The Common Linnets gaan op tour door Europa

Overweldigend succes: ‘Ik heb pijn in mijn kaken van al het lachen’

Na hun prachtige tweede plek op het Eurovisie Songfestival 2014 met Calm After The Storm volgde voor The Common Linnets, Ilse DeLange, Waylon, JB Meijers en hun team, een ware zegetocht in de internationale hitlijsten.

In veel charts doet Calm After The Storm het zelfs beter dan het winnende lied van Conchita Wurst. Zo scoren de Linnets een top 10-hit in Engeland!

Ook in Australië komt Calm After The Storm de hitlijst binnen. Op plek 66. Niet bijzonder hoog zou je denken, ware het niet dat dit voor het eerst sinds 1996 is dat een Songfestivallied dat niet won, de Australische hitlijsten überhaupt bereikt.

De top 10-notering in het Verenigd Koninkrijk is hoogst uitzonderlijk. In de afgelopen zestig jaar is het maar drie keer voorgekomen dat een niet-Britse inzending die het festival niet won, de Britse top 10 haalde. Volare (Italië, 1958), I See A Star (Mouth & MacNeal, Nederland, 1974) en Sí (Italië, 1974).

Redenen genoeg voor The Common Linnets om internationale optredens te plannen. Waar en wanneer is nog niet bekend, maar het gaat zeker gebeuren. ‘We gaan zeker promotie doen in het buitenland’, aldus Ilse in RTL Boulevard. Ze noemt het succes overweldigend: ‘Ik heb pijn in mijn kaken van al het lachen’.

Zullen Ilse en Waylon het succes van Mouth & MacNeal uit 1974 evenaren? Zij stonden destijds tien weken in de Britse charts. Tegenwoordig is het wat lastiger. Snel een tv-optreden van The Common Linnets in Engeland zou mooi zijn!

• Ilse in tranen om succes Songfestival (video)
• Speculaties: wie moet Nederland volgend jaar vertegenwoordigen?

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “The Common Linnets gaan op tour door Europa

  1. J.

    Vergeet de mooie noteringen van zowel de single (oa #2 Denemarken, #3 Duitsland /Oostenrijk /Zwitserland) als het album niet!

      /   Reply  / 
  2. Johan van de Velde

    Engeland heeft, geloof ik, CATS al laten vallen. Wellicht als Ilse en Waylon onmiddelijk ná het songfestival Engeland hadden bezocht en daar hadden gepromoot, er wat méér in had gezeten.

    Engeland neemt het songfestival sowieso allesbehalve serieus, dus dat maakt het al erg lastig, al waren er wèl positieve reacties op Calm.

    Dat neemt niet weg, dat het een zeer succesvol uitstapje is gebleken.

    En terecht.

      /   Reply  / 
  3. 020Nick

    In Engeland hebben ze nog geen officiële fysieke release gehad.. Dus wellicht geeft dat weer een boost aan de sales. Nu gaan ze volgende week maandag naar Oostenrijk, dinsdag naar Berlijn.. Dus ze doen er in ieder geval iets mee.

      /   Reply  / 
  4. Yoshi

    Als Ilse slim is, stopt ze per direct met TVOH.

    Dit succes aanhouden is belangrijker!

      /   Reply  / 
    1. BéTé

      Wel eens van contractuele verplichtingen gehoord toch, Yoshi?

        /   Reply  / 
  5. BéTé

    De verkopen van het album The Common Linnets van gelegenheidsduo Ilse DeLange en Waylon zijn zo sterk, dat de twee zelfs voorkomen dat de nieuwe plaat van Coldplay op nummer 1 binnenkomt.

      /   Reply  / 
  6. J.

    Het album komt nieuw binnen op #5 in de wereldlijst met een verkoop van 71.000 exemplaren!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>