Album Top 100: Alain Clark vliegt top 10 in

Het gaat Alain Clark voor de wind. Zijn album Live It Out bereikt tien weken na de release dan eindelijk de top 10. Dat is mede te danken aan de release van de tweede single Father and Friend, een duet met zijn vader. Deze week knalt de cd omhoog van 14 naar 6. Hij is niet het enige Nederlandse succesnummer in de top 10; VanVelzen doet het goed met Unwind, dat van 49 naar 10 schiet.

De top 10:

1 (1) Symphonica in Rosso – Paul de Leeuw
2 (2) Back to Black – Amy Winehouse
3 (3) Who's Your Momma – Anouk
4 (4) Who'll Speak for Love – Trijntje Oosterhuis
5 (5) Vandaag – Nick & Simon
6 (14) Live It Out – Alain Clark
7 (7) Pictures – Katie Melua
8 (6) Samen met Dré – André Hazes
9 (8) In Rainbows – Radiohead
10 (49) Unwind - VanVelzen

Paul de Leeuw heeft dus opnieuw de concurrentie een week weten voor te blijven. Symphonica in Rosso staat nu al zes weken onafgebroken op de eerste plaats en hij zou dat zomaar nog een paar weken kunnen volhouden. De cd is inmiddels meer dan 150.000 keer verkocht.

Verderop in de lijst blijft het rustig. Het zijn vaak platen die een paar plaatsen klimmen of dalen. Uitzondering daarop vormt Gare du Nord, dat met Sex 'n Jazz vol 1 van 66 naar 38 stijgt. Ook opvolger Jazz in the City doet het goed, van 64 naar 48. Speciale vermelding gaat uit naar Ilse deLange. The Great Escape staat al 82 weken genoteerd en stijgt deze week van 69 naar 49.

Zie ook:
- Amy Winehouse probeert Paul de Leeuw te onttronen
- Jaaroverzicht albums: Katie en Michael voor André

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>