Within Temptation rekent niet op doorbraak VS

Veel artiesten bliezen hoog van de toren, toen ze de Atlantische Oceaan overstaken om ook daar succes te boeken. Ook bij de poging van Within Temptation zijn de verwachtingen hooggespannen. Behalve bij de band zelf, zo blijkt uit een interview met NL20. "We aimen naar niets", zegt zangeres Sharon den Adel. "We brengen er gewoon een cd uit. We zeggen niet: Within Temptation gaat naar Amerika om het daar te maken! We verwachten juist het tegenovergestelde."

Op het forum van de band blijkt dat Within Temptation al veel fans heeft in de Verenigde Staten. Vaak worden ze vergeleken met Evanescence, een band die daar reusachtig is. Dat terwijl de twee wel degelijk verschillen, Within Temptation is (ik weet het, een dooddoener) veel sprookjesachtiger door de Keltische invloeden. "Voor een Europese band is het sowieso niet makkelijk in Amerika. Maar het is leuk om het te proberen. Wat van de cultuur op te pikken. Het land te zien. Het is een avontuur", vindt Sharon.

De tournee van Within Temptation trapt op 14 maart af in de Melkweg in Amsterdam. Tot en met de zomer toert de band door Europa, daarna vliegen ze naar Amerika. Het is voor het eerst dat Sharon en manlief Robert op tournee gaan als ouders. Dochter Luna gaat mee. "Al vraag ik me natuurlijk wel af hoe het gaat zijn nu met kind. Maar ze gaat niet constant mee hoor. Ik wil eerst kijken of het werkt. En er gaat iemand speciaal mee om op haar te passen. Je kunt natuurlijk moeilijk met je babyfoon op het podium gaan staan."

Zie ook:
- Nieuw album Within Temptation gelekt
- Within Temptation doet concessie voor doorbraak VS
'Nieuwe Within Temptation wordt million-seller'

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Within Temptation rekent niet op doorbraak VS

  1. ...

    Within Temptation is gewoon geweldig =D

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>