Single Top 100: 3js op 1, Partysquad derde keer in top 10

De Single Top 100 is in de loop der jaren een stuk volatieler geworden. Waar een singeltje vroeger netjes onderin de lijst binnenkwam, een eigen groeipad had, ergens piekte en weer de daling inzette, gaan plaatjes tegenwoordig als een jojo door de lijst. Neem nu de 3js. In zeven weken tijd van 5 naar 1 naar 75 naar 1. Of The Partysquad. Hun plaatje Ik Ga Hard komt nu voor de derde keer de top 10 binnendringen. En ook Adele steeg tot vier keer naar 1 met Rolling in the Deep. Deze week moet ze genoegen nemen met de nummers 2 en 3, al verwacht ik haar volgende week wel weer op 1.

De top 10:

1 (75) Je Vecht Nooit Alleen / Never Alone – 3js
2 (1) Rolling in the Deep – Adele
3 (2) Set Fire to the Rain – Adele
4 (14) On the Floor – Jennifer Lopez ft. Pitbull
5 (5) Grenade – Bruno Mars
6 (10) Happiness – Alexis Jordan
7 (3) Los van de Grond – Jeroen van der Boom & Leonie Meijer
8 (4) Born This Way – Lady Gaga
9 (15) Ik Ga Hard – The Partysquad
10 (9) S&M – Rihanna

Martin Solveig heeft na drie maanden de top 10 verlaten, Hello zakt van 6 naar 11. Acda & De Munnik houden het na één weekje alweer voor gezien en gaan van 8 naar 19 met Woorden van een Ander. Nick & Simon stonden twee weken terug nog op 1, maar gaan nu van 7 naar 26 met Wijzer (Dan Je Was).

Shary-An Nivillac is nog altijd in de race om een top 10-notering. Six Feet Under kwam vorige week binnen op 18 en stijgt naar 13. Gisteren gaf de ex-TVOH-kandidate een goed optreden in De Wereld Draait Door, wat de downloadverkoop kan stimuleren.

De hoogste binnenkomer van deze week staat op 22: gelegenheidsduo Tiësto & Hardwell. Met Zero 76 lijken ze een hit te scoren. Tiësto’s collega Armin van Buuren entert op 41 met Drowning, een samenwerking met vocalist Laura V. Ook de Britse sensatie Jessie J komt aanstormen, Price Tag stond daar al op 1, deze week nieuw binnen op 24 in de Nederlandse chart.

Dries Roelvink hoopt met de ballad Laat Mij Niet Los zijn tweede nummer 1-hit te scoren. Hij zal nog een paar tandjes bij moeten zetten, want deze week staat het nummer op 29. Wel met superstip; de zanger kwam vorige week nog binnen op 53.

De overige nieuwe NL binnenkomers:

52. Jaap Reesema – Hoe hard je ook rent
86. Dotan – This Town
96. Fouradi & Lange Frans – Stiekem
97. Twan & Rox – Puur op het Gevoel
100. Jan Leliveld – laat het feest beginnen

De hele Single Top 100 vind je hier.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Single Top 100: 3js op 1, Partysquad derde keer in top 10

  1. Quirine

    Slechte entrance van Dotan, had hem hoger verwacht in de eerste week. Ik denk nog best dat dit een hitje zou kunnen worden…

      /   Reply  / 
  2. Frankly

    Namen als superstip is aan de Top 100 niet besteed omdat deze hitlijst heel anders klasseert en die grille chartruns is natuurlijk aan de huidige samenstelling te danken want vandaag de dag werkt de verkoop heel anders dan in de jaren 90 en 0 omdat er toen CD singles werden ingekocht .

      /   Reply  / 
  3. PUUR OP HET GEVOEL TWAN LIJTEN EN ROX

    PUUR OP HET GEVOEL TWAN LIJTEN EN ROX
    http://www.youtube.com/watch?v=p04uqrL9s-c
    ALS JE HET EEN MOOI NUMMER VIND VOEG HEM DAN TOE OP JE HYVES/FACEBOOK

    LIEFS ROX

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>