Single Top 100: Weer hit voor Anouk met Modern World

Ja hoor, daar is Anouk weer. Vanuit het niets dendert ze deze week de top 10 binnen met haar nieuwe single Modern World. De komende weken kan het nummer nog flink gaan klimmen, want Anouk brengt gedoseerd nog twee edities uit zodat uiteindelijk een drieluik ontstaat. Als de fans goed toehappen, ligt een top 3-positie binnen handbereik. Maar of Modern World ook nummer 1-koning Marco Borsato van zijn troon weet te stoten…?

Borsato staat met Wit Licht nog altijd overtuigend op de eerste plaats. Het singeltje verkocht bijna twee keer zoveel exemplaren als de nummer 2 in de lijst, Madonna met 4 Minutes.

De top 10:

1 (1) Wit Licht – Marco Borsato
2 (2) 4 Minutes – Madonna 
3
(3) This is the Life – Amy MacDonald
4 (6) 24 Uur Verliefd – Gerard Joling
5 (5) Mercy – Duffy
6 (7) Disco Volante – Ida Engberg
7 (4) Shot of a Gun – Kane
8 (10) American Boy – Estelle feat. Kanye West
9 (8) Rosanne – Nick & Simon
10 (–) Modern World – Anouk

Overigens doet Anouk het niet alleen goed met Modern World; ook I Don't Wanna Hurt maakt deze week een opleving door. In de 16de week van notering stijgt de single van 33 naar 20. Ook succesvol: Robert Leroy, die met Jij Leef In Mij van 32 naar 17 gaat. Verder stijgt dj Jose flink met Forever; van 54 naar 21.

De tegenvaller van de week vormt De Jeugd van Tegenwoordig. Het gezelschap kwam in de vorige hitlijst nog op 11 binnen met Hollereer, maar van dat succes is nog weinig over. Deze week vinden we Hollereer namelijk terug op positie 31. Ook Ticket for Tibet maakt een schuiver. Vier weken geleden nog op 1, deze week van 15 naar 47.

De overige Nederlandse binnenkomers:

60. Lisa, Amy & Shelley – Zet 'm Op
73. Stevie Ann – Changes
74. Baas B ft Jayh – Waar ik Sta
75. Jettie Pallettie – Ik zit in een cafeetje
94. Djumbo – Abracadabra
95. C'est Tout & Hans Versnel – Aan het strand…

De volledige Single Top 100 check je op Standby.fm

Zie ook:
- Borsato, Joling en DJVT vliegen door Single Top 100
- Madonna walst bruut over Armin van Buuren in Album Top 100

facebook share facebook share

24 Reacties // Reageer

24 thoughts on “Single Top 100: Weer hit voor Anouk met Modern World

  1. Bart

    Wit licht is zo’n domme afschuwelijke vreselijk lelijke single!!!!!!!!

    Ik kan het echt niet uitstaan dat dat kreng van een single op 1 staat …………….

      /   Reply  / 
  2. Dior

    Hoeveel exemplaren zouden er van dat singletje verkocht zijn in één week tijd?

      /   Reply  / 
  3. Stefan

    @ Dior. Stuk of 30 á 40. Genoeg om een nummer 1-hit in Nederland te krijgen. :’)

      /   Reply  / 
  4. Erik

    Tja, ik ben Borsato-fan, maar erg blij met deze single ben ik echter niet. Niet dat ik ‘m slecht vind, maar Marco kan beter. Hopelijk maakt ‘ie dat met de mogelijke volgende single of anders het nieuwe album nogmaals waar.

      /   Reply  / 
  5. Miez

    @ Bart..
    Alsfo die hazes-aftreksels dat verdienden..:-|
    Heb ik liever marco!;)

      /   Reply  / 
  6. Albert

    tja heb zelf de single Wit Licht inde Verkoop staan, nog niet 1 van verkocht~!

      /   Reply  / 
  7. p|m

    En Floortje is weer exit! Precies zoals ik had voorspeld. En maar goed ook. Met zo’n niksnut als Floortje in de lijst is de Top 100 echt een schande. Zeker als je bedenkt dat er zoveel ambitieuze artiesten zijn die niet in de Top 100 komen. Maar gelukkig komt boontje om z’n loontje en mag Floortje haar zoveelste flop bijschrijven. Nog even en we zijn definitief van deze ambitieloze niksnut verlost.

