‘Nieuwe Within Temptation wordt million-seller’

Van Mother Earth verkocht Within Temptation in Europa zo'n 400.000 exemplaren, opvolger The Silent Force deed er 600.000. Het nieuwe album The Heart of Everything gaat net zo veel exemplaren verkopen als zijn twee voorgangers samen. Dat is althans de verwachting van platenmaatschappij Sony/BMG en het management AT Production, zo laten ze weten in vakblad Muziek en Beeld. "Het moet echt een groot succes worden. Bij gematigd succes is niemand blij", doelt het management op de hoge investeringskosten. Om 'quitte' te draaien moeten er minimaal 300.000 cd's worden verkocht. Maar de twee partijen, die het album al van voren tot achter kennen, zeggen er wel een zogeheten million-seller in te horen.

The Heart of Everything ziet op 12 maart het levenslicht en zou, om er nog maar eens een dooddoener tegenaan te gooien, on-Nederlands goed zijn. "Het artwork van Erwin Olaf, de productie van Daniel Gibson, de video's… alles is van een niveau dat ik in Nederland nog nooit heb meegemaakt", aldus een topman van Sony/BMG in het vakblad.

En omdat de plaat het niveau van veel Nederlandse producties ontstijgt, krijgt het ook een Europese behandeling. Van de cd komt een standaard en een deluxe-versie uit. Bovendien wordt gebruik gemaakt van de OpenDisc-technologie. Dat wil zeggen dat fans in een later stadium via internet extra materiaal kunnen verkrijgen met het schijfje. Verder wordt Within Temptation door Sony/BMG tot een Europese prioriteit bestempeld. En laat dat nu de eerste Nederlandse artiest zijn die dat voor elkaar krijgt bij de platenmaatschappij.

Kortom: dit succesverhaal wordt vervolgd.

Zie ook:
- Hit of shit: Within Temptation – What Have You Done?
- Within Temptation wint weer Exportprijs
- Within Temptation doet concessie voor doorbraak VS
- Waar het Within Temptation-hart vol van is

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>