Pas op voor zwarthandel kaarten Lowlands 2008

Het is gebeurd, Lowlands 2008 is uitverkocht. Vrijdag heeft de organisatie nog een waarschuwing uitgedaan, dat het wel erg hard ging met de kaarten. Nog geen 24 uur laten heeft de organisatie het bordje 'uitverkocht' kunnen ophangen. Sindsdien is een levendige zwarthandel ontstaan op veilingsites als Marktplaats en eBay. Alertheid is geboden, want onder de aanbieders een boel malafide zwarthandelaren.

Wat opvalt, is dat veel verkopers zichzelf aanprijzen als 'officieel ticketbureau'. Deze bureaus mogen dan hun brood verdienen met het verkopen van kaartjes, dat maakt ze nog geen officiële aanbieder van Lowlands-kaartjes. Het enige ticketbureau dat die leus mag aannemen, is Ticketservice. Maar via dat bureau zijn alle kaarten dus uitverkocht. De andere 'officiële' ticketbureaus bieden de kaartjes aan tegen veel hogere prijzen. De prijzen via deze kanalen lopen uiteen van 170 tot 225 euro en dat zal, naarmate Lowlands nadert, verder oplopen.

Je hebt hier geen garantie dat je een officieel kaartje hebt, het zou heel goed een nep-kaartje kunnen zijn waarmee je het terrein niet opkomt. Verdacht (of ongelukkig) is dat ze hun waar aanbieden met een afbeelding van Lowlands 2007, de editie vanvorig jaar.

De garantie dat je via een individu een officieel kaartje koopt, is overigens ook niet 100%. Je zult diegene moeten geloven op zijn mooie blauwe kijkers of een onschuldig voorkomen.

In mijn mailbox komen intussen veel verzoekjes binnen voor bemiddeling. Dat heb ik vorig jaar opgezet en toen zijn er via NLpop een tiental kaartjes verhandeld. Festivalgangers die toch verhinderd bleken en de kaartjes TEGEN KOSTPRIJS doorverkochten. Mensen die een kaartje hebben en deze wel willen verkopen aan een andere muziekliefhebber kunnen zich opnieuw melden, dan kijk ik wat ik kan doen. Graag regio vermelden om snelle deal te kunnen sluiten.

Zie ook:
- Haast geboden; Lowlands bijna uitverkocht
- Lowlands bevestigt hele zwik nieuwe namen
- Vraag en aanbod: kaartjes Lowlands

facebook share facebook share

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Pas op voor zwarthandel kaarten Lowlands 2008

  1. Eveliene

    Hoi,

    ik viel bijna uit de trein toen ik vanochtend tot mijn schrik las dat alle kaartjes voor lowlands uitverkocht zijn! Ik, midden in de verhuizing, ben totaal vergeten ze eerder te halen en dacht nog wel de tijd te hebben (voor deze week zeg maar in de planning gezet). Mijn vraag: wie heeft er voor mij en mijn beste vriendin nog kaartjes in de aanbieding?!

    Laat het me alsjeblieft weten, want ik zat al bijna met mn kont op lowlands in gedachte…alvast bedankt!!!!!

    groetjes, eveliene

      /   Reply  / 
  2. Julie

    Tot mijn allergrootste schrik uitverkocht en dan laat de organisatie het ook nog toe dat de kaarten nu tegen woekerprijzen aangeboden worden! Ik vind dat zó erg voor de échte die hard fans van Lowlands. Ik kom er al járen en nog nooit was het zo vroeg uitverkocht! Als er een lieve aanbieder is tegen een normale prijs…ik hoor het graag!