      /   Reply  / 
  8. Ronald

    p|m. Het zouden woorden van mij geweest kunnen zijn. Als jij het niet gezegd had, had ik het wel gedaan. Inderdaad. Waneer gaat ze beseffen dat haar carrière niet van de grond komt. En dan heb je meegedaan aan Idols… hahahahaha.
    Net als die andere figuren. Let op. Ook bijv. Nikki zal hetzelfde weer overkomen.
    1 hitsingeltje en bye bye.

    Maar eh kijk maar uit. p|m, dadelijk ben je nog jaloers, heb je geen leven, en ben je dom omdat je zoiets zegt…

      /   Reply  / 
  9. Ronald

    O ja, zoals ook te verwachten was, P|m. Ene Maaike, ook weer snel verdwenen.
    Hmm, zouden we niet een beetje gelijk hebben dat deelnemers uit programma’s als Idols gedoemd zijn te floppen?
    Nu zegt p|m ook al hetzelfde. En NEE we zijn niet dezelfde. Voor dat er weer van dat soort opmerkingen komen.

      /   Reply  / 
  10. p|m

    Inderdaad, ook Maaike is geflopt, ja. Dat was me nog niet eens opgevallen.

    Ik heb het idee dat dat soort artiesten denkt dat het succes hun komt aanwaaien. Dat ze omdat ze aan Idols o.i.d. hebben meegedaan dat ze het al helemaal gemaakt hebben. Dat ze overal met open armen worden ontvangen. Over Maaike kan ik niet oordelen, want ik ken haar niet goed, maar ik weet wel dat Floortje echt helemaal niks meer uitvoert. Haar carriere zal, waarschijnlijk net als die van Maaike, niet zo lang meer duren. Het kaf wordt uiteindelijk toch wel van het koren gescheiden.

      /   Reply  / 
  11. Ronald

    Je deelt mijn visie daarover duidelijk,P|m. Zoiets heb ik ook al meerdere keren geschreven. “Ik heb meegedaan aan Idols, dus iedereen hoort rekening met me te houden als artiest”. Nou nee dus. Hitfeiten spreken voor zich, dat het behalve bij de fanatiekelingen het toch niet echt aanslaat.
    Had nog wel reacties verwacht van enkelen eigenlijk…

      /   Reply  / 
  12. Ronald

    Maar p|m, check als het je interesseert eens de album lijsten ofzo. Daar zie je duidelijk dat het kaf al van het koren gescheiden is. Daar staan artiesten in de top 10 die nog nooit een hit gehad hebben…

      /   Reply  / 
  13. p|m

    Wat wil je met dat laatste bericht zeggen, Ronald? Voor zover ik weet hebben alle artiesten in de laatste Album Top 100 al minstens één hit gehad.

    Het is natuurlijk ook een bepaald soort mensen dat aan talentenjachten meedoet. Het zijn mensen die niet genoeg werklust en doorzettingsvermogen hebben om op eigen kracht door te breken. Ze denken dat ze met zo’n talentenjacht snel en makkelijk de top kunnen bereiken. Bekend worden ze wel, maar als het programma is afgelopen moeten ze toch opeens op eigen benen staan. En dat kunnen ze niet. Daar zijn ze te zwak voor. En Floortje en Maaike zijn daar twee uitstekende voorbeelden van.
    Ik denk niet dat ze gedoemd zijn om te floppen omdat ze aan zo’n talentenjacht hebben meegedaan. Ze zijn gedoemd te floppen omdat ze het niet in zich hebben om succesvol te worden. Alleen kunnen zingen is echt niet voldoende.

      /   Reply  / 
  14. Sharon

    Hihi pIm, leuk voor jou ;) Floortje staat momenteel wel weer in de single top 100 hoor! Omdat zij nog zat fans heeft die wél iets voor haar over hebben, en haar steunen in alles wat ze doet. “fans” zoals jij kan zij waarschijnlijk missen als kiespijn ;)

      /   Reply  / 
  15. Bart

    @p/m Jij bent wel heel erg bezig met Floortje.
    Het word nu echt zielig hoor.
    Laat haar nu toch met rust.
    Floortje komt vast een zeker nog een keer met een dikke hit single, let maar op!

