Borsato blijft fier op 1 staan

Marco Borsato roodAan de zegetocht van Marco Borsato lijkt voorlopig nog geen einde te komen. Opnieuw verkoopt de zanger 5x zoveel exemplaren als de nummer 2, waardoor hij nog altijd stevig in het zadel zit van de Single Top 100.

Maar mogelijk zitten er tussen de nieuwe binnenkomers enkele potentiële concurrenten. Bon Jovi (nieuw op 33) is hier doorgaans goed voor hitsucces en er zijn natuurlijk nog de nodige oranje-singles die flink kunnen gaan verkopen als ons elftal het goed doet in Duitsland.

Daar is voorlopig nog geen sprake van, het WK Voetbal trapt pas volgende week af en Nederland speelt pas 9 juni voor het eerst. Tot die tijd verschijnen er nog twee hitlijsten en het moet raar lopen wil Borsato die twee lijsten niet aanvoeren.

Top 10
In de top 10 is er verlies voor de Nederlandse producties. Chipz zakt met Gangster Town van 4 naar 5, Ali B moet met Rampeneren terug van 7 naar 9 en Bløf gaat met Hemingway van 9 naar 10.

Top 20
Het Lief Klein Konijntje van Henkie zet zijn opmars voort; hij stijgt deze week van 18 naar 12. Daarmee haalt Henkie idool Jim in, wiens Dapper & Sterk deze week blijft hangen op de 13de plaats. Op 15 dan de eerste oranje-single: Wir Sind der Holländer van de Toppers. Vier weken geleden maakte dit trio een smak door van 7 naar 30 te vallen, maar sindsdien zijn de Amsterdammers bezig aan een opmars. Raffaëla is daarentegen definitief aan haar terugweg begonnen; Right Here, Right Now zakt deze week van 10 naar 17. Er is echter nieuw succes van haar onderweg in de vorm van Mijn Houten Hart, een duet met Paul de Leeuw.

Kim-Lian afgestraft?
De winstjes in de rest van de lijst zijn verder net zo marginaal voor het Hollandse product. Postman featuring Anouk stijgt van 31 naar 23 met Downhill en Kim-Lian van der Meij stijgt evenzoveel plaatsen op 29 met haar Road to Heaven. De zangeres kondigde aan een meer volwassen sound ten gehore te brengen op haar tweede album en het lijkt er op dat haar aanhang daar nu voor afstraft. Want de single van haar vorige tienerpopalbum behaalden telkens in no-time de top 10.

Downloads
Anouk geeft deze week weer een slinger aan One Word, de single die al 28 weken in de hitlijst staat. Het nummer knalt deze week omhoog van 71 naar 46. Dat heeft alles te maken met de downloads die sindskort meetellen. Daardoor kan een single op zijn retour soms rare sprongen maken. Deze week gebeurt hetzelfde met de nummers van Madonna (van 49 naar 38), Gabriel Rios (van 58 naar 41), Belle Perez (van 46 naar 35) en Lucie Silvas (opnieuw binnen op 87).

De overige binnenkomers van Nederlandse afkomst:
62. Danny Lukassen – Nederland Oranjeland
73. Wesley – Romeo
76. Dj Roy & Stefanleur vs Mooi Wark – Idioot
77. Ferry Corsten – Watch Out
79. Johan – Oceans (let ook op de prijsvraag met Johan)
88. Deborah – Elke Keer
98. Dj Yorit feat Starkoo – Dat ben Jij

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Borsato blijft fier op 1 staan

  1. Jan

    Je schrijft dat Kim Lian gestraft wordt doordat ze een andere muzikale richting opgegaan is. Dat zal ten dele waar zijn. Waar zij echter ‘de dupe’ van is, evenals Ch!pz met ‘Gangster town’ (en andere Nederlandse producties), is dat sinds kort downloads worden meegeteld. Aangezien de doelgroep voornamelijk singles koopt (en dus niet download), scoren deze singles lager dan voorheen. In de eerste weken is er zelfs geen download beschikbaar. Dit om juist de doelgroep naar de winkel te lokken en de fysieke single aan te schaffen. Er worden nog maar weinig singles verkocht, behalve in het segment ‘kinderpop’ en ‘feestnummers’. Aan de andere kant zien we dat Henkie met ‘Lief klein konijntje’ juist profiteert van downloads.

      /   Reply  / 
  2. Herman

    klopt, chipz iz qua chartposities minder succesvol dan voorheen. maar ze hebben het nog wel tot 2 gered. kim-lian behaalde voorheen steevast de top 5. dan zou nu top 10 toch haalbaar moeten zijn? zeker als je je bedenkt dat kim-lian nog altijd een geweldig promotiekanaal heeft via jetix

    Maargoed, misschien ben ik te voorbarig met mijn commentaar en staat ze er over een week of 3 alsnog. ik had het dan ook wat voorzichtig opgeschreven.

      /   Reply  / 
  3. Rick

    Ik vind het op zich wel een lekker nummertje, dat Road To Heaven… Maar of ze nou volwassener klinkt?? Nee, niet echt vind ik…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>