb 2 laatste kaartjes, omdat mijn voorganger er 6 nodig had. We zitten niet op de plek waar we wilden en we zitten niet naast elkaar, maar ik heb tenminste kaartjes! Ik heb al minimaal 200 -250 concerten gezien (en daar dus kaartjes voor gekocht), maar dit nog nooit meegemaakt. Ik baal hier stevig van, vooral voor alle mensen die achter mij waren én ruimschoots op tijd waren. Dit klopt echt niet.

      /   Reply  / 
  13. Jeroen

    Wat ben ik happy met mij kaartjes voor het concert van Coldplay op zaterdag 4 oktober in Antwerpen. De voorverkoop hiervan was al vorige week en zag deze taferelen met slechts 1 concert in NL al komen. Ik heb vorige week probleemloos de kaartjes via internet kunnen kopen. Vanmorgen ook nog geprobeerd via ticketmaster om in Ahoy te komen maar pas om 10.10uur kwam ik in de internerwachtrij en na ca. 15 min. wachten eindelijk op de site om te bestellen en kon toen nog maar slechts 1 kaartje kopen. Heb ik dus niets aan. Jammer

      /   Reply  / 
  14. jas

    en ik heb alle acht kaarten voor 2 okt!!!

    of je gaat op tijd naar een postkantoor in een kleine plaats of je hebt connecties bij de free record shop!!

      /   Reply  / 
  15. Florian

    Ik werk zelf bij een ticketvoorverkoop ..en het echte probleem bij dit soort grote concerten en namen….
    De grote organisaties!
    3FM / Veronica / RTL / en al die andere stations die adverteren met ..
    “win nu kaarten voor het uitverkochte concert van ….”
    Hele vakken worden er opgekocht via Ticketservice voordat ze uberhaupt bij de consument komen.

      /   Reply  / 
  16. Marloes

    Ik stond al heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel vroeg voor het postkantoor in Dordrecht.. ik was ook de enige haha! Om 7 uur begon er toch wel een rij. Ik had als 1e kaarten en ik heb prima zitplekken voor 2 oktober. Dus het concert was echt nog niet uitverkocht. Maar het is ging wel mega snel! Ik had om 10.01 mijn kaarten en 10 min. daarna waren de kaarten toch echt op!

      /   Reply  / 
  17. Jan Willem

    IK SCHIJT ERVAN EN ER OP !!! Laat ze de ziekte krijgen…. En het is ook jammer dat dit bij een band als Coldplay mogelijk is (naief, ik weet het..!) FUCK IT

      /   Reply  / 
  18. Maurice

    honderden concerten bezocht, nog nooit ‘uitverkocht’ gehoord, behalve nu. 10e in de rij bij de GWK, al bij nummer 5 of 6 was het over en sluiten. Fijn dat ze niet eens doorhadden dat er een tweede concert was. :(

    misschien moet iemand eens oproepen om de sites van die opkopers vast te laten lopen. Of heel veel op hun Adwords klikken met z’n allen en ze zo op kosten jagen. in ieder geval weigeren, die belachelijke bedragen te betalen.

      /   Reply  / 
  19. Arno

    Ik vind het verhaal hierboven heel mooi geschreven maar dan zie ik hieronder gewoon een advertentie van een bureau waar je nog kaarten voor Coldplay kunt kopen.

    Ja inderdaad tegen veel te hoge prijzen.
    Als je dan zoveel commetaar hebt, ga dan ook niet bloggen voor een site die deze reclame op zijn site zet. Ik snap wel dat jij de reclame niet bepaald, maar je kunt wel je principes aanhouden

      /   Reply  / 
  20. Bas

    Beste ……,

    je had het over de sulletjes van Free Record Shop. Grappig dat je de schuld bij hun neerlegt terwijl je geen id hebt of hun schuldig zijn. Het is namelijk zo dat elke klant 8 kaartjes mag kopen. Dat kan hij ook in 10 of 20 x doen. Dat is legaal en volkomen toegestaan. Vergeet niet dat Tickterservice het beheer heeft hierover en de regels opstelt. Dat hun de kaarten uitdraaien op verzoek van deze man is dan ook meer dan terecht. Hoe ontzettend vervelend het ook is voor ons.
    Ik heb dit zelf ook meegemaakt en Ticketservce hiervan op de hoogte gesteld. Ik kreeg bericht terug van Ticketservice dat het volkomen legaal was en dat de Free Record Shops en grotere postkantoren hier gewoon de service verlenen die van hun verwacht wordt door Tickterservice.

    Nogal onterecht dat jij Free Record Shop schuldig acht aan iets waarvan je geen id hebt of dat ook daadwerkelijk zo is. Doe wat research voordat je zo’n mening geeft.

    En die cd van de Foo Fighters had je daar best kunnen kopen. Vrij kinderachtig omdat de ticketverkoop jou niet aanstaat om dan maar ergens anders die cd te halen.

    Tip: doe research voordat je zoals publiekelijk meldt. Dan sta je ook niet zo voor paal namelijk.

    Succes met het verkrijgen van de tickets. Ik heb ze in ieder geval wel:D

    succes ermee

      /   Reply  / 
  21. sander

    Beste Bas,

    Het is “of ZIJ schuldig zijn” en niet “of hun schuldig zijn”. Zou je in het vervolg eerst je Nederlands op peil willen brengen voordat je antwoord geeft? “Dan sta je ook niet zo voor paal namelijk.”

      /   Reply  / 
  22. silvie

    kaarten voor coldplay concerten zijn altijd moeilijk te krijgen omdat er veel vraag is dat ligt niet aan die bureaus. die hebben maar
    een klein deel, het wordt vaak overdreven

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>