Café de Wereldcup passeert Wir Sind die Holländer

Café de Wereld JPDe top van de hitlijst zit muurvast. Marco Borsato blijft op 1 staan en ook de nummer 2 tot en met 6 zijn ongewijzigd. Spannender is het bij de strijd om het WK-lied van dit jaar. Aanvankelijk leek deze in handen te liggen van de Toppers, wiens nummer Wir Sind die Holländer weer richting de top 10 kruipt (van 15 naar 12). Maar ze drie heren zijn deze week onverwacht ingehaald door de karakters uit Café de Wereld.
Het nummer Café de Wereldcup bevond zich vier weken rond de 30ste plaats, maar gaat deze week opeens van 27 naar 10. Blijkbaar slaat de Oranjekoorts flink toe.

In de top 20 is het verder een saaie bedoening. Ali B veert weer 2 plaatsjes op met Rampeneren naar 7, maar in de midweeks (tussentijdse hitlijst) eerder deze week noteerde hij nog op plek 3.

Henkie zakt met zijn Lief Klein Konijntje van 12 naar 13. Gelukkig is dit niet de monsterhit geworden waar ik bang voor was. Aanvankelijk stond het nummer hooggenoteerd in de Download Top 20. Maar de gimmick doet het toch minder goed qua fysieke verkoop, waardoor de Top 10 buiten handbereik ligt. Het wordt dus toch niet zo’n lange konijnenzomer, zoals het er nu naar uitziet.

Postman featuring Anouk komt de top 20 binnen doordat Downhill van 23 naar 18 stijgt. Jim lijkt zijn laatste week bij de bovenste 20 te hebben; zijn Dapper & Sterk zakt van 13 naar 20.

Ilse deLange is druk bezig met een promotietour. De Almelose zangeres staat deze week in verschillende tijdschriften, tv- en radioprogramma’s. Dat alles om haar nieuwe album te promoten èn de single The Great Escape. Niet zonder succes; het nummer komt deze week nieuw binnen op 29.

Verder nieuw binnengekomen in de Single Top 100:

54. Wan Ati – Duku voor Suriname
58. Harry & Wolter – We scoren we winnen!
82. Rob Boskamp – In the Evening
94. Jannes – Als het Zonnetje Schijnt (re-entry)

Zie ook:
- Strijd om WK Voetbal hit: Meeuwis verslaat Hazes
- Land Huphup Hol de leukste WK voetbal hit?
- Borsato blijft fier op 1 staan
- Ilse komt er weer aan – en we zullen het weten ook!

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Café de Wereldcup passeert Wir Sind die Holländer

  1. Bartje

    haha lache toch mij maakt het niet uit wie er beter staan als ik ze maar lekker vaak hoor lache toch allebij super hopen dat er nog meer van dit soort nummers komen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>