OG3NE met liedje vader naar Songfestival 2017

Update klik: Luister hier naar Lights and Shadows van OG3NE

#Eurovision #teamog3ne • Trio voert kleine naamsverandering door

Meidengroep OG3NE zal op het Eurovisie Songfestival 2017 een liedje zingen dat is geschreven door Rick Vol, de vader van het trio, en gitarist Rory de Kievit.

Dat onthulde Lisa woensdag. Ook zal het trio niet als O’G3NE maar als OG3NE op het internationale podium verschijnen. Een minieme naamswijziging.

In totaal was er een veertigtal songs ingezonden. Daar hebben Lisa, Amy en Shelley toen een eerste selectie van twaalf nummers uit gemaakt, en vervolgens bleven daar nog drie liedjes van over.

Begin maart

Nu bekend is dat de vader van het trio het nummer heeft geschreven, zullen sommigen wellicht een oubollig liedje verwachten. Dat is uiteraard nog helemaal niet zeker. De meiden werken momenteel in de studio aan de productie.

‘Wij zijn erg enthousiast en momenteel druk in de studio om van de demo een weergaloze productie te maken. Begin maart presenteren wij vol trots onze inzending’, aldus OG3NE in een persverklaring eerder deze week.

De vader van Lisa, Amy en Shelley schreef eerder onder meer Voice-finalesingle Magic, en de singles Cold en Wings To Fly. De vriend van Shelley is songwriter, producer en gitarist Rory de Kievit, die eerder speelde in bands bij onder meer Mr. Probz, Rigby, Xander de Buisonjé, Jennie Lena en Ladies of Soul.

Eigen kracht

OG3NE is ingedeeld in de eerste helft van de tweede halve finale, op donderdag 11 mei. Over die loting maken de dames zich niet druk:

‘Wij willen de titel heel graag naar Nederland halen. Om dat te bereiken moeten we uiteindelijk van iedereen winnen dus maakt het niet uit wie we op het pad daar naartoe tegenkomen. Wij gaan uit van eigen kracht en zijn druk bezig om het juiste team op alle vlakken om ons heen te verzamelen.’

Songfestival 2017: Podium, logo, visual identity en loting
O’G3NE: Lisa, Amy & Shelley door de jaren heen

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “OG3NE met liedje vader naar Songfestival 2017

 1. Vincent Lamme

  Oh jee… je schrijft het al Marcus… Ik vrees ook voor een oubollig liedje, puur op basis van eerder werk. O’G3NE is vocaal fantastisch, het manco zat ‘m hittechnisch altijd in de liedjes die gewoon niet goed (genoeg) waren en een te rommelige act (dat ongecoördineerde gezwaai met die handjes ipv strakke choreo). Niet voor niets zijn hun covers het meest populair. Ik hoopte dat men voor het Songfestival in ieder geval een goede liedjesschrijver aan het werk had gezet ipv een componist die nog geen grote hit heeft gescoord. Nou ja… we gaan het zien. Trijntje ging tenslotte met een liedje van een ‘hitcomponist’ en we weten allemaal hoe dat uitpakte.

    /   Reply  / 
 2. popfan

  Ze hebben ook twee singles van buitenlandse songwriters uitgebracht, Take the Money and Run en Loved You First, en die zijn ook allebei geflopt, dus of het allemaal aan papa ligt weet ik niet.

    /   Reply  / 
 3. Bastian

  Tsja, afwachten en dan pas oordelen. Rick Vol en Rory de Kievit hebben o.a. All over again geschreven wat echt geen slecht nummer is en oubollig vind ik het ook niet. Nee, het is geen winnend lied, maar vind het beter dan Walk Along bijvoorbeeld en dat lied komt dus van Anouk. Hopelijk denken ze niet teveel in ‘songfestival’ maar gaan ze gewoon voor een goed lied waarin de dames kunnen shinen ;) De kracht is samenzang en ik denk dat de dames daar heel ver mee kunnen komen. Kom op, alleen nog een goed lied. Doe het voor het vaderland :D

    /   Reply  / 
 4. Yoshi

  Ik zeg niks…

    /   Reply  / 
 5. Henk

  Ik kan mijn commentaar ook maar beter voor me houden. Ik ben uiteraard ontzettend benieuwd naar het liedje want dit nummer zou dus het meest geschikt zijn van alle nummers die ingestuurd zijn.

    /   Reply  / 
 6. Bart

  De songs Birds, Calm after the storm en Slown down werden ook massaal afgeslacht. Zeuren doen “we” toch wel. Het gaat om het moment daar op het podium. Dan moet alles kloppen. We zullen zien. Uniek zijn ze sowiezo. Ik heb er wel vertrouwen in.

    /   Reply  / 
 7. Vinn

  Laten we eerlijk zijn.. magic was een prima nummer! Noet voor het songfestival maar heeft het verder ook prima gedaan.

  Het probleem is met OG3NE dat we ze vooral heel goed vinden als ze een cover doen.. bij tvoh en beste zangers bijvoorbeeld maar met eigen werk hebben ze nog nooit dat magische moment gehad.

  Ik vind de 3 dames echt fenominaal zingen en kunnen met het juiste lied zeker winnen maarja hebben ze dat?

    /   Reply  / 
 8. BéTé

  Pffff, dat ze voor hun vader zouden kiezen lag al zo voor de hand dat het me niet eens meer verbaast. Het komt namelijk niet eens in de dames op om hem te passeren … zo loyaal zijn ze aan hem.

  Dat alle eigen nummers van deze dames floppen ligt zeker niet alleen aan paps. Het wordt tijd dat de dames de hand eens in eigen boezem steken. Met alleen goed kunnen zingen komen ze er beslist niet… dat blijkt wel.

  By the way; Magic was nooit een hit geworden als het niet als single was gekozen voor The Voice. Tevens had Marco Borsato (en zijn productieteam) een grote vinger in de pap met betrekking tot de uiteindelijke uitvoering.

    /   Reply  / 
 9. Sandra

  Mooi nummer maar het raakt me niet. Ze kunnen dit zoo goed….. Elke keer kreeg ik kippenvel van hun optredens bij de beste zangers van Nederland. Wat een talent. Dit was de kans om te winnen met de kwaliteit van deze meiden. Het ligt echt aan het liedje helaas.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>