Dit is de studioversie van Calm After The Storm (video)

Nu al op 1 in iTunes • Reacties gemengd maar overwegend positief

Ilse DeLange en Waylon vertegenwoordigen Nederland als The Common Linnets op het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen. Met hun ingetogen, emotionele liedje Calm After The Storm moeten we de finale halen!

Gisteren ging de song in première in De Wereld Draait Door. Ilse en Waylon speelden toen een akoestische versie. Vandaag is de studioversie gelanceerd met daarop het arrangement zoals het ook op het Songfestival te horen zal zijn.

In de pre-order schoot Calm After The Storm gisteravond direct naar de toppositie in iTunes dus in de charts gaat het in ieder geval heel voorspoedig. De reacties uit binnen- en buitenland zijn gemengd, maar wel overwegend positief. Het nummer is gedurfd en anders dan andere Songfestivalliedjes.

Het gebrek aan vocale uithalen en een climax in Calm After The Storm worden vaak genoemd als minpunten, maar de kwaliteit wordt geprezen. Met een goede, sfeervolle podiumpresentatie moet een finaleplaats zeker mogelijk zijn!

• Calm After The Storm op iTunes

The Common Linnets - Calm After The Storm

Loading ... Loading ...

• Songfestival: preview eerste halve finale (concurrenten van Nederland)
• Songfestival: preview tweede halve finale (en zes landen al in finale)
• Wat is de planning rond het Eurovisie Songfestival?
• Common Linnets achtste Nederlandse duo op Songfestival
• NLpop archief: alles over het Eurovisie Songfestival

)

facebook share facebook share

26 Reacties // Reageer

26 thoughts on “Dit is de studioversie van Calm After The Storm (video)

  1. mtsyd

    Mooi!!! Beetje saai voor het songfestival, maar mooi nummer!!!

      /   Reply  / 
  2. L3ROYYY

    Zoals verwacht een tegenvaller. Ik had gehoopt dat Waylon nog een positieve invloed zou kunnen hebben op Ilse, maar nee. Dit gaat zonder twijfel eindigen op één van de laatste plekken. Had Anouk toch gelijk toen zij zei dat Ilse niet moest gaan. Helaas voor ons geen finale plek dit keer.

      /   Reply  / 
  3. @lbert

    De kritieken zouden meerendeels positief zijn, nou sorry dat heb ik toch anders gelezen, het is geen slecht nummer maar haalt het niet bij Anouk haar nummer die bleef hangen, dit is een voortkabbelend leuk liedje dat niet lang blijft hangen,r, dus de Televoters zijn aan het eind dit nummer al weer vergeten, jammer gemiste kans

      /   Reply  / 
  4. Yoshi

    Hahaha vindt al die zure en k*t reacties alleen maar leuk, want het leuk is dat iedereen die er negatief over is (bekend en onbekend) het lied, mocht het de finale halen, de hemel in prijzen en het opeens allemaal een geweldig nummer vinden. Net zoals Anouk met Birds vorig jaar. Het nummer is zo slecht dat het de eerste positie op ITunes weet te behalen met een pre-order.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Dat is nou precies de inconsequentheid van Nederlanders. Ze geven kritiek maar kopen/streamen/downloaden toch het plaatje. Dat zag je ook bij het Koninglied vorig jaar. Iedereen vond he t zo slecht. Waarom schaf je het dan toch aan? Raar.

        /   Reply  / 
      1. Yoshi

        Ja dat was inderdaad zo, tenzij het Koningslied ‘gekocht’ werd door eigen baas.. Het leuke ervan is dat Gordon het natuurlijk ook weer een stom nummer vind, maar meneer zelf nog geeneens een liedje kan schrijven en normaal in kan zingen.

          /   Reply  / 
        1. Johan van de Velde

          ‘t Heeft volgens mij met ‘de inconsequentheid’ die jij bedoelt niks te maken, Ronald.
          Het is, denk ik, veel simpeler. Ook al is er veel kritiek op een liedje, er zijn vaak genoeg mensen die het wèl leuk vinden en het daarom kopen.

            /   Reply  / 
  5. Mario

    Na paar keer luisteren is het best wel leuk en lekker nummer.
    Op nummer van Anouk waren ook twijfels.
    Ik geef ze een goede kans. :)

      /   Reply  / 
  6. 020Nick

    Gordon vond Anouk helemaal niks vorig jaar en voorspelde de winnaar. Dat zou Ierland zijn, die laatste in de finale werd. Dus of we hem nou serieus moeten nemen???

