Eerste voetbalhit van het jaar een feit

Wir sind die hollanderIk heb een gloeiende hekel aan voetbal op televisie. Voor mij breken straks dan ook karige tijden aan op televisiegebied, want andere zenders durven niets te programmeren tegenover de wedstrijden van het WK Voetbal. Jammergenoeg worden de hitlijsten en radiostations ook al vervuild met allerlei voetbal-onzin. De eerste voetbalhit van dit jaar is zelfs al geboren, want Gerard, Gordon en René – ofwel De Toppers – vliegen door de hitlijst met hun Wir Sind die Holländer. Holladijee!
Het voetballied op discobeat kwam vorige week al op 28 binnen in de Single Top 100, deze week stoot het door naar de 7de plek in de lijst. En de achterstand op de nummers 6, 5, 4 en 3 is niet eens zo heel erg groot. De Toppers hebben dus genoeg potentie om volgende week nog verder te stijgen in de charts. En hoe verder het Oranje team zal komen, hoe hoger deze single in de charts komt.

Eerder schreef ik hier al over het nummer, dat opeens gedraaid werd in een kroeg waar nota bene Gerard Joling zelf aanwezig was.

Zie ook:
- Knipoog naar Duitsland van de Toppers slaat aan

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Eerste voetbalhit van het jaar een feit

  1. Dmitry

    Eerste voetbalhit? Zijn ze zeker Es ist vorbei van Lopend vuur vergeten. Zie ook http://www.lopend-vuur.com. Dit lied is eindelijk een lekker stevig nummer (rammstein parodie) in plaats van al die carnevalsliedjes.

      /   Reply  / 
  2. Harry

    Het is altijd weer hetzelfde met die kliek uit het Gooi en Amsterdam. Ben je bekend krijg je aandacht ben je dat (nog) niet dan krijg je die dan zo noodzakelijke aandacht niet. De enig echte eerste WK voetbal hit was die van Lopend Vuur uit West-Friesland. Want in Zuid Afrika, Bangladesh, België en in de UK kun je deze gratis beschibaar gestelde en in het Duits gezongen satirische WK popsong al downloaden. Daar hebben ze nog niet van de Toppers gehoord (erg bescheiden om jezelf topper te noemen maar dat terzijde)Laat staan dat men dat daar weet te waarderen. Want er is heel wat voor nodig om als Nederlandstalige Rockformatie in Engelssprekende landen gewaardeerd te worden met een in het Duits gezongen voetballied. Dan ben je gewoon steengoed en ddoorbreekt jouw muziek de taalbarriëre! Klasse! Lopend Vuur.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Huh? Nieuwe single André Hazes | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>