Vanavond: De Beste Singer-Songwriter van Nederland

Update na afl 3 klik: Finalisten Beste Singer-Songwriter van Nederland (poll)
Update na afl 2 klik: Rogier, Mattanja & Angela ronde verder in DBSSW (video)
Update na afl 1 klik: Douwe Bob en Nielson door uit eerste aflevering DBSSW (video)

Vanavond is het eindelijk zover: Giel Beelen’s De Beste Singer-Songwriter van Nederland gaat in première. Een talentenshow waarbij de nadruk ligt op creativiteit en originaliteit. Geen eindeloze reeks hitcovers die binnen twee minuten een gillend massapubliek moeten overtuigen. We hebben het hier over de VARA en BNN, en over Nederland 3.

De deelnemers schrijven hun eigen nummers. Na een selectie zijn er 30 singer-songwriters over die in de eerste drie afleveringen te zien zullen zijn. De complete uitvoering van hun liedje met introductie is te vinden op debestesingersongwriter.nl

Giel wordt in zijn zoektocht naar de beste singer-songwriter bijgestaan door een groot aantal bekende artiesten, 3FM-gezichten of andere creatives, waaronder Gerard Ekdom, Eric Corton, Boudewijn de Groot, Miss Montreal, Alain Clark en Ilse DeLange.

De kandidaten worden begeleid en krijgen workshops, dus de verwachting is niet dat De Beste Singer-Songwriter van Nederland een hoog ‘afzeikgehalte’ zal hebben.

De uiteindelijke winnaar verdient niet alleen de titel, maar krijgt ook gegarandeerde air- en stagetime, de ultieme prijs voor elke beginnende artiest. De Beste Singer-Songwriter van Nederland wordt vanavond vanaf 20.30 uur uitgezonden op Nederland 3.

DBSSW op Twitter

DBSSW Speeddaten aflevering 1

Video op Youtube

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vanavond: De Beste Singer-Songwriter van Nederland

  1. Pingback: Giel zoekt Beste Singer/Songwriter van NL | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>