The Opposites scoren eerste nummer 1-hit met Broodje Bakpao

Op de valreep van 2009 is het The Opposites toch nog gelukt op 1 te komen met Broodje Bakpao. De heren verwachtten in de eerste week al op 1 binnen te komen, maar toen bleef Nick & Simon ze voor. Vervolgens zakte Broodje Bakpao naar 5 om nu glorieus naar de eerste plaats te stijgen. Het is de eerste keer dat Big2 en Willy op 1 staan in de Single Top 100.

Broodje Bakpao wordt ondersteund door de Comedy Central-hit New Kids on the Block, die ook figureren in de videoclip. Broodje Bakpao is een ware culthit geworden. Bovendien niet meer dan terecht dat het razendpopulaire duo nu ook eens het succes vertaald ziet in de hitlijst.

Serious Request laat nog altijd zijn sporen na in de Single Top 100. De officieuze themasong It Gets Better van Ryan Shaw stijgt van 46 naar 2 terwijl Rigby met One Song van 16 naar 6 klimt en zijn eerste top 10-hit te pakken heeft. Net als vorig jaar groeit de meest gedraaide plaat dus uit tot de grootste hit.

Jeroen van der Boom klettert van 1 naar 7 met zijn liedje Weer Geloven.

Later deze week op NLpop een uitgebreide blik op de nieuwe Single Top 100.

facebook share facebook share

23 Reacties // Reageer

23 thoughts on “The Opposites scoren eerste nummer 1-hit met Broodje Bakpao

  1. Marcel

    het moet toch niet gekker worden

      /   Reply  / 
  2. BoycotIdols

    Zeg dat Marcel. Maar helaas is dit de smaak van Nederland… hoe triest ook…

      /   Reply  / 
  3. MASIS

    De top 100 heeft het afgelopen jaar alleen maar slechte nummer #1 hits gehad. Het is gewoon een slechte belachelijke lijst vol met braderiemuziek. Alleen jantje, klaasje, en dirkje scoren & de echte supersterren van het momenten genegeerd. Nee het is een boerenfeestje geworden daar in die top 100. Geef mij maar de top 40.

      /   Reply  / 
  4. BoycotIdols

    Ben je er ook achter Masis.
    Vind de top 100 een lijst van pure manipulatie. Een B piratenzanger als bijv Thomas Berge kan ook alleen maar scoren in deze lijst…
    top 100 de lijst voor degene die elders geen kans maken. Nee, voor geloofwaardigheid moet je niet bij de top 100 zijn.

      /   Reply  / 
    1. MASIS

      Ik was er al jaren achter gast…

        /   Reply  / 
      1. BoycotIdols

        Oke dan. No hard feelings

          /   Reply  / 
  5. refluS

    Single Top 100 is zwaar onbetrouwbaar en geeft zeker niet weer wat de grote hits van nu zijn.

    deTop40 en Megatop50 ook zijn veel betrouwbaarder

    in de singletop100 staan artiesten waar menigeen het nummer nooit van heeft gehoord en ze bijna niet terug zijn te vinden in deTop40

    Maarrrrrrrrr Broodje Bakpao is ook echt een giga hit momenteel… en ik vind m ook erg lekr..

      /   Reply  / 
  6. Herman Roggeveen Auteur

    Ben met jullie eens dat Single Top 100 niet de ultieme graadmeter is. Maar vind m beter dan Top 50 (afspiegeling 3fm) en Top 40 (afspiegeling 538). Dus bij gebrek aan beter handhaaf ik de hitlijst-berichtgeving met de Single Top 100, ook in 2010.

      /   Reply  / 
    1. Eva

      Meeste pop encyclopedieën baseren hun informatie ook op de top 40.
      Ik vind single top 100 meer een afspiegeling van piratenzenders en programma’s als Idols. En met name dat laatste is gevoelig voor manipulatie zoals je weet.

        /   Reply  / 
      1. MASIS

        Nou dat de top 40 een afspiegeling is van de top 40 is niet waar. Veel nummers staan erin die nooit worden gedraaid door 538. Genoeg platen staan erin die 3FM & Q-MUSIC ook draaien. De top 100 heeft inderdaad pas een eenzijdige afspiegeling. Daar staan voor 3/4e deel C-artiesten in die alleen in de top 100 kunnen scoren. Ik noem losers als Jordy van Loon & Thomas Berge. Nergens anders scoren dat soort goedkope acts & terecht en blijkbaar stelt een #1 hit scoren in de top 100 niks voor. Zie de actie van Powned die met P3 op 1 kwam.