      /   Reply  / 
  16. p|m

    Inderdaad, Floortje staat weer in de Top 100, maar vraag niet hoe. Ze heeft gewoon haar fans moeten vragen om de single nog een keer te downloaden omdat de singleverkoop zo tegenvalt.
    Dan vraag ik me toch af: hoe diep kun je zinken? Echt waar, zoiets zieligs heb ik nog nooit meegemaakt. Floortje zet zichzelf echt voor schut.
    Maar uit het feit dat ze niet verder is gekomen dan de 82e plaats blijkt wel dat er gelukkig niet zoveel idioten zijn die erin zijn getrapt. Blind Spot is en blijft een flop. En terecht. En met en beetje mazzel is dit het laatste wat we van deze waardeloze ‘artiest’ horen.

      /   Reply  / 
  17. Ronald

    Dat bedoelde ik eigenlijk te zeggen met mijn laatste post pIm. In de albumlijsten zie je meer artiesten die juist wel dat doorzettingsvermogen hebben. Dus dat de deelname aan zo’n programma helemaal niet nodig is om je muziek te verkopen.
    Het album, over het algemeen zal niemand het hier kennen, van Room Eleven, houdt het bijv. al langer vol dan alle Idols albums ooit samen… ik bedoel maar.
    Daarin is de schifting tussen kaf en koren een stuk duidelijker. Snap je?

      /   Reply  / 
  18. Kim

    P|m kun je er aub over ophouden het is echt te flauw voor woorden. Ik weet niet hoe oud je bent maar eerst was je helemaal lovend over Floortje en nu stamp je haar niet met 1, maar met 2 benen tegelijk de grond in. Belachelijk. En daarom kom je dus naar Nlpop, want nu het ‘gastenboek’ op Floortje’s site gesloten is heb je even iets anders nodig om Floortje af te kraken, en dan heb ik het nog netjes gezecht. wat ben jij een zielig mannetje zeg. Hou op met je bemoeien met Floortjes leven en ga verder met je eigenste. Maar klaarblijkelijk heb je die niet. Sorry hoor maar zoiets kan er bij mij echt niet in. Walgelijk.

      /   Reply  / 
  19. Martin

    Ik vond Floortje ook leuk. Maar nu niet meer. Ze verandert haar stijl, om een hit te scoren. Ze is zichzelf volgensmij niet meer, een zielige, wanhopige poging dus om te scoren.

    Floortje zelf zegt: ‘Jammer genoeg is Blindspot net te laat uitgekomen waardoor het lastig was om op een ‘groot’ podium op zo’n korte termijn op te treden.. dus ik kon alleen maar een beetje dromerig op het museumplein staan te denken: Er komt een dag dat ik ertussen sta….. No worries! :peace:
    Volgend jaar heeft iedereen kennis gemaakt met de nieuwe Floor en dan sta ik er!!
    Watch me… ;-)

      /   Reply  / 
  20. p|m

    Het gastenboek is helemaal niet gesloten: http://www.floortje.tv/nl/gastenboek
    En het klopt dat ik fan ben geweest van Floortje. Maar dat was een van de grootste fouten van mijn leven, besef ik nu. En ik hoop dat niemand dezelfde fout zal maken die ik ooit heb gemaakt. De mensen mogen best weten wat voor waardeloze niksnut Floortje in werkelijkheid is.

    En Ronald, nu snap ik wat je bedoelt.

      /   Reply  / 
  21. Ronald

    pIm. Nee jij hebt het begrepen…
    ‘Artiesten’ als Floortje zijn alleen gemaakt. Blij dat je het doorhebt.

    Enne wat zei ik je, je had reacties als ‘Je hebt geen leven” kunnen verwachten. En ja hoor ze zijn weer gesignaleerd… zo voorspelbaar als 1+1 2 is

      /   Reply  / 
  22. bart

    “Grootste fout van mijn leven” (?) dat zegt iets over je leven ! ….. en wie zijn er hier voorspelbaar.

      /   Reply  / 
  23. Ronald

    @ Bart, wat zegt dat over je leven dan. Leg eens uit dr. Freud.
    En ja jij en al die andere Idols voorstanders zijn voorspelbaar…

      /   Reply  / 
  24. p|m

    Nu hang ik aan je lippen, Bart. Wat zegt dat over mijn leven? Nu wil ik het weten ook.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>