Foto: Caro Emerald eindelijk in studio voor nieuw album

‘Een nieuw jaar, nieuwe energie om te werken aan een fantastisch nieuw album voor jullie!’ dat meldt Caro Emerald op Twitter. De topzangeres staat eindelijk in de studio voor haar langverwachte tweede album. Caro stuurt een foto mee als bewijs.

Caro’s tweede album werd almaar uitgesteld, maar het lijkt er dit jaar toch echt van te gaan komen. Inmiddels lijkt haar plek in de Nederpop een beetje ingenomen door The Voice-fenomeen Sandra van Nieuwland, die muziek maakt in dezelfde jazzy retro-sound. Op Sandra’s debuutalbum And More staan zelfs twee Caro-covers.

Ook de nieuwste release van Anouk, die hier gratis te downloaden is, laat een stevige retro-vibe horen. En dan hebben we de buitenlandse competitie nog niet eens genoemd. Zo heeft Adele eerder al gehint dat zij een ‘happy’ album wil uitbrengen. Dat kan maar zo een album worden dat naar de gunst van hetzelfde publiek zal dingen.

Er zijn dus flink wat kapers op de kust. Anouk komt met een nieuw album op 17 mei. Sandra van Nieuwland komt later dit jaar met een tweede album, met daarop allemaal nieuw materiaal. Wanneer het album van Caro Emerald uitkomt is nog niet bekend.

Haar debuutalbum, Deleted Scenes From The Cutting Room Floor, kwam uit in januari 2010 en werd maar liefst zes keer platina. Het is vrijwel onmogelijk om dat succes te evenaren. Maar Caro heeft in ieder geval nieuwe energie gevonden, dus dat belooft veel goeds voor de fans. En aan de foto te zien is ze ook afgevallen, of ligt dat aan mij?

Volg Caro ook op Twitter @caroemerald

facebook share facebook share

23 Reacties // Reageer

23 thoughts on “Foto: Caro Emerald eindelijk in studio voor nieuw album

  1. Aussie

    Ben benieuwd! Wat ik eigenlijk niet begrijp (los hiervan) dat Kuikentje Piep (vreselijk nummer) nu op 4 staat!! Boven Pink, Passenger of Rihanna en zelfs Bon Jovi: Nederland waar ligt het niveau!!!

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Op 3 zelfs, haha.
      Vind dat ook een nogal flaterende stand. Dat zal toch niet geprolongeerd kunnen worden?
      Hoewel…. Ik zat er met Year of Summer ook goed naast…

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        Ah, sorry, nu begrijp ik pas dat je niet Lisa Lois bedoelde met “kuikentje piep” . Vond ‘t al een beentje vreemde bijnaam.
        Neemt niet weg dat ik niet verwacht dat Lisa stand kan houden op 3 in de itunes chart.

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          Kuikentje Piep is een nieuwe hype blijkbaar. Iets voro kinderen. Zoiets als Schnappi een aantal jaar geleden. Ik bescheur me als dat het beter gaat doen dan kuikentje piep Lisa Lois.

            /   Reply  / 
          1. Johan van de Velde

            Dan kun je vast beginnen met je te bescheuren 😂

              /  
          2. Ronald

            O ja? Ik begrijp dat Kuikentje Piep het dus al beter doet in Itunes?

              /  
          3. Johan van de Velde

            Dat weet ik niet, maar dat mag je wel verwachten…

              /  
        2. Aussie

          nee hoor… Lisa staat nu op plek 7 of 8

            /   Reply  / 
      2. Aussie

        Year Of Summer is een top nummer, lekker op stampen. Je moet er van houden ja of nee:P

          /   Reply  / 
    2. Ronald

      Muzikaal gezien heeft Nederland al jaren geen niveau meer, Aussie.

        /   Reply  / 
  2. Johan van de Velde

    Dit is waarschijnlijk het meest geanticipeerde album van het jaar. Zoals Marcus al aangeeft, het succes van haar debuut evenaren, laat staan overtreffen, is een welhaast onmogelijke opgaaf; ik hoop dat het een album met wederom sterke songs wordt.
    Dat was echt de kracht van het eerste album: goed materiaal.
    Overigens vind ik de vergelijking met de sound van van Nieuwland niet echt opgaan. Haar geluid is m.i. niet “jazzy retro” te noemen.
    Daarnaast is Caro natuurlijk een ongekend internationaal succes. Vind haar geen slechte zangeres, maar Ik denk niet dat het buitenland op een van Nieuwland zit te wachten.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Nederland uiteindelijk ook niet, dat zal wel blijken als de hype rond Van Nieuwland eenmaal is gaan liggen…
      Caro en zij moeten gelijktijdig een album uitbrengen dat wordt een strijd…

        /   Reply  / 
      1. Aussie

        We zullen het zien Ronald, momenteel staat ze nog steenvast op één. Het zou mij niks verbazen als deze plaat na goud, nu ook nog eens platina wordt

          /   Reply  / 
    2. Kamper

      Ik zou Caro eerder willen betitelen als een bescheiden buitenlands succes. Voor een groot buitenlands, wereldwijd, succes van een Nederlandse artiest moeten we nu naar Nicky Romero kijken.

