Marco Borsato regeert als vanouds in de hitlijsten

Borsatomanie losgebarsten • Koning van de Nederpop bestijgt troon

Ik Zou Het Zo Weer Overdoen van Marco Borsato en Trijntje Oosterhuis voert voor de tweede week de Single Top 100 aan. Vandaag kwam zijn veelbesproken nieuwe album Duizend Spiegels uit, dus we zijn nog lang niet van Borsato af.

Het is moeilijk om op een dag als vandaag de Single en Album Top 100 te duiden. Deze hitlijsten gaan over de afgelopen week, tot en met donderdagavond, en de actualiteit heeft die trend ondertussen al lang en breed ingehaald.

In iTunes zien we momenteel hoe Duizend Spiegels uit de startblokken komt. Marco staat met maar liefst 9 van de 13 albumtracks in de iTunes Top 100.

Zijn duet met Trijntje op de eerste plaats, en Samen Voor Altijd, het duet met zijn dochter Jada, Willem Frederiks, Lange Frans, John Ewbank en diens dochter Day, op de tweede plek. Bijna ongekend. De laatste keer dat we zoiets zagen was tijdens de Van Nieuwland-piek in het vorige seizoen van The Voice.

Naast al die losse nummers staat het album Duizend Spiegels inmiddels ook op de eerste plaats in de iTunes albumlijst. De plaat is al platina. Het is zo goed als zeker dat ie volgende week ook in de Album Top 100 op 1 binnenkomt.

Album Top 100 deze week

Zover is het nog niet. Het Kinderen voor Kinderen-verzamelalbum staat daar nu nog op de eerste plek. De nieuwe van Robbie Williams komt binnen op de tweede plaats. Het allerbeste van Charles Aznavour komt de lijst opnieuw binnen op 5, en Breaking The Rules van MainStreet maakt ook een sterke comeback op plaats 7.

Soldier On, het nieuwe album van Tim Knol, debuteert op de vijftiende plaats, terwijl One Christmas Night Only van Glennis Grace sterk opent op de 19de plek.

Single Top 100 deze week

Marco en Trijntje staan in de singles-chart dus wederom op de eerste plaats. Zij houden het One Direction-geweld met gemak op afstand. Die Britse boyband scoort de enige twee nieuwe binnenkomers in de top 10 van deze week.

In de bovenste helft van de Single Top 100 komen geen nieuwe Nederlandse producties binnen. Marco en Trijntje zijn met Ik Zou Het Zo Weer Overdoen de enige Nederlanders in de top 10. Conclusie: Borsato heerst met afstand.

Gezien zijn actuele scores in iTunes is dat slechts het begin. De vraag is niet of hij terug is, maar hoe hard hij zal toeslaan. Wie dacht dat Borsato zijn troon kwijt was, mag de komende week nederig buigen voor de Koning van de Nederpop.

Links naar alle hitlijsten staan onderaan in de rechterkolom.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Marco Borsato regeert als vanouds in de hitlijsten

  1. Peterke!

    Ben ik nog niet met je eens Marcus. Ik had gister al in een reactie gezegd dat het nieuwe album van K3 nog voor release al 30.000 keer over de toonbank is gegaan. One Direction zal niet op #1 binnenkomen, maar ik vermoed wel in de Top3. Ik zou nog niet te vroeg zeggen dat Marco op #1 zal binnenkomen volgende week.

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      ‘Zo goed als zeker’ schrijf ik. Kleine slag om de arm haha. Nee, serieus dit is overduidelijk. Kan bijna niet anders.

      Off-topic: het bericht over Anouk in P&W offline gezet tot maandag. Ze is daar dus maandag te gast, niet vanavond. Ze was wel voor vanavond aangekondigd, maar het is verplaatst naar maandag. Dan zal ze ook reageren op onze inzending voor het Songfestival, die maandag gepresenteerd wordt.

        /   Reply  / 
  2. Johan van de Velde

    “Wie dacht dat Borsato zijn troon kwijt was, mag de komende week nederig buigen voor de Koning van de Nederpop.”

    LOL
    Leuk verwoord, Marcus

      /   Reply  / 
    1. bart

      ha,ha; ja fantastisch! Hij flikt het em gewoon weer.

        /   Reply  / 
  3. Top90s

    Knappe prestatie van Marco, het was toch weer een poos vrij rustig met zijn hits. Dit terwijl hij in de jaren 90 toch nog altijd het record bezit met de hoogste score (aantal weken, posities) met dromen zijn bedrog. Ben benieuwd naar zijn nog te komen hits…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>