Comeback-cd The Nits valt in de smaak

Al een eeuwigheid vernemen we niets van The Nits, maar afgelopen week verscheen er een nieuw album van dit Nederlandse gezelschap. Daar is met smart op gewacht zo lijkt het, want Doing the Dishes komt meteen vanuit het niets op 8 binnen in de Album Top 100. Ook Voicst stond op de nominatie om voor het eerst de top 10 te bestormen, maar hun tweede album A Tale of Two Devils bleef uiteindelijk steken op positie 12. In de top van de Album Top 100 is de leiding nog altijd in handen van Amy Winehouse, die Anouk op grote achterstand laat.

De top 10:

1 (1) Back to Black – Amy Winehouse
2 (2) Who's Your Momma – Anouk
3 (5) Live It Out – Alain Clark
4 (3) Symphonica in Rosso – Paul de Leeuw
5 (4) Vandaag – Nick & Simon
6 (6) Who'll Speak for Love – Trijntje Oosterhuis
7 (8) Pictures – Katie Melua
8 (–) Doing the Dishes – The Nits
9 (9) Samen met Dré – André Hazes
10 (7) In Rainbows – Radiohead

Van de nieuwe lichting Nederlandse muzikanten doet Alain Clark (hoewel al jaren bezig) het dus erg goed, door van 5 naar 3 te stijgen met Live It Out. Verderop in de lijst doet Leaf het behoorlijk; Life's a Beach blijft deze week op 19 staan. Wouter Hamel zet zijn opmars van de laatste tijd niet voort en daalt deze week van 18 naar 23 met Hamel. De plaat staat intussen een half jaar genoteerd en hikt tegen de gouden status aan.

Ook is er succes voor oud-gedienden. De verzamelaar van Paul de Leeuw doet het ruim een jaar na de release nog erg goed. Mooi! weer een CD stijgt in de 71ste week van notering van 39 naar 30. Van 34 naar 31 stijgt Six White Russians and a Pink Pussycat van Room Eleven. Dat album staat nu 67 weken genoteerd en over twee maanden verschijnt de opvolger, genaamd 2.

Speciale vermelding gaat uit naar Mark Ronson. De Brit bracht zijn cover-cd Version al in juni vorig jaar uit, maar begint nu pas aan te slaan in Nederland. Dat komt natuurlijk door de gigantische hit die hij nu scoort met Amy Winehouse, Valerie. Version stijgt in de derde week van notering van 64 naar 44.

De overige Nederlandse binnenkomers:

56. JW Roy – JW Roy
57. Coming up for Air – Kayak
82. Onverwacht – Benny Neyman
99. Voicst – 11-11

Zie ook:
- Album Top 100: Anouk achter Amy, vliegende start Voicst
- Album Top 100: Alain Clark vliegt top 10 in

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Comeback-cd The Nits valt in de smaak

  1. hannah linders

    zie die JW Roy eens gaan! helemaal op eigen kracht, wordt nauwelijks gedraaid en ook hier nog niet één keer besproken,…absolute NL pop plaat,…(blof en acda&demunnik,…eat your heart out..)
    met prachtig duet met Ilse Delange en Guus Meeuwis…
    gaan jullie nog eens naar hem luisteren of eh eh…
    Hannah

      /   Reply  / 
  2. Sander

    inderdaad een heel goede zanger en heel goede plaat dat duet met Guus zou zo een dikke hit zijn,met ilse trouwens ook,bijzonder dat je er zo weinig van op de radio hoort of (hier) leest misschien niet zo’n grote paletenmaatschappij ach talent komt toch wel boven

      /   Reply  / 
  3. Onno

    ben wel benieuwd, vond de plaat erg okey ben ook wel benieuwd hoe ze live zijn! ga ze 6 sept voor t eerst zien in p60 http://www.p60.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>