Gebroeders Ko scoren grootste hit ooit

Gebroeders KoVraag in een gemiddelde kroeg wat de grootste hit van de Gebroeders Ko is, en iedereen zal massaal Toeter op mijn Waterscooter zingen. Feit is dat dit liedje nooit de top 10 haalde. Broodje Frikadel, Zonnebril en Muggen Hier, Muggen Daar deden dat wel, waarvan de laatste het hoogst kwam: nummer 4. En deze week verbreekt het duo dat persoonlijke record met Boten Anna. De bewerking van het Zweedse origineel (nummer 2) stijgt met stip van 5 naar 3 deze week.
Daarmee staan ze nog altijd in de schaduw van Jan Smit, de man die de hitlijst stevig domineert met Als de Morgen is Gekomen. Eerder deze week leek het er even op dat hij zijn plekje moest inleveren aan Robbie Williams, maar die belandde uiteindelijk ‘slechts’ op de 6de plaats met Rudebox.

De Top 10:

1 (1) Jan Smit – Als De Morgen is Gekomen
2 (2) Basshunter – Boten Anna
3 (5) Gebroeders Ko – Boten Anna
4 (3) Guillermo & Tropical Danny – Toppertje
5 (4) Tiësto – Dance4Life
6 (12) Robbie Williams – Rudebox
7 (7) Justin Timberlake – SexyBack
8 (6) Marco Borsato – Rood
9 (8) Tiësto – He’s a Pirate
10 (10) Sergio Mendes featuring Black Eyed Peas – Mas Que Nada

Opvallend is dat de dames van Kus, die vorige week nog de top 10 instormden, deze week als een baksteen kelderen van 9 naar 19. Ook Bløf doet het slechts; vorige week kwamen ze nieuw binnen op 17 met Mens, deze week zakken de Zeeuwen naar 26. Ondanks het 1000ste concert dat ze gaven, een evenement dat doorgaans goed is voor de single- en albumverkoop.

The Partysquad scoorde in NLpop’s rubriek Hit of Shit een dikke hit met Dat is die Shit, maar in de hitlijst wil het nog niet erg lukken. Deze week is er een bescheiden winst doordat het singletje stijgt van 52 naar 44 in de Single Top 100. Wat dat betreft lijkt Postman voortvarender te werk te gaan. Die scoort in de vierde week een superstip met You Make Me Feel, dat van 71 naar 48 stijgt.

De overige Nederlandse binnenkomers:

65. Armin van Buuren feat. Racoon – Love You More
77. Wolter Kroes – Geen Dag Voorbij
78. Da-Mezz – Verano del Amor
81. Bouke – Kom Maar, Kom Maar
91. Helemaal Hollands – Naar Huis Toe Gaan
92. Real al Canario – U Rock

Zie ook:
- Kus gaat los, Jan Smit blijft nummer 1
- Jan Smit verpletterend op 1

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gebroeders Ko scoren grootste hit ooit

  1. brenda

    gewoon dik verdient

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>