Single Top 100: Serious Request laat sporen na

De laatste Single Top 100 van 2009 is gemaakt. Jeroen van der Boom mag het jaar uitluiden met zijn vierde nummer 1-hit Weer Geloven, waarmee we niet echt een typische kersthit hebben ondanks het rijke aanbod. Toch zijn er vele kerstliedjes in de lijst te vinden. Verder zijn de gevolgen van Serious Request al duidelijk merkbaar, getuige de hoge noteringen van Guus Meeuwis en Rigby.

Giel Beelen remixte het NOS Headlines jaaroverzicht over de nieuwste single van Guus Meeuwis heen. Daardoor werd het nummer prompt een hit en komt het op 6 binnen in de Single Top 100.

De top 10

1 (2) Weer Geloven – Jeroen van der Boom
2 (10) Zo Heppie – De Frogers
3 (3) Het Masker / Santa’s Party – Nick & Simon
4 (6) Fireflies – Owl City
5 (4) Broodje Bakpao – The Opposites
6 (-) Laat Mij in die Waan – Guus Meeuwis
7 (5) Empire State of Mind – Jay-Z & Alicia Keys
8 (1) Geen Kerstfeest Zonder Jou – Thomas Berge
9 (7) Being Alone at Christmas – Miss Montreal
10 (9) Just Say YesSnow Patrol

Met al die sterke uitslagen (Thomas Berge, René Froger, Jeroen van der Boom) zou je kunnen vermoeden dat het hier niet allemaal zuivere koffie is. We zullen zien welke nummers langere tijd rondhangen in de top 10 (of de hele top 100)…

B-Yentl nam een winters nummer op met Miracle, dat acht weken terug in de Single Top 100 binnenkwam. Heel gestaag stijgt de zangeres, deze week van 15 naar 11. Een derde top 10-hit lijkt daarmee binnen handbereik.

Rigby scoorde niet eerder een echt dikke hit. Parade strandde omstreeks de 30ste plaats en gaat de boeken in als de grootste hit van het gezelschap… tot nu toe. One Song is verkoren tot theme van Serious Request 2009 en dat werpt zijn vruchten af. Vorige week binnen op 69 en nu naar 16 gestegen. Ryan Shaw was verder het officieuze Serious Request-theme en komt op 46 binnen met It Gets Better.

Verder dus veel kersthits. George Michael stijgt met zijn December Song van 38 naar 18 terwijl Wham van 21 naar 19 gaat met Last Christmas. Dat nummer staat nu in totaal 54 weken genoteerd. Mariah Carey gaat met All I Want for Christmas is You overigens van 13 naar 12 en staat daarmee voor het eerst sinds jaren weer eens niet in de top 10. Crazy Froger vliegt met Last Christmas van 74 naar 20. Geen kerstnummer, maar ongetwijfeld wel daardoor omhoog: Hallelujah van Lisa. Nu 33 weken genoteerd en deze week van 62 naar 33.

De overige NL binnenkomers:

59. Storybox ft Marlijn – It’s Christmas Time
81. Pierre van Dam – Ik Kom Je nooit meer tegen
98. 3rhab & Addy van der Zwan – Get Get Down

De hele Single Top 100 vind je hier.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Single Top 100: Serious Request laat sporen na

  1. Pingback: The Opposites scoren eerste nummer 1-hit met Broodje Bakpao | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>