Ilse deLange schreef liedjes op het toilet

Ilse deLangeJe kan geen tijdschrift openslaan, of er er staat een interview met Ilse deLange in. En in elk interview wordt haar gevraagd naar de samenwerking met Pat Leonard, de man die al samenwerkte met Madonna, Michael Jackson en Jewel. Ze zal er zelf wel een beetje moe van geworden zijn, telkens dat verhaal oplepelen. De verslaggever van het Amsterdamse stadsblad Nl20 wist haar in elk geval een detail te ontfutselen dat ik tot nog toe nergens anders ben tegengekomen: Ilse schreef het eerste nummer met Patrick op de wc.
De goedlachse zangeres vertelt: "We gingen naar zijn studio. Daar ben ik eerst maar even naar de wc gegaan, ik hoopte dat ik daar een briljant idee kreeg!" Het bleek een wijs besluit, zo zegt ze. "Ik wist toen al dat platenmaatschappij Warner mij zou laten gaan door reorganisatie. Het moment met Pat vond ik tekenend voor het feit dat je positief moet blijven en nooit de hoop moet opgeven. Er kwam zo’n gevoel van kracht bij me naar boven. Toen ik de studio binnenliep, was hij al aan het spelen. Dat was fantastisch, zo lyrisch, ik begon spontaan te zingen."

Dat mondde uiteindelijk uit in het liedje Carry Hope, dat ook op The Great Escape terecht is gekomen. Het vierde studio-album is vrijdag uitgekomen. Een dag eerder presenteerde Ilse de cd in een uitverkocht Paradiso, waar ze werd onderscheiden met een gouden plaat. Hieronder enkele opnames van dat concert, enjoy!

The Great Escape

World of Hurt

Flying Blind

I’d be Yours (fragment)

Clean Up (fragment)

Zie ook:
- Nieuwe Ilse deLange ‘slechts’ goud uitgeleverd
- Ilse deLange vindt nieuwe producer ‘fabriek’
- Ilse komt er weer aan – en we zullen het weten ook!
- Ilse deLange mag best mislukken in Amerika

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ilse deLange schreef liedjes op het toilet

  1. Ronald

    Dan kan je pas spreken van hit of SHIT. Haha
    In dit geval niet, Ilse de Lange is wel oke.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>