Ilse deLange terug op 1

Ilse deLangeDe laatste keer dat Ilse deLange op de eerste plaats stond, was in 2003. Toen voerde het album Clean Up vijf weken de Album Top 100 aan. Nu, bijna exact drie jaar later, grossiert de Almelose zangeres opnieuw. Het album The Great Escape laat 99 plaatsen achter zich liggen en komt op de 1ste plaats binnen. Helemaal als een verrassing komt dat niet; de zangeres ontving vorige week al een gouden plaat voor het album.
Haar nieuwe platenmaatschappij Universal heeft het schijfje in een oplage van 42.000 stuks uitgeleverd, wat meer dan genoeg is om op 1 binnen te komen. Jammer voor Keane, de band die vorige week met Under the Sea hetzelfde kunstje flikte als Ilse de Lange.

Ilse zal het waarschijnlijk wel iets langer dan een week uithouden. Het zomerseizoen is aangebroken en dan verschijnen er doorgaans wat minder platen. Tel daarbij op dat de pr-machine van Ilse volop heeft gewerkt; de goedlache zangeres verscheen in werkelijk elk blad.

Maar over een tijdje zal pas gezegd kunnen worden of The Great Escape nu succesvoller was dan de voorgangers. Ilse heeft zichzelf een ander geluid aangemeten op The Great Escape en daar waren niet alle recensenten en fans blij mee. Het is dus niet een en al hosanna. De eerste uitlevering is goed, maar zal Ilse dat ook qua verkoop waarmaken?

Zie ook:
- Ilse deLange schreef liedjes op het toilet (met video)
- Nieuwe Ilse deLange ‘slechts’ goud uitgeleverd
- Ilse deLange vindt nieuwe producer ‘fabriek’
- Ilse deLange mag best mislukken in Amerika

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>