      /   Reply  / 
  7. Henk

    Ik snap de kritieken van velen. Twee zulke goede zangers met fantastische en bijzondere stemmen en dan zo’n lied? Maar het is wel een mooi liedje vind ik. En let maar eens op, stel dat het hoge ogen gaat gooien bij dat Songfestival dan vindt iedereen het opeens te gek! Want zo werkt het hier in Nederland. We zullen zien.

      /   Reply  / 
    1. Henk

      Zie je nu wel? Mijn vorige berichtje over dit Songfestivallied van 14 maart jl klopt helemaal. Zo werkt het dus in Nederland. Van Gordon hebben we niks meer gehoord. En hij wilde nog wel een actie gaan voeren tegen dit lied had ik ergens gelezen. Shine over dit lied.

        /   Reply  / 
  8. john

    Helaas, totaal geen pakkend nummer, alebei zeer mooie stemmen. Maar erg tegenvallend. Ik had zoveel verwacht van hun. Sommige vinden mij nu negatief, sorry. We eindigen bij de laatste 5. Ik hoop natuurlijk bij de eerste 5. Jammer

      /   Reply  / 
    1. Yoshi

      Nederland heeft totaal geen inbreng over het liedjes tijdens het songfestival, dus vind sowiezo dat we onze mond erover moeten houden. Misschien dat de rest van Europa het wel leuk vind.

        /   Reply  / 
  9. Ronald

    Dezelfde Gordon die met zijn groepje zelf een compleet fiasco sloeg op hetzelfde Songfestival. Niet serieus te nemen.

      /   Reply  / 
  10. Netty

    Denk eens terug aan de troubadour van Lenny Kurr. Ik denk dat dit nummer hoge ogen gaat gooien. Ik krijg het kippevel van……Succes Ilse en Waylon.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Ik zie (noch hoor…) overeenkomsten…

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        Bedoelde natuurlijk:

        Ik zie, noch hoor overeenkomsten…

        M.a.w.: ik begrijp de vergelijking niet, Netty.

          /   Reply  / 
  11. Sander

    Inmiddels staat dit nummer al wel op 1 in de Itunes top 20 van Estland!!

      /   Reply  / 
  12. ivo

    en het is weer zo ver het songfestival liedje is bekend en iedereen heeft uiteraard weer mening zullen we gewoon 6 mei afwachten en daarna oordelen of het een goeie keuze was. Trouwens Tom Dice met me & my guitar was ook een vergelijk baar puur nummer dat het heel goed deed

      /   Reply  / 
  13. remco

    prachtig!!!!!

      /   Reply  / 
  14. Anneke

    Wat een nummer, prachtig! Jullie zullen de “ervaringsdeskundigen” een poepie laten ruiken. Heel erg veel succes Ilse en Waylon

      /   Reply  / 
  15. Pup

    De bookmakers laten Nederland totaal vallen.
    Vorig jaar verkeerde Anouk in de top 10 van de bookmakers, nu staat NL rond de 30e positie.
    Zo als het er nu naar uit ziet, wordt het een kort verblijf in Denemarken….

      /   Reply  / 
    1. Peterke!

      Klopt, maar vergeet niet dat bookmakers alleen maar statistieken, getallen & voorspellingen zijn. Vaker blijken ze wel te kloppen, maar België zit wel bij ons in de eerste halve finale. Ik verwacht toch dat we doorgaan naar de finale. Ik denk weliswaar niet dat we hoger eindigen dan Anouk vorig jaar deed, maar als Nederland de finale haalt ben ik al blij!

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        “Vaker blijken ze wel te kloppen, maar België zit wel bij ons in de eerste halve finale.”

        Wat bedoel je daarmee, Peterke!?

        Ik vraag me overigens af waar bookmakers hun voorspellingen op baseren.

          /   Reply  / 
        1. Peterke!

          Ik bedoel daarmee dat België ons bijna altijd 12 punten geeft. Met een beetje meer punten van andere landen zou dat onze ticket moeten zijn naar de finale. Ongeacht hoe hoog we staan in de bookmakers. Estland blijkt ook in de ban te zijn van ons land, dus daar verwacht ik ook wel wat punten van.

          En bookmakers baseren hun voorspellingen op het gokgedrag van de mensen. Het is niets meer dan gokken. Er zal vast en zeker iemand hier zijn die er meer over kan vertellen, maar het is gewoon gokken.

            /   Reply  / 
  16. Pup

    De bookmakers hadden het in 2012 en 2013 behoorlijk goed voorspeld.
    Ilse de Lange geeft aan dat de kritieken haar helemaal niets doen, maar ik zou me nu toch wel zorgen gaan maken.
    De bijgewerkte lijst van zojuist geeft aan dat NL weer verder is weggezakt. Ze gaan de finale niet halen, mark my words….

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>