        /   Reply  / 
      1. Isaac

        Niet alleen Nicky Romero, bijna alle Nederlandse DJ’s! Van Buuren, Afrojack, Fedde Le Grand, Tiesto, Sidney Sampson en ga zo maar door.

          /   Reply  / 
        1. Kamper

          Daar heb je volledig gelijk in. Een aantal NL DJ’s doen internationaal volledig mee.
          Ik moet wel over Caro zeggen dat het bijzonder is dat zij uberhaupt met Engelstalige pop weet te scoren over onze landsgrenzen, want dat is echt héél zeldzaam voor Nederlandse artiesten. Respect daarvoor dus.

            /   Reply  / 
      2. Johan van de Velde

        Baseer jij dat “bescheiden succes” op youtube clicks, Kemper?

          /   Reply  / 
        1. Kamper

          Dat is wel de belangrijkste indicator ja. Caro scoort best aardig hoor met als meest beluisterde nummer 10 miljoen views (in drie jaar), maar ze staat daarmee ergens op de 3200e plaats wereldwijd. Een andere indicator is de geografische spreiding. En dan zie je dat Caro het ardig heeft gedaan in een stuk of 6 Europese landen.
          Vandaar dat ik dat ”bescheiden” noem.
          Vgl met de nieuwe plaat van Romero: Die staat na twee weken al tegen de 8 miljoen views (!) en scoort echt over de héle wereld.

            /   Reply  / 
          1. Johan van de Velde

            Dat is, m.i., een veel te beperkte indicator. Je gaat daarbij volledig voorbij aan radio en tv airplay, die hoe je het ook bekijkt, altijd nog een heel belangrijke indicator van succes is. Bovendien ook heel veel geld in het laatje brengt van artiest, componist en producent.
            Door je op youtube clicks te richten, krijg je een vertekend beeld.
            Een hele grote groep (wellicht ouder, maar een belangrijke markt), zal niet weten wie Romero is, maar de liedjes van Caro zijn daar gewoon gemeengoed. Samen met een werkelijk grote verkoop van albums zorgt dit ervoor dat Caros succes allesbehave “bescheiden” is te noemen.

              /  
          2. Aussie

            De formules van Itunes en Radio zijn de belangrijkste factoren, naar mijn mening. Zo komt de plaat de Top40 binnen en zal het zich moeten bewijzen hoe en wat. Youtube heeft hier een een kleine tot bijna geen aandeel in. Youtube kan wel voor geluktreffers raken zoals Esmee Denters, Eva Simon of Justin Bieber. Mededankzij youtube kan je nummer volledig beluisteren en zo als het je aanspreekt kopen via Itunes etc. en dit kan een artiest wel weer populair maken

              /  
      3. Aussie

        Zijn succes is anders nog niet gekomen, in het buitenland.

          /   Reply  / 
  3. Marcus Lucas Auteur

    Dat Caro Emerald en Sandra van Nieuwland een soortgelijke muziekstijl hebben is inderdaad een mening, geen voldongen feit. Daar heeft Johan gelijk in. Sandra trad eerder op in een jazz combo, en wat mij betreft is retro-pop (met jazz-invloeden) een hele brede trend. Voor mij is die opleving begonnen met Amy Winehouse, hoewel bijvoorbeeld Katie Melua en Norah Jones gelijktijdig opkwamen in de pop. Daarna volgden er nog zo veel meer. Duffy bijvoorbeeld, waar we nu ook niks meer van horen. En uiteraard Adele, die wereldwijd het meest succes heeft. Het zijn allemaal verschillende zangeressen, zoals Caro, Sandra en Anouk ook verschillend zijn, maar als ik een retro jazzy popsong hoor dan valt het voor mij onder die trend. Ik vind dat we in Nederland trouwens wel achter die trend aanhobbelen. Iets meer risico’s, zoals fusion met dubstep of drum ‘n bass, zou ik verfrissend vinden. Misschien dat Caro het aandurft om risico’s te nemen op haar nieuwe plaat?

      /   Reply  / 
  4. Talitha

    Hallo caro, ik zou voor jou een heel ander kledingadvies geven waardoor je je beter voelt en uitziet met optredens op tv! Lief bedoelt!! Talitha

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>