Muziekspektakel The Passion 2016 in Amersfoort

Welke artiesten de hoofdrollen zullen vertolken wordt later onthuld

Het Bijbelse Nederpopspektakel The Passion vindt volgend jaar op donderdag 24 maart plaats in Amersfoort. Dat meldt de EO vandaag. ‘De stad Amersfoort is een prachtig decor voor The Passion 2016’, zegt EO-directeur Arjan Lock.

Welke artiesten deze keer de hoofdrollen van Jezus, Maria, Judas, Petrus en Pontius Pilatus gaan spelen wordt op een later moment onthuld. Vorige jaren gebeurde dat in februari of maart, dus dat zal nog wel een halfjaar duren.

‘Amersfoort wil enthousiast meewerken en heeft een prachtige binnenstad. We hebben als organisatie een groot aantal voorwaarden op ons lijstje, waaronder de geschiktheid van het plein en bijvoorbeeld veiligheidsvoorschriften’, aldus Lock.

Enorme uitdaging

Burgemeester Bolsius: ‘Het is voor Amersfoort een enorme uitdaging om dit grote live-event in de stad te ontvangen. Miljoenen mensen bekijken de vertelling thuis, terwijl tienduizenden naar de stad komen om het van dichtbij mee te maken. Ook voor veel Amersfoorters is het een unieke gebeurtenis in hun eigen stad.’

Amersfoort is de zesde stad waar The Passion plaatsvindt. Eerder deed het evenement Gouda, Rotterdam, Den Haag, Groningen en Enschede aan.

Hits uit The Passion

The Passion is uitzonderlijk populair. Elk jaar een kijkcijferkanon op tv, top trending op internet, en een bomvol plein in de stad waar het plaatsvindt. De show heeft ook meerdere hits opgeleverd voor de deelnemende artiesten.

Twee jaar geleden Zo Stil door Jim Bakkum en Laat Me Nu Toch Niet Alleen door Anita Meyer, vorig jaar Gevallen of Gevlogen door Jamai, en afgelopen keer een veelbesproken uitvoering van Wit Licht door Jeroen van Koningsbrugge.

Video: Gevallen Of Gevlogen

Foto: Willem-Jan de Bruin.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>