Nieuwe singles Anouk en Alain helpen albums omhoog

De bovenste regionen van de Album Top 100 kent deze week een aantal opmerkelijke verschuivingen. Allereerst is er de hoge entree van het nieuwe album van Gavin Degraw op 8. Verder valt op dat Alain Clark en Anouk – beiden toch alweer een tijdje genoteerd – deze week sterk stijgen. De reden daarachter is de release van nieuwe singles van beide artiesten. Blow Me Away en Modern World helpen de bijbehorende albums flink omhoog.

De top 10:

1 (1) Hard Candy – Madonna
2 (3) Back to Black – Amy Winehouse
3 (2) This is the Life – Amy MacDonald
4 (7) Vandaag – Nick & Simon
5 (4) Rockferry – Duffy
6 (10) Live It Out – Alain Clark
7 (5) Jij Bent Zo – Jeroen van der Boom
8 (–) Gavin Degraw – Gavin Degraw
9 (14) Who's Your Momma – Anouk
10 (6) 19 – Adele

Armin van Buuren valt deze week net buiten de top 10; Imagine zakt van 9 naar 11. De Machine, het nieuwe album van De Jeugd van Tegenwoordig, moet drie plaatsen inleveren en komt daarmee terecht op de 14de positie. Alderliefste bereikt juist de top 10 door met De Franse Slag van 29 naar 20 te klimmen.

Carola Smit maakt minder fraaie tijden door. Vorige week kwam haar titelloze solodebuut nog hoog binnen op 12, maar deze week vinden we de plaat pas terug op een 32ste positie.

De revival van de week gaat juist naar Jan Smit. Op Weg Naar Geluk staat nu 80 weken onafgebroken genoteerd en moest vorige week nog vechten voor een plaatsje in de Album Top 100; het album stond op precies de 100ste plaats genoteerd. Deze week een flinke slinger omhoog; Op Weg Naar Geluk staat op 46.

De hele Album Top 100 check je hier.

Zie ook:
- Madonna walst bruut over Armin van Buuren in Album Top 100
- Single Top 100: Weer hit voor Anouk met Modern World

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>