Joling en Hazes weer terug naar 1, Dries op 8

De Single Top 100 van deze week is misschien wel de meest merkwaardige van dit jaar. Het duo Gerard Joling en André Hazes stijgt voor de derde keer naar nummer 1. Dit keer tikken ze Jeroen van der Boom van de eerste plaats af, eerder moesten Jannes en Jeckyll & Hyde wijken (een hele keten van Nederlandse nummer 1-hits dus). Maar het is niet het enige opmerkelijke hitfeit: volkszanger Dries Roelvink scoort zijn allereerste top 10-hit.

Roelvink bracht al meer dan 30 singles uit, maar geen van allen drongen ze door tot de bovenste 50. De meeste bereikten zelfs geen eens de top 100. Maar Ik Kom Eraan (Route du Soleil) had er slechts vijf weken voor nodig. Deze week knalt het nummer van 25 naar 8.

De top 10:

1 (2) Blijf bij Mij – Gerard Joling en André Hazes
2 (1) Jij Bent Zo – Jeroen van der Boom
3
(3) Relax, Take it Easy – Mika 
4 (6) The Way I Are – Timbaland
5 (8) Rise Up – Yves Larock
6 (4) Do You Know – Enrique Iglesias
7
(9) Wild – Monique Smit
8 (25) Ik Kom Eraan – Dries Roelvink
9 (7) Umbrella – Rihanna
10 (5) Laat het Zonnetje maar Schijnen – Jannes

Tiësto stijgt met Break My Fall deze week lekker door van 33 naar 13. Een plaatsje lager komt Marianne Weber in de derde versnelling aan. Haar liedje Een Meisje Huilt stijgt van 68 naar 14. Eerder deze week leek het er op dat het nummer zelfs in de top 5 zou eindigen, dat is dus niet gelukt.

In de rest van de hitlijst is het tamelijk rustig. Bløf blijft zakken met Donker Hart, deze week van 27 naar 41. Stef Ekkel weet met Dat Zomerse Gevoel te stijgen van 51 naar 38 terwijl Erik Hulzebosch met zijn nieuwe single Geloof Me voorzichtig op 49 binnenkomt.

De overige Nederlandse binnenkomers:

69. Hallo Schat – Wesley
76. Wat Een Vrouw – Helemaal Hollands
77. Play this Game with Me – Krezip
78. Van de Nacht maken Wij 'n Fiesta – Frans Bauer
89. Hola – Tamara Tol
91. Een Zomer Lang Verliefd – Vinzzent
94. Here Comes the Summer – Moke
97. Sing for the Day – Dario met George Baker

Zie ook:
- GEKKENHUIS! Dries Roelvink op 9 in midweeks
- Dries Roelvink hard op weg naar een hit
- Eindsprint levert Jeroen van der Boom nummer 1-hit op

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Joling en Hazes weer terug naar 1, Dries op 8

  1. Bart

    Geweldig dat Gerard en Andre weer op nummer 1 staan. Hopelijk ook in de top 40, dan staan ze gelijk met Marco, 12 weken op nummer 1. Echt leuk!

      /   Reply  / 
  2. Benny

    nee helaas staat Jeroen daar op 1…

    [Mag die Anti-Spam Code wat korter???!!!]

