Album Top 100: Anouk achter Amy, vliegende start Voicst

Na zes weken is er een einde gekomen aan de heerschappij van Paul de Leeuws Symphonica in Rosso. De entertainer moet Amy Winehouse en Anouk voor laten gaan. Saillant detail is dat Paul juist Anouk van de eerste plaats afknikkerde enkele weken terug. Ook saillant is dat Amy Winehouse al ruim een jaar staat genoteerd in de lijst, maar tot twee weken terug nooit hoger dan 3 stond genoteerd. Back to Black was wel één van de vijf best-verkochte albums in 2007 in Nederland. De drie heren van Voicst maken deze week een vliegende start met hun nieuwe album A Tale of Two Devils.

De top 10:

1 (2) Back to Black – Amy Winehouse
2 (3) Who's Your Momma – Anouk
3 (1) Symphonica in Rosso – Paul de Leeuw
4 (5) Vandaag – Nick & Simon
5 (6) Live It Out – Alain Clark
6 (4) Who'll Speak for Love – Trijntje Oosterhuis
7 (9) In Rainbows – Radiohead
8 (7) Pictures – Katie Melua
9 (8) Samen met Dré – André Hazes
10 (12) As I Am – Alicia Keys

Voicst kwam in 2004 met het debuutalbum 11-11, dat niets tot weinig deed in de Album Top 100. Wel bracht de cd een hitje voort in de vorm van Dazzled Kids, dat mede dankzij support van 3fm ergens rond de 35 strandde in de Single Top 100. Het nieuwe album verscheen vorige week en knalt deze week binnen op 28, een hoge positie voor een alternatieve act als deze.

Net als vorige week maakt VanVelzen een opmerkelijke beweging in de Album Top 100. Zeven dagen eerder vloog hij nog door de lijst van 49 naar 10. Deze week wordt bijna die volledige stijging tenietgedaan; Unwind keldert naar de 36ste plaats.

Fikse winst is er deze week voor The Opposites, die met het album Begin 20 van 98 naar 69 stijgen. De opleving heeft alles te maken met de nieuwe single (Je moet niet zitten aan) Me Nikes, dat wederom is voorzien van een ludieke videoclip.

Zie ook:
- Album Top 100: Alain Clark vliegt top 10 in
- Amy Winehouse probeert Paul de Leeuw te onttronen

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Album Top 100: Anouk achter Amy, vliegende start Voicst

  1. Ronald

    Sterker nog, het album van Amy Winehouse was het best verkochte album van 2007
    Dus ondanks de alcoholproblemen e.d. van haar, goeie prestatie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>