Kus gaat los, Jan Smit blijft nummer 1

Justin TimberlakeDe dames van Kus worden deze week de top 10 in gekatapult. De single Kus Gaat Los stijgt maar liefst van 37 naar 9 in de Single Top 100 en scoren daarmee een vette superstip. Jan Smit blijft de nummer 1 aanvoeren, terwijl in veel andere landen Justin Timberlake de eerste plaats bezet. Hij moet in Nederland genoegen nemen met de 7de plek. Volgende week zullen Jan en Justin opnieuw een battle strijden, maar dan in de Album Top 100. Want maandag komt de nieuwe plaat van Justin Timberlake officieel uit, vier dagen later volgt Jan Smit. En ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat Jan Smit ook die strijd wint.
De top 10 van deze week:

1 (1) Jan Smit – Als de Morgen is Gekomen
2 (2) Basshunter – Boten Anna
3 (3) Guillermo & Tropical Danny – Toppertje
4 (5) Tiësto feat. Maxi Jazz – Dance4Life
5 (6) Gebroeders Ko – Boten Anna
6 (4) Marco BorsatoRood
7 (–) Justin Timberlake – Sexyback
8 (8) Tiësto – He’s a Pirate
9 (37) Kus – Kus Gaat Los
10 (7) Sergio Mendes feat. Black Eyed Peas – Mas Que Nada

Net buiten de top 10 treffen we nog twee hoge binnenkomers aan. Op nummer 12 staat Robbie Williams met Rudebox, op 17 volgt Bløf met Mens. In de midweeks (tussentijdse hitlijsten) veroverde deze single steevast een plek in de top 10. Met het jubileumconcert in Haarlem van gisteren verwacht ik dat Mens komende week alsnog doorstoot naar de top 10 en misschien zelfs wel top 5.

Johan scoort zo ongeveer zijn grootste hit tot nog toe. Dat heeft mogelijk te maken met de slimme aanpak om drie verschillende versies van de single Walking Away uit te brengen. Fans kopen al die versies, waardoor het nummer hoog de hitlijst ingeslingerd wordt. Walking Away stijgt deze week van 82 naar 36.

Nieuw op 43 treffen we 4 Strings met Take Me Away. Achter dit project gaat de Rotterdammer Carlo Resoort schuil, die al door heel Europa in de hitlijsten stond met nummers als Diving, Turn It Around en Let It Rain.

Overige Nederlandse nieuwe binnenkomers:

52. Partysquad – Dat is die Shit
70. E-Craig – Home
72. D-Ground feat. Meo – My Girl
81. K-Liber – Springuuuuh
93. Lady Bee – Plan Bee

Zie ook:
- Jan Smit verpletterend op 1
- Tiësto en Tiësto in Single Top 100

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>