Single Top 100: The Opposites en Serious Request scoren

Het jaar 2009 telde een recordaantal Nederlandse nummer 1-hits. De lijn lijkt in 2010 te worden voortgezet, want ook in de eerste Single Top 100 van dit jaar voert een Nederlandse act de hitlijst aan. The Opposites scoren hun eerste nummer 1-hit met Broodje Bakpao nu al het kerstgeweld op zijn retour is. Toch had het weinig gescheeld of Ryan Shaw had de lijst aangevoerd, door alle airplay met Serious Request. Die andere Serious Request-act, Rigby, scoort zijn eerste top 10-hit met One Song.

De top 10:

1 (5) Broodje Bakpao – The Opposites
2 (46) It Gets Better – Ryan Shaw
3 (2) Zo Heppie – De Frogers
4 (7) Empire State of Mind – Jay-Z & Alicia Keys
5 (4) Fireflies – Owl City
6 (16) One Song – Rigby
7 (1) Weer Geloven – Jeroen van der Boom
8 (10) Just Say YesSnow Patrol
9 (20) Last Christmas – Crazy Frog
10 (11) Miracle – B-Yentl

Crazy Frog is de enige kersthit die deze week stijgt. Waarschijnlijk allemaal mensen die iets te hoog klikten en daardoor geen Wham maar dit misbaksel downloadden. Nick & Simon kelderen van 3 naar 14 met Het Masker/Santa’s Party, Thomas Berge zakt van 8 naar 15, Miss Montreal moet van 9 naar 19 en Mariah Carey gaat van 12 naar 29, en scoort daarmee voor het eerst sinds jaren geen top 10-hit met All I Want for Christmas Is You.

Door al het dalende kerstgeweld is er ruimte voor andere nummers ontstaan. Henk Damen bijvoorbeeld, die van 21 naar 12 stijgt met Laat Mij Alleen. Ook Kane herstelt van eerdere klappen en No Surrender gaat van 25 naar 16. Gio krijgt zelfs een superstip op 17 met Down Met Jou. Ook Lisa Lois is aan een opmars bezig met Hallelujah, dat van 33 naar 22 stijgt.

Guus Meeuwis is deze week de grootste zakker. Laat Mij In Die Waan kwam vorige week vanuit het niets op 6 binnen, maar vinden we nu terug op de 38ste plaats.

Op 84 komt Waylon binnen met Hey en op 97 staan DJ Arnoud & Johan Vlemmix met De Bonte Koe.

De hele Single Top 100 vind je hier.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Single Top 100: The Opposites en Serious Request scoren

  1. @lbert

    Typisch dat je geen commetnaar hoord als door veel extra aandacht acts als Rigby of Guus Meeuwis extra goed scoren, dan hoor je niks over manipulatie, zijn het acts die men niet leuk vind of Idols acts of Jeroen v/d Boom dan is het wel ineens manipulatie, Guus zakt ook na 1 week heel ver weg, ik vin dhet huist een heel normaal verloop veel aandacht en dan ineens een hoge verkoop om vervolgens weer snel te dalen, da’s juist de tijd van nu, vroeger ging een plaat langzaam omhoog en ook weer nar beneden

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      De vreemde uitslagen van Rigby, Guus Meeuwis en Ryan Shaw zijn rechtstreeks gevolg van Serious Request, staat ook in de tekst toch?

        /   Reply  / 
      1. @lbert

        dat klop heb ik ook gelezen, de uitslagen van andere artiesten die soms vreemd lijken trek je dan in discussie, terwijl ze vaak dan optredens intores of zo hebben gehad,dan word er over manipulaite geschreven, als dat al zo zou zijn, dan is dat blijkbaar mogelijk en maakt men gebruik van de mazen in de eventuele regels, al denk ik dat het niet zo’n vaart loopt

          /   Reply  / 
  2. Peter

    Wel blij dat Lisa weer hoog aan het scoren is. :) Zij voert de lijst toch nog steeds mooi aan! Jamai was met 18 weken alweer uit de single top 100. Maar stond er kwa talentenjachtwinnaars toch altijd het langste in. Lisa heeft bijna het dubbele ervan bereikt! :)

      /   Reply  / 
  3. Frankly

    wat ziet de lijst er weer prachtig geloofwaardig uit ;-D

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>