Songfestival: luister naar Calm After The Storm (video)

Gemengde eerste reacties op akoestische versie Songfestivalliedje

Ilse DeLange en Waylon vertegenwoordigen Nederland als The Common Linnets op het Eurovisie Songfestival 2014 in het Deense Kopenhagen. Hun liedje Calm After The Storm was woensdagavond voor het eerst live en akoestisch te horen.

Vanochtend lekte 3FM-dj Giel Beelen een nepversie van de song uit. Dat lijkt wellicht een vreselijk flauwe grap, maar trok wel lekker veel aandacht voor de uitzending van De Wereld Draait Door waarin het echte nummer gespeeld werd.

Morgen wordt de officiële versie, met het arrangement zoals dat straks in mei ook op het Songfestival te horen is, gepresenteerd in het Radio 2-programma Gouden Uren. Update: klik hier voor de officiële singleversie.

De eerste reacties op het liedje zijn gemengd. Er klinkt kritiek. Veel mensen vinden het nummer te saai en te bescheiden voor het Songfestival. Daarbij moeten we wel onthouden dat er vorig jaar in het begin ook veel kritiek was op Birds van Anouk. Dat werd toen onder meer een begrafenisnummer genoemd.

• Dit is de studioversie van Calm After The Storm
• Songfestival: preview eerste halve finale (concurrenten van Nederland)
• Songfestival: preview tweede halve finale (en zes landen al in finale)
• Wat is de planning rond het Eurovisie Songfestival?
• Common Linnets achtste Nederlandse duo op Songfestival
• NLpop archief: alles over het Eurovisie Songfestival

The Common Linnets - Calm After The Storm

Loading ... Loading ...

Video: Calm After The Storm live akoestisch

facebook share facebook share

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Songfestival: luister naar Calm After The Storm (video)

  1. Nico

    Een heel goed nummer, erg (te?) Nashville-achtig.
    Nu maar hopen dat ze bij het ESF een zware compressor inzetten om die lage noten goed uit te laten komen live. Vrees dat die anders niet hoorbaar zullen zijn.

      /   Reply  / 
  2. Marcus Lucas Auteur

    Eerst dacht ik: nee. Maar ik heb er toch wel een goed gevoel bij.

      /   Reply  / 
  3. Bert Garnier

    Ik weet niet of dit het juiste nummer is wat de songfestival liefhebber (= internationale jury en voters) zoeken, maar als songfestival-kenner/songwriter en fan vind ik het helemaal te gek. Heerlijk Nashville gevoel, goede opbouw, mooie akkoorden, gevoelig, spiritueel, mooie zang en gitaarspel. Voor mij in ieder geval zeer geslaagd!!! Chapeau!!

      /   Reply  / 
  4. Yoshi

    Mooi nummer en finale waardig. Alleen die hoed laat hij hopelijk thuis??

      /   Reply  / 
  5. Berry

    Robert Plant/Alison Krauss Stick with me baby
    #TheCommonCopycats

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      De associatie met Plant & Kraus riep het ook bij mij onmiddellijk op. Dit ‘Stick…’ lijkt inderdaad model gestaan te hebben.

      Vind ‘Calm…’ wel een mooi liedje, maar er gebeurt muzikaal nogal weinig en vocaal blijft het allemaal wat laag in ‘register’, waardoor het wat spanning mist.

      Beetje jammer, want Waylons zang is juist sterk in de hoogte.

        /   Reply  / 
    2. Bert

      Lijkt inderdaad veel op die plaat van Robert Plant en Alison Krauss. Ik ben dan ook totaal niet onder de indruk van dit lied….ongeacht of het nu voor songfestival is of niet.

        /   Reply  / 
    3. Calypso

      Leuk om een act een copycat te noemen terwijl hetgeen waar je naar verwijst ook een cover is…

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        Dat maakt het ‘copycat’ gegeven er niet minder on.

        Ik vind het niet erg, maar deze Ilse en Waylon samenwerking is overduidelijk geïnspireerd, zo niet gekopieerd, door die van Kraus en Plant.

          /   Reply  / 
        1. Johan van de Velde

          *
          geïnspireerd door; gekopieerd van

            /   Reply  / 
  6. RiaNL

    Ik vind het een mooi lied. Al was ik over Birds vorig jaar direct onder de indruk. Nu duurt het iets langer voordat het me pakt. Ik heb het nu een aantal keren beluisterd en ik ga het steeds mooier vinden. Ik ben erg benieuwd naar de uiteindelijke versie zoals het ook te horen zal zijn in Kopenhagen.

      /   Reply  / 
  7. Rian

    Ik mis het schitterende stemvolume van Ilse. Waylon komt niet uit de verf. Het geheel is nogal vlak. Anouk was beter. Ilse alleen is ook beter. Waylon ziet er belabberd uit…

      /   Reply  / 
  8. Frank Riesenbeck

    Dit is verschrikkelijk slim en heel erg goed dit gaat opvallen tussen dat songfestival geweld met baarddragende travesties en zelfgemaakte tussen de schuifdeuren bedachte melodietjes. Hier hoeven wij ons net zoals verleden jaar niet voor te schamen, Nederland wordt weer muzikaal op de wereld gezet. En voor de mensen die het niet begrijpen, de boer eet niet wat hij niet kent!!!

      /   Reply  / 
  9. Sven

    Het liedje kabbelt maar voort, geen climax; Flop !!

      /   Reply  / 
    1. Frank Riesenbeck

      Met dat kabbelen zoals jij dat noemt gaan ze juist hoog scoren, dit is het niveau van Crosby, Stills, Nash & Young, zo niet beter en van deze tijd. Dan maar weer Sieneke met de Marker fanfare sturen? Of nog beter in het roze met de Toppers?

        /   Reply  / 
  10. Nico

    Jammer, de lage noten zijn zelfs op de cd slecht te horen. De nuances sneeuwen onder. Zonde van zo’n mooi nummer, de zang had beter geproduceerd kunnen worden (meer gecomprimeerd en een tikkie harder).
    Maar het kan nog goed komen door op de repetities in Kopenhagen niet teveel dynamiek te geven, zodat er wat ‘headroom’ overblijft voor de lage noten.

      /   Reply  / 
  11. c.g.janssen

    lekker nr. stemmen aan de lage kant weinig dinamiek moeilijk te verstaan sologitarist te veel en te lang luid aanwezig een steelguitar slepend op de achtergrond lijkt mij mooier Zie en hoor bijv een oude van Merle heggard en Jewel met het nr. silver wings op Youtube prima opbouw naar climax !

    Ben een grote fan van Ilse de Lange !

    succes beiden !!

    Carel

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>