‘Idols III levert acht platencontracten op’

IdolsHet ziet er naar uit dat er bij de volgende Idols meer vergeven moet worden dan alleen een platencontract. Want volgens Michel Rozenbroek van The Entertainment Group, het managementbureau dat eerste keuze heeft uit de Idols-finalisten, levert Idols dit jaar acht platencontracten op. Naast Raffaëla kunnen ook Floortje, Ellen, Angelique, Serge en Christon zich rijk rekenen, laat Rozenbroek weten in de Gooi- en Eemlander. Het is onduidelijk welke twee andere Idols een contract krijgen.
In andere landen worden potentiële winnaars al lang niet meer alleen lekker gemaakt met de felbegeerde platendeal. Daar krijgt de winnaar ook een huis of een andere waardevolle prijs.

Mochten er inderdaad nog zeven platencontracten getekend worden naar aanleiding van Idols, dan geeft dat aan dat het programma dit jaar zijn missie succesvol kan noemen. Maar een beetje zuur voor Raffaëla is het wel. Haar prijs is stukken minder exclusief.

Zeker wanneer je je bedenkt dat de andere bofkonten veel langer aan hun album mogen werken, en dus meer tijd hebben om er een geheel eigen project van te maken. Raffaëla zal het grotendeels moeten doen met de liedjes die voor haar geselecteerd zijn; door de tijdsdruk (7 april moet de cd in winkels liggen) is er weinig tijd om uitgebreid te schaven aan de sound en de liedjes.

Overigens komt dit bericht niet als een verrassing; juryvoorzitter Henkjan Smits heeft al eerder laten doorschemeren ook graag te willen samenwerken met Floortje en Christon. Daarnaast heeft de voltallige jury telkens gezegd dat de laatste vier finalistes elk enorm getalenteerd waren.

Zie ook:
- Floortje heeft voor 99% zeker ook een platencontract
- Debuutalbum Raffaëla al op 7 april in de winkels
- Jurylid ontraadt Raffaëla carrière in soul en r&b
- Gerechtigheid: Henkjan Smits wil Christon aan platendeal helpen
- Henkjan Smits: ‘Angelique flopte eerder door gebrek aan ambitie’
- Floortje (Idols) al geflopt in de muziekindustrie

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “‘Idols III levert acht platencontracten op’

  1. GUEST2

    … dat was bij Idols 1 en 2 toch niet veel anders? Of heb ik het mis? Waren kandidaten als Jim, Maud, Dewi, Marieke of JK ook niet kort na Idols op de radio te horen? Hebben ze geen eigen album mogen opnemen na Idols?

    Waarom wordt dit NU zo aangedikt?

      /   Reply  / 
  2. tanja

    Hè ja, daar gaat je favoriet Herman………
    Je hebt wel gelijk, daarom ben ik nu ook heel erg blij dat Floortje tweede is geworden. In principe net zo populair maar ze heeft meer de tijd. :D

      /   Reply  / 
  3. GF

    ik denk dat het marescha word en misschien harm

      /   Reply  / 
  4. Ernst

    persoonlijk hooop ik dat marescha nog een kans krijgt .. :)

      /   Reply  / 
  5. Judy

    ja ik hoop dan ook wel op marescha. ben wel benieuwd wat voor singles/ albums we krijgen van al deze mensen!

      /   Reply  / 
  6. Priscilla

    Ik vind eigenlijk dat Angelique het meest nog een platencontract in de wacht moet slepen. Ze is heel goed

      /   Reply  / 
  7. Mary

    Het ging in dit artikel echter om managementcontracten en NIET om platencontracten helaas.Michel Rozenbroek is van The Entertainmentgroup…het management dus.Hij is óf door de journalist van de “Gooi,- en Eemlander” óf op deze site verkeerd gequote,lijkt me!Voor zover bekend is Rafaella de enige tot nu toe met een platencontract,haar singel is wordt namelijk ook uitgebracht en het album in aantocht.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>