Songfestival: O’G3NE vraagt diverse songwriters

#teamog3ne • ‘Uiteindelijk kiezen we gewoon het beste nummer’

Na de onthulling van O’G3NE als inzending voor het Eurovisie Songfestival 2017 volgde voor Lisa, Amy en Shelley een reeks interviews waarin zij vertelden over hun plannen. Ze zijn sowieso supergemotiveerd om straks in Kiev te winnen.

Het liedje zal dan natuurlijk heel belangrijk zijn. Wat hebben de meiden hier tot nu toe over losgelaten? Nog niet veel. Het wordt in ieder geval géén track van het vorige maand verschenen nummer 1-album We Got This.

De vrouwen willen een nummer dat een verhaal vertelt en waarin hun fameuze harmonieën goed tot hun recht komen. ‘We willen graag een betekenisvol lied brengen in Kiev en onze meerstemmigheid zal daarin zeker naar voren komen’, aldus O’G3NE. ‘Uiteindelijk kiezen we gewoon het beste nummer.’

Nadat zij vorige week dinsdag officieel geselecteerd werden door de Avrotros heeft het trio direct een aantal schrijvers en componisten benaderd.

Welke songwriters is niet gezegd. Uit hun omschrijving zou je kunnen opmaken dat ze componisten hebben gevraagd met wie zij eerder werkten, maar wellicht dat ze nog een paar verrassende ‘out of the box’ verzoekjes sturen?

Originele keuze

Wat te denken van bijvoorbeeld Armin van Buuren, Martin Garrix of Hardwell? Zij maken al jaren meer dan alleen dancemuziek, en met de klinkende naam van een wereldberoemde producer kan O’G3NE straks in Kiev extra imponeren.

Of misschien het team achter Within Temptation? Frontvrouw Sharon den Adel heeft in het verleden gezegd dat het Songfestival niet echt iets voor haar band is, maar zij er wel open voor zouden staan om een liedje te schrijven en produceren voor een andere act. Dat zou ook een sterke move kunnen zijn.

Met een originele keuze voor de songwriters tackelen de dames van O’G3NE meteen het voornaamste kritiekpunt dat we her en der horen. Sommigen vrezen voor een te middelmatig liedje. Maar dan moeten ze wel gevraagd worden want dergelijke top-acts zullen niet uit zichzelf een liedje aanbieden.

Reacties op selectie O’G3NE voor Songfestival
Dan toch! O’G3NE naar Eurovisie Songfestival
Alles over het Songfestival
Alles over O’G3NE

O’G3NE: geboren voor het Songfestival

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Songfestival: O’G3NE vraagt diverse songwriters

 1. BéTé

  De meiden willen een betekenisvol nummer …. pfff.

  Als paps dan maar wél VOORAF & CONTRACTUEEL buiten spel is gezet door Avro-Tros… dan is er misschien nog wat hoop :D

    /   Reply  / 
  1. popfan

   Het is Cornald Maas die over een betekenisvol nummer begon, die meiden beamen dat alleen maar. Overigens heeft hij wel gelijk dat de laatste jaren steeds nummers met een ‘verhaal’ winnen.

   Ik vind dat die vader door sommigen wel erg als boeman wordt neergezet… hij heeft echt wel een paar goede nummers geschreven, zelfs Magic zit muzikaal vrij goed in elkaar. Het is misschien niet wat op dit moment in de charts scoort, maar dat zijn op dit moment vooral nummers met 3 akkoorden en eindeloos herhalende refreintjes. Nee, daar wordt de muziekliefhebber blij van.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>