3js met Je Vecht Nooit Alleen naar Eurovisie Songfestival

Je Vecht Nooit Alleen. Dat is het liedje waarmee de 3js ons gaan vertegenwoordigen in Duitsland op het Eurovisie Songfestival. Het nummer bleek de winnende uit vijf liedjes die op het Nationaal Songfestival ten gehore zijn gebracht, waar ruim 2,2 miljoen mensen op afstemden. Zo’n groot publiek wisten de 3js niet eerder voor zich te winnen op nationale televisie. Het trio ziet hun deelname ook als een stap naar meer bekendheid in Nederland.

Je Vecht Nooit Alleen was ook mijn persoonlijke favoriet van de avond – en van de 3js zelf. Een up-tempo nummer waarin de mannen zich kunnen laten gelden als muzikanten en een goede zanger. Een echte act dus zonder al te veel opsmuk. Misschien dat we met die ingrediënten eindelijk eens tot de finale weten door te dringen.

Bekijk Je Vecht Nooit Alleen:

facebook share facebook share

31 Reacties // Reageer

31 thoughts on “3js met Je Vecht Nooit Alleen naar Eurovisie Songfestival

  1. Chantal

    In een woord, wat geweldig prachtig nummer is het.
    Kippenvel.
    Ik krijg trouwens ook helemaal kippenvel van de stem van Jan.
    Ik moet wel zeggen dat ik toch wel fan van ze ben.
    De kans zit er met dit nummer wel in dat ze de finale wel gaan halen.
    Nederland heeft in geen jaren niet meer zo’n goed nummer gehad.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Sorry Chantal, dat is niet in een woord.
      In een woord?
      Kansloos.

        /   Reply  / 
  2. Henk

    Ligt het nu echt aan mijn oren of aan mijn smaak of wellicht wel aan mijn tv? Ik vond het gewoon niet goed gisteravond. Ja het liedje wat gekozen is is het meest logische en was veruit het best, en nummer 2 was ook wel ok. Maar de rest was absoluut helemaal niet geschikt voor het Songfestival. En dan moet je kiezen wat het minst slecht is. Ik zat met ongeloof te luisteren hoe de liedjes en uitvoering soms de hemel in werden geprezen. Nu ben ik ook niet kapot van het stemgeluid en presentatie van Jan, dus dat speelt ook mee natuurlijk. Maar dat is dus ook mijn smaak, maar ik vond het teleurstellend. Wie nog meer???

      /   Reply  / 
  3. musiclover

    Uhhhhhmmmmm waarschijnlijk heb ik heeel lang niet (echt goed) meer naar Eurovisie Songfestival gekeken, maar dit is toch geen festival nummer??? Of ben ik gek?? Het nummer is mooi hoor, leuk voor op de radio op een regenachtige zondagmiddag….maar dit is niet catchy genoeg voor europees publiek…ik zie nou niet Italie, Frankrijk of Engeland hier ‘douze points’ aangeven….maar ik kan het ook grandioos mis hebben natuurlijk, want zoals ik al zei, het zal aan mij liggen, want ik ben geen festivalvolger (meer)… succes in iedergeval jongens…

      /   Reply  / 
  4. Tja

    Ik ben het wel met je eens Henk,ze stonden er ook zo ongeinttereseerd bij, zo van, wij flikken het straks wel even.
    Volgens mij bij voorbaat kansloos, als je al weet dat voor Engeland Blue meedoet.
    Waarom nou niet eens een jonge frisse zanger met een leuke uitstraling? Jim Bakkum? Die komt alleen al met zijn voorkomen in de halve finale.
    Dat oogt toch heel wat beter dan deze bejaardenclub.

      /   Reply  / 
  5. Arjan Hensens

    Blue? Haha… gedoemd te mislukken…

    We hadden Ben Saunders moeten sture.. Die valt op zingt goed en zal een grote kans gemaakt hebben om te winnen!

      /   Reply  / 
  6. Arjan Hensens

    Ben blij dat ze het nummer toch in het Engels willen gaan brengen!!

      /   Reply  / 
  7. Vernon

    Ze gana het nummer in het Nederlands brengen volgens mij hoor

      /   Reply  / 
  8. Arjan Hensens

    Zo brachten ze het gisteren maar ze zeiden gelijk al een Engelse versie te willen maken en willen daarmee ook op het Songfestival staan. Kijk maar op ad.nl en rtlboulevard.nl

      /   Reply  / 
  9. Johan van de Velde

    Misschien klinkt het in het Duits NOG beter…..

