Verrassing: Gordon verlaat de Toppers

Wat eigenlijk al bijna twee maanden duidelijk was, is vandaag bewaarheid. Gordon stapt per direct uit de Toppers. De zanger ontkent dat de geruchtenstroom van de afgelopen twee maanden daarmee worden bewaarheid; hij wordt niet uit De Toppers gezet of er ‘weggepest’, maar houdt de eer aan zichzelf. Een uitgebreid statement is aan de pers verstuurd.

Het statement:

“Ik heb jarenlang met ongelooflijk veel plezier bij De Toppers gezongen met als hoogtepunt de deelname aan het Eurovisie Songfestival in Moskou. Eerder dit jaar gaf ik aan dat ik twijfelde of ik creatief gezien weer voldoende kon toevoegen aan De Toppers. Ik was verantwoordelijk voor de uitbundige kleding, de spectaculaire entourage en was de aanjager van het feestgevoel. Ik heb daar enorm veel plezier aan beleefd en er ongelooflijk veel passie in gestopt. Maar ik ben na alle commotie van de afgelopen weken tot de slotsom gekomen, dat ik de creatieve kracht niet meer heb voor De Toppers.

De afgelopen weken is door de media veelvuldig gesuggereerd dat een vertrek aanstaande was. Daar was ik in ieder geval niet meer mee bezig. Twee weken geleden hebben Benno de Leeuw, de manager van de Toppers, en ik elkaar nog gesproken. Van een gedwongen vertrek was geen sprake. Helaas is een bericht van ons daarover voor sommige journalisten niet voldoende geweest. Dat is jammer, want het was en is nog steeds niet in het belang van de Toppers dat er zoveel onrust is. De CD en DVD zijn nu uit en het ziet er allemaal prachtig uit. Dat ik nu toch besluit om te stoppen, heeft alles te maken met die negatieve spiraal, waar de Toppers in terecht gekomen zijn.

Na het overlijden van zijn ouders heeft de oprichter van de Toppers, mijn goede vriend René Froger, de luwte gezocht. Hij heeft zich afzijdig gehouden van alle commotie rond de Toppers en dat begrijp ik volkomen. Ik heb hem vandaag persoonlijk laten weten dat ik nu stop met de Toppers. Zoals gezegd, het waren vijf ongelooflijk fijne jaren met veel mooie momenten en als hoogtepunt het Songfestival in Moskou.

Ik ga me nu verder concentreren op de andere dingen uit mijn carrière, zoals het TV-programma Glitter Glamour Gordon en de nieuwe single voor de Stichting Nationaal Huidfonds Niemand lacht zoals jij. Ik ben een boek aan het schrijven over de liefde met veel gedichten en een handleiding voor gebroken harten. Als dat uitkomt, zijn er plannen om aansluitend een liefdesprogramma te maken. En daarnaast blijf ik met heel veel plezier mijn eigen optredens in het land doen.

Ik wens de Toppers natuurlijk al het goede. Ik hoop dat de rust rond deze superformatie weer terugkeert en wie mijn plek ook inneemt, heel veel plezier en ik weet als geen ander, het is geweldig om een Topper te zijn!”

Duidelijk en goed statement van Gordon. Hij gooit niet met modder naar het management of zijn collega’s en wenst ze ook nog alle goeds toe. Heel bewonderenswaardig, ik mag toch aannemen dat hij zelf ook de gang van zaken betreurd…

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Verrassing: Gordon verlaat de Toppers

 1. Pingback: Vertrek Gordon uit Toppers weer dichterbij | Nlpop

 2. NL

  Wolter Kroes zie ik wel de nieuwe topper worden

    /   Reply  / 
 3. Ronald

  Gelukkig. Zijn het nu eindelijk de Stoppers geworden?

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Froger: Toppers in Concert 2010 gaat sowieso door | Nlpop

 5. Henk

  Volgens mij komt Joling weer terug en worden volgend jaar weer vele avonden uitverkocht.

    /   Reply  / 
 6. Pingback: Gordon reageert bij Giel op onvrijwillig vertrek uit Toppers | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>