          /   Reply  / 
        1. BoycotIdols

          Precies.Ik twijfel erg aan de objectiviteit van de top 100. Kijk naar die eh Zanger Rinus. Volgens mij is dat plaatje massaal gedownload in de stamkroeg van hem en zijn aanhang. Zonder aandacht zouden dat soort plaatjes ons ontgaan. Totaal ontgaan.

            /   Reply  / 
  7. MASIS

    correctie:

    Nou dat de top 40 een afspiegeling is van radio 538 is niet waar.

      /   Reply  / 
  8. Sjors

    De Top 100 is al jaren een drama. Het is vooral jammer dat de media steeds ook berichten van nummer 1-hits van Nick en Simon en zo, terwijl ze in de Top 40 niet eens in de buurt komen (in sommige gevallen niet eens in de Top 40). De Top 40 is de ‘enige echte’hitlijst van Nederland. Als je daarin op nummer 1 staat heb je wat bereikt. In deze lijst is het gebakken lucht. Ik zou adviseren voortaan de Top 40 aan te houden.

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Precies! Thomas Berge die trots op 1 in de single top 100 stond, kwam niet eens in de tipparade van de top 40… Ook de best verkochte single uit deze lijst staat in de jaarlijst van de top 40 niet eens in de top 10.
      In de single top 100 kan zelfs tante Bep een hit scoren bij wijze van spreken…

        /   Reply  / 
  9. Jeroen

    Ik vind de Top 40 nog meer onzin hoor. Geen enkele lijst vind ik wél eerlijk.

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Het meest betrouwbaar vind ik dan de albumlijst. Die geeft wel redelijk weer wat men écht wil horen.

        /   Reply  / 
    2. BoycotIdols

      Waarom vind je de top40 nog meer onzin dan?

        /   Reply  / 
  10. refluS

    Jeroen van de Boom op 1 in de Single Top 100

    in de Top 40 staat ie ergens onder aan…

    Valt me op dat er in de Single Top 100 vaak NL’se artiesten op 1 staan… laatste tijd Thomas Berge, Nick en Simon, en nu weer Jeroen v/d Boom…

    Top40 was en is nog steeds de lijst die ik volg en accepteer. Ook op Wikipedia word de Top40 bij ariestenpagina’s als succes en graadmeter gebruikt.

      /   Reply  / 
  11. Jan

    Het is verdorie ook nooit goed met de Single Top 100. Staat er eindelijk eens een nummer op de eerste plaats dat ook op #1 staat bij Itunes (voor velen de graadmeter van hits, maar niet representatief voor de hele downloadmarkt), is het nog niet goed. Toegegeven het had Ryan Shaw moeten zijn (stond tijdens Serious Request op #1), maar dat komt nog wel, want het is de komende week de Megahit (zoals verwacht). Nog maar even voor de duidelijkheid: de Top 40 en de 3FM Top 50 tellen airplay mee, verkoop is ondergeschikt. 3FM telt zelfs geen fysieke verkopen meer. De Single Top 100 telt alleen wat er verkocht is, niet meer en niet minder. Vergelijken heeft dus geen zin. De Top 40 is een instituut, daar valt niet aan te tornen. Toch zie ik meer en meer op o.a. Wikipedia de noteringen van de Single Top 100 staan. Dus Herman, je bent goed bezig!

      /   Reply  / 
  12. Pingback: Single Top 100: The Opposites en Serious Request scoren | Nlpop

  13. Jan

    nog een aanvulling op mijn reactie van vorig jaar, voor iedereen die achter de Top 40 blijft aanhollen. Als je plaatje niet op 538 wordt gedraaid (wat voor de meeste Nederlandstalige nummers geldt), kun je een plaats in de Top 40 wel vergeten. Alsof dat normaal is. Tenzij je download heel goed scoort zoals bij K3. Nee, dan liever een lijst waar iedereen gelijk wordt behandeld. En toegegeven, manipulatie, vanwege de kleine aantallen, op de loer ligt. Voor 1999 had de Top 40 voor mij nog wel enige waarde, en kon je deze lijst vergelijken met de Megalijst. Maar sinds de airplay in de Top 40 de boventoon voert, heeft deze lijst, als representatieve Nederlandse hitparade, voor mij afgedaan. En zo denken de meeste Nederlandse artiesten er ook over, die voorheen met de Top 40 wegliepen.

      /   Reply  / 
    1. manon

      kijk, hier kan ik me helemaal bij aansluiten! Ben het volledig met je eens.

        /   Reply  / 
  14. PINHEAD

    @Herman: Waarom besteed je niet gewoon aandacht aan allebei de hitlijsten??

    Ik vindt zelf de top 40 ook beter, teminste niet van die hoempappa boerentrienenmuziek erin…

      /   Reply  / 
  15. PINHEAD

    De Slam 40 vindt ik ook een goede lijst trouwens, maar een beetje minder bekend

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>