      /   Reply  / 
  10. Johan van de Velde

    Of in het Frans, of Spaans of…
    Zpals de Engelsen het zeggen: you can’t polish a turd!

      /   Reply  / 
  11. dorus

    Dit was het beste van de slechte liedjes en de 3j `s zien er toch niet uit. Ook de stem van de zanger is niet best.
    Lekkere jonge gasten hebben toch een betere uitstraling en maken meer kans

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Ja dat hebben we gezien met Sieneke…
      was dat niet een jonge frisse meid?
      Hoeveel punten had ze ook alweer?
      Nee.
      Nederland = Kansloos en blijft kansloos op het songfestival

        /   Reply  / 
      1. Geesje

        Sieneke jonge frisse meid?
        Heb ik iets gemist?
        Hoe truttig kun je zijn op die leeftijd zeg, dat is een regelrechte copy van Marianne Weber, en een ouwelijke uitstraling zoals de liedjes schrijver himself.

          /   Reply  / 
        1. Kevin

          De dames van Loekz hadden wel die frisse uitstraling, maar ja misschien ook weer een beetje het kinderen voor kinderen idee.

            /   Reply  / 
  12. Bazz

    Kijk daar gaat het al mis. Hier zijn een aantal personen die dus denken dat er een ‘songfestivalliedje’ bestaat. Hou daar eens mee op, want die bestaat niet! Althans vroeger misschien, maar move on. Het is verdomme 2011. De 3JS hadden 5 prachtige liedjes, en dit nummer is erg goed. Mooie opbouw ook! De jury deed ook zo goed mee door te zeggen ‘dit is wel, dit is niet geschikt’.. lol, je moet je als land onderscheiden..dat had ook met een ballad gekund! De TROS moet zich schamen voor zo’n slechte show. Ook het geluid was enorm slecht. Kijk eens naar Melodifestivalen (de Zweedse pre selectie dir vanaf zaterdag begint), wat een show hebben ze daar elk jaar. Daar kunnen wij alleen maar van leren. Maar goed, ik zou een Engelse tekst niet vekeerd vinden. Denk dat de kansen dan toenemen. Ik ben in elk geval tevreden met dit prachtige lied!

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Bazz, ben het met je eens dat een (of eigenlijk HET) sonfestivalliedje als zodanig niet bestaat. De winnende Eurovisie liedjes zijn over het algemeen heel verschillend van aard.
      Ben het ook met je eens dat je je als land moet onderscheiden.
      Maar, vrees ik. met dit lied zal NL zich niet onderscheiden. Opvallen zal het niet en dan bedoel ik niet door de act, de kleding, de show (die ook te wensen overlaat), nee, de compositie en de sound zijn niet niet pakkend, wat wel nodig is voor een dergelijk festival.
      Ik heb ‘t nu een antal keren gehoord (althans het refrein) en het blijft nog steeds niet in mijn hoofd hangen.
      Geslaagd liedje misschien voor de fans van de 3J’s en wellicht voor een sectie van de Nederlandse bevolking.
      Minder geslaagd als songfestivalliedje.

        /   Reply  / 
  13. Frankly

    beate liedje vond ik Weelderig waardeloos (wat een titel) maar die zangmelodie en gitaarlijn is erg sterk . het liedje wat ze nu hebben tja niet slecht niet goed ..en ben bang dat het gaat verbleken in de halve finale.

      /   Reply  / 
  14. Frankly

    beste dus geen beate ;-)

      /   Reply  / 
  15. Jan

    Als de 3js bang moeten zijn voor Blue, dan betekent dat ze in de finale staan! Dat zou al een prestatie zijn. Want Engeland hoeft zich niet eerst waar te maken in een van de twee halve finales. Als grootbetaler zijn ze, evenals Duitsland, Spanje en Frankrijk verzekerd van een plekje in de finale. Laten ze daar eens wat aan doen. De 3js kunnen met dit liedje met opgeheven hoofd aan het songfestival meedoen en dat ook weer verlaten. Sinds jaren levert Nederland weer eens kwaliteit aan het SONGfestival.Het is nu van belang dat ze zich gesteund voelen door heel Nederland. En niet door dat typische Hollandse vingertje worden nagewezen.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Fijn plan Jan.
      Ja, laten we als 1 grote kritiekloze kudde achter de 3J’s gaan staan.
      Of we het liedje nou mooi vinden of niet….