      /   Reply  / 
  3. Joris

    De échte diehards hadden natuurlijk al een kaartje, maar toch: zuur is het wel:

    Check ook alternative.blog.nl

      /   Reply  / 
  4. Julie

    Ja inderdaad, maar helaas hebben de echte die hard fans ook vrienden die niet zo die hardig zijn…:-( Toch leuk als die ook nog mee kunnen voor de gezelligheid zodat ze volgende keer nét zo die hard worden als mijn persoontje! ;-) ))

      /   Reply  / 
  5. Jheronimus

    Was zelf van plan ze morgen te halen… Ben bang dat ik na 10 onafgebroken Lowlandsen van de zomer mijn tentje moet opslaan op Pukkelpop.

    En dat Mojo op deze manier zwarthandel faciliteert is schandalig… Er staan gewoon 4 soortgelijke aanbiedingen op voor 254 euro per kaart! Opvallend ook dat dit jaar veel van de mensen uit mijn vaste Lowlandsgroep nog niet gehaald hadden (haal zelf ook al jaren in juni mijn kaarten) en het toch uitverkocht is, ondanks een niet zo denderend programma… Het grote aanbod op de Marktplaatsen van deze planeet zal dit wel enigzins verklaren…

      /   Reply  / 
  6. Martin

    Ik was van plan om zoals ieder jaar na mn vakantie een kaartje te halen. Zit ik op mn vakantie ff te internetten, zie ik dat t uitverkocht is. Tja balen dus. En dus bij deze mn hulpkreet: wie o wie heeft er voor mij 1 (eentje maar) kaartje?

      /   Reply  / 
  7. Philip Scheffer

    Beste Herman,
    ik zag net je blog op internet over de kaartverkoop van Lowlands 2008.
    Je raadt het al ook ik ben opzoek naar een kaartje. Een vriendin van mij, Pien,
    had nl een kaartje gekocht via het internet en nu blijkt dat ze is opgelicht. Stom,stom natuurlijk…zeker na alle waarschuwingen. Maar om het goed te maken probeer ik dus nog een echt kaartje voor haar te vinden. Ik hoop dat je me kan helpen.
    Ik woon in Heerlen, zuid limburg, maar ben best bereid om een stuk te rijden om haar alnog gelukkig te maken. Graag hoor ik van je wat de mogelijkheden zijn,
    Met vriendelijke groet,
    Philip Scheffer

      /   Reply  / 
  8. Jheronimus

    Inmiddels de knoop doorgehakt en kaarten voor Pukkelpop gehaald :) Weer eens iets anders dus!

      /   Reply  / 
  9. Willem

    nrc.next geeft nog 100 kaarten weg, met een slagzin maak je kans op 2 kaarten bij het afsluiten van een proefabonnement van €5.
    Te vinden op http://www.nrcnext.nl/lowlands

      /   Reply  / 
  10. Marloes

    Mijn vriend en ik waren ik afwachting of hij, nu hij zijn studie heeft afgerond, kon blijven op de school waar hij vanaf januari werkt. De school moest bijna sluiten door een te laag leerlingen aantal. Gelukkig is dat niet gebeurd en 2 weken terug hoorden we dat mijn vriend volgend jaar ook nog een baan heeft.

    Wij heel blij natuurlijk, ook omdat we dan met een gerust hart onze jaarlijkse trip naar Lowlands konden gaan maken. Maar ja, toen bleek ‘ons’ festival al uitverkocht.

    Wie helpt ons nog aan echte kaartjes tegen een redelijke prijs.

    Mail me alsjeblieft.

      /   Reply  / 
  11. Geena

    Hallo allemaal,
    Ik heb kaarten voor Lowlands gewonnen en heb er nu nog 2 over. Wil jij ze van me kopen? We bepalen samen de prijs, in ieder geval geen achterlijke 200,-!
    Mail z.s.m. anders zijn ze weg :)

    Groetjes, Geena

      /   Reply  / 
  12. nancy

    Hoi Geena,

    Ik wil heeeel graag naar Lowlands! Kan ik een kaartje van je kopen? Tegen een redelijke prijs.

    Ik hoop van je te horen!

    Groetjes, Nancy

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>