Oceaan en Year of Summer stijgen door in Top 100 Aller Tijden

Spannend! Hoe hoog eindigen Oceaan en Year of Summer aller tijden?

Het is deze weken bijzonder om te zien wat er in de Single Top 100 gebeurt met Oceaan van Racoon en Year of Summer van Wildstylez ft. Niels Geusebroek.

Dat zijn namelijk de enige Nederlandse singles uit de Top 100 Aller Tijden die op dit moment ook nog steeds in de wekelijkse Single Top 100 staan. Iedere week dat ze genoteerd blijven, stijgen ze in de ranglijst aller tijden.

Oceaan van Racoon nu nummer 38 Aller Tijden

Vorige week leek het er even op dat Oceaan echt uit de chart zou verdwijnen en we nu de balans zouden kunnen opmaken. Maar nee hoor, Oceaan stijgt deze week weer kalmpjes, van de 92ste naar de 84ste plaats.

De Nederlandstalige single is uitgegroeid tot de allergrootste hit van Racoon. Het gevoelige nummer kwam begin november 2012 uit op single, en staat tevens op de soundtrack van de hitfilm Alles Is Familie.

Sindsdien staat Oceaan onafgebroken genoteerd in de Single Top 100 en is de song gestegen in de ranglijst aller tijden. Met de huidige plek 38 laat Oceaan inmiddels Nederpopklassiekers als Dromen Zijn Bedrog van Marco Borsato, Rosanne van Nick & Simon en Het Is Een Nacht van Guus Meeuwis achter zich.

Year of Summer nu nummer 65 Aller Tijden

Iets minder hoog dan Oceaan, maar niet minder uitzonderlijk. Year of Summer van Wildstylez is namelijk veruit de hoogst genoteerde hardstyle-single ooit. Hoog in de ranglijst aller tijden vinden we sowieso relatief weinig dance.

Op plaats 63 – daar kan Year of Summer volgende week dus overheen – staat Epic van Sandro Silva & Quintino. Die valt onder de (progressive) house. Frozen Flame van Jekyll & Hyde (op 42) dateert uit de Jumpstyle-hype van 2006/2007. Overige dance in de Top 100 Aller Tijden is allemaal pop-georiënteerd.

Nooit op nummer 1 gestaan

Tenslotte is het interessant dat zowel Oceaan als Year of Summer nooit op nummer 1 in de Single Top 100 hebben gestaan. Oceaan piekte op 6, en Year of Summer op 2. Zo blijkt maar weer dat een nummer 1-hit scoren betrekkelijk is.

Buitenlandse producties die momenteel in een soortgelijke situatie verkeren zijn Let Her Go van Passenger (nu 24 aller tijden), Diamonds van Rihanna (nu 29 aller tijden), en Just Give Me A Reason van Pink (nu 61 aller tijden).

Streaming telt tegenwoordig mee in de Single Top 100, dus als je fan bent, maar de single al lang gekocht hebt, kan je jouw favoriet toch nog een beetje helpen door er naar te luisteren op streaming-diensten.

Selectie van 40 beschikbare videoclips op MUZU uit de Top 100 aller tijden:


Top 100 Aller Tijden (Selectie) on MUZU.TV.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Oceaan en Year of Summer stijgen door in Top 100 Aller Tijden

  1. Kamper

    In de Nederlamndstalige top 1000 , alltime staat het nummer 163e Racoon – Oceaan met 2.918.433 views. Kan nog wel even doorstijgen, want 3 maanden geleden stond deze plaat nog op een 184e plaats. Een top 100 plaats wordt lastiger, dan praat je over 4 miljoen kliks, en dat zie ik Racoon wel halen, maar dan ergens volgend jaar. Probleem is dat de rest ook niet stilzit.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>