        /   Reply  / 
  16. Mark

    Dit is weer zo typisch aan Nederland, de media maakt de 3Js nu al favoriet van het Songfestival en iedereen praat mee met deze trend. Ik heb nieuws voor alle naievelingen: het wordt weer een grote flop!!
    De rest van de wereld deelt gelukkig niet de mening dat de 3J’s zo geweldig zijn maar kijkt naar echt talent, maar iedereen met echt talent in NL bedankt voor deze freakshow (gelukkig). Misschien dat we nog een kans maken als we ze aankondigen als de schoothondjes van Jan Smit, die kennen ze tenminste in Deutschland.

      /   Reply  / 
  17. Calypso

    Wat een geneuzel hier toch weer. “Jan Dulles slechte zanger” – Sorry, maar Jan Dulles is 1 van de technisch beste zangers die er te vinden zijn in Nederland. “Schoothondjes van Jan Smit” – ik weet niet wat je bedoelt, maar jarenlang waren de 3Js al bekend in Volendam en omstreken, maar omdat Smit een succes werd is de media (TROS) fanatiek verder gaan kijken in Volendam. Om dat nou schoothondjes te noemen.

    De idiootste vind ik nog wel de term “Bejaarden”. De groep bestaat voor 2/3 uit leden die max 35 zijn – als je dan dus al “bejaard” bent, waar kan ik dan m’n pensioen op gaan halen?

    Ik ben geen fan van de 3Js, maar ik bewonder wel het lef wat ze hebben om mee te doen. Want je weet dat je door betweters afgezeken wordt in Nederland, en dat het verdomde moeilijk is om door de vriendjespolitiek heen te breken en in de finale te komen.

    Je mag van het nummer of de 3Js vinden wat je wilt, maar ga geen onzin roepen als “Slechte zanger”, “Schoothondjes” of “Bejaarden”

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Sowieso heeft het hebben van een leeftijd niks met muziek te maken.
      Elke muziek kan door iedereen geluisterd worden…

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        Boycot, volgens mij heeft iedereen een leeftijd hoor… (-;

          /   Reply  / 
        1. BoycotIdols

          Ja tuurlijk. Maar ik bedoel. Je hoort zo vaak ‘dat is voor mijn tijd’ of ‘dat liedje is zo oud’ (als het uit 2007 komt ofzo). Dat is de grootste onzin. Of een liedje in 2007 ineens niet meer goed kan zijn…

            /   Reply  / 
    2. Henk

      Jan Dulles kan dan misschien wel 1 van de technisch beste zangers in Nederland zijn. Maar ik vind zijn stemgeluid niet aangenaam om naar te luisteren en zijn uitstraling vind ik al helemaal niet prettig. En nogmaals ik vond het afgelopen zondag echt niet goed wat ze lieten horen. Het klonk in mijn oren gewoon niet lekker.

        /   Reply  / 
      1. Calypso

        Mijn reactie was ook niet op jouw stukje. Ik respecteer iedereen zijn mening zolang een mening als dusdanig uitgesproken wordt. Maar tegenwoordig vinden veel te veel mensen dat zijn/haar mening door iedereen gedeeld moet worden of zelfs wordt.

          /   Reply  / 
        1. Henk

          Ok. Ik ben het verder wel met je eens.

            /   Reply  / 
  18. Pingback: Single Top 100: Adele stoot Dean Saunders van 1 af | Nlpop

  19. Pingback: Album Top 100: 3js vliegen omhoog met Songfestival-editie | Nlpop

  20. Pingback: Single Top 100: 3js op 1, Partysquad derde keer in top 10 | Nlpop

  21. Marjon

    Ik woon al heel lang in Duitsland, vind nederlandse Muziek heel erg fijn om naar te luisteren (beetje Heimweh) maar wat is dit voor een stelletje. Ik heb nog nooit wat van ze gehoort, maar dat de Nederlanders op dit stelletje gestemt hebben, kan ik bijna niet geloven. Zo ongelooflijk irritant. En die gitarist komt zich echt voor als een stoere bink hoe de over de tribune springt. Lijkt net op Modern Talking vroeger, afschuwelijk. En zangtalent is heel ver weg. Je kon het bijna niet horen, zo aan het piepen waren ze. Nederland heeft hele goede Bands, dit stelletje kun je echt vergeten.

      /   Reply  / 
    1. Geesje

      Nederland heeft niet op ze gestemd, die zijn de nederlanders opgedrongen door de tros een televisestation waar Volendam denk ik de scepter zwaait.
      Het enige waar Nederlanders op konden stemmen was welke van de 5 liedjes door de 3 J’s allemaal gezongen naar het festival mocht.
      En zelfs de nationale uitzending was al een grote aanfluiting.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>