      /   Reply  / 
  3. thom visser

    Vorige week was de meest opmerkelijke week.
    Uit inside info – logika – en feiten gezien de midlijsten en de #1 positie van Dré & Joling met een voorsprong van 51% op van der Boom met zijn gejatte liedje – hadden zij vorige week gewoonweg op #1 moeten staan. Het gebeurd wel vaker dat er met de lijsten gefraudeerd wordt. Dit was een heel duidelijk voorbeeld hiervan. Weken hadden ze het er op de radio al over dat dit nummer op #1 moest komen, ze draaiden het nummer grijs echter in de midlijsten vorige week stond hij op slechts 35% van Dre en joling. Echter opeens vrijdag – de dag vordat hij in A’dam op ‘n boot bij de gaypride was stond hij ineens op # 1 met je bent zo – kom nou. Giel Belen van 3Fm maakte er ook een opmerking over: hoeveel zou hij van zijn eigen plaatjes gekocht moeten hebben om die #1 positie te behalen ?! Dat vond ik sterk van Giel.
    En nu is het bewijs nog duidelijker – na alle aandacht rond die nummer 1 positie zakt hij deze week toch naar nummer 2 en op 1% na op naar #3. Getver.. en de Top 40 kon tuurlijkk niet achter blijven die neplijst. Dries Roelvink staat niet eens in die lijst.

    Zo dat ben ik ff kwijt – aan iedereen ‘n prettig weekend verder.

    m.v.g. thom

      /   Reply  / 
  4. Megaman

    Twee opmerkingen:
    Aan Herman: Dries Roelvink scoorde eerder al 5 hits, waaronder vier keer bij de bovenste 50:

    1992: ‘Jij bent m’n alles’ (#44)
    1993: ‘Maria Magdalena (in dat Spaanse café…)’ (#39)
    1994: ‘Door jou ga ik leven’ (#31)
    1995: ‘De hele wereld mag het weten’ (#45)
    2007: ‘Het 538 Evers staat op vvds lied’ (#72)
    Dus Herman, schaf de Mega cd-rom een keer aan, dan hoef je je voor de historie van de Single Top 100 niet meer terug te vallen op de Top 40.

    Tweede opmerking richting Thom:
    Tot en met dinsdag worden alleen fysieke verkopen geteld. Vanaf woensdag komen daar de
    downloads bij: wo 1/3, do 1/3 en vrijdag de rest. Volgens de midweek zagen de cijfers van ‘Jij bent zo’ er vorige week als volgt uit (t.o.v. Hazes/Joling):
    ma: 38%
    di: 36%
    wo: 45%
    do: 75%
    vr: 8% boven Hazes/Joling

    In de Download Top 50 van 4/8 steeg Jeroen van 11  4, met een relatief aandeel van 49% t.o.v. Hazes/Joling. De winst van wo + do is dus daaruit te verklaren. Dat het nummer vrijdag toch op #1 kwam, is te danken aan een instore eerder die week.

    Als je aan Giel wilt refereren is best, maar doe het dan wel goed. Giel vroeg niet hoeveel singles je nog moet verkopen om #1 te komen, maar ‘is het nog zin als al deze jongeren jouw single kopen voor jouw #1-positie?’ Luister het nog maar eens na op
    http://giel.vara.nl/reacties.425.0.html?&tx_ttnewspointer=1&tx_ttnewstt_news=6620&tx_ttnewsbackPid=457&cHash=a126d25bee en dan in het derde uur op 23.48. Aangezien de Single Top 100 meet tot en met donderdagavond (fysiek), zouden eventuele verkopen op vrijdag sowieso niet hebben meegeteld voor de lijst van 4 augustus.

    In de Download Top 50 van deze week boekt Jeroen 14% meer dan Hazes/Joling (71 op 57). ‘Blijf bij mij’ is echter fysiek vele malen beter (100 op 74, tot en met dinsdag). Jeroen had niet op vakantie moeten gaan, maar gewoon promotie bedrijven, dan was hij #1 gebleven. Want digitaal staat hij nog te zwak voor een #1-positie. Ondanks alle publiciteit rond zijn #1, zijn er niet veel mensen geweest die zijn nummer hebben gedownload. Het is dan ook nog steeds zomer in Megaland.

    En wat de Top 40 betreft: dat is appels en peren vergelijken, want voor die lijst telt airplay mee. Met al die publiciteit is Jeroen zijn plaatje veel gedraaid. In de 3FM Top 50 staat Mika deze week #1, dankzij een actie op dit station de afgelopen week, dat veel airplay opleverde.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>