Ook Sieneke wil Nationaal Songfestival met alleen Anouk

Schlagerdiva, en op dit moment de hoogst genoteerde Nederlandse vrouw in de Album Top 100, Sieneke laat zich in het AD uit over Anoukgate en het Nationaal Songfestival.

Zoals de meeste mensen vindt ook Sieneke dat Anouk een interne selectie verdient. Wel stelt ze dat Anouk dan met meerdere liedjes aan zou moeten treden in een Nationaal Songfestival, zodat er keuze is: ‘De TROS moet simpelweg een Nationaal Songfestival houden. Ik hoop dat Anouk dat begrijpt en ze er samen uitkomen.’

Sieneke stelt een cruciale vraag: ‘Waarom geen uitzending met zes mooie liedjes van Anouk? Ik kan me niet voorstellen dat Anouk niet wat meer goede nummers kan schrijven dan die ene killersong waarover ze spreekt.’

Verder vat Sieneke ons huidige Eurovisietrauma scherp samen: ‘We probeerden een over the top-show met De Toppers, volksmuziek van mij, pop van de 3JS en daarna het kleine lied van Joan Franka. Allemaal mislukt. Waarom dan nu geen stevige rock?’

Sieneke maakt volgens mij goede punten. Of Anouk het met een stevig rocknummer wil en moet doen betwijfel ik. Volgens mij maakt Anouk al jaren meer popmuziek en ik denk dat ze in het Zweedse Malmö de meeste indruk zou maken met een ballade of een electropop-song. Maar met de algemene strekking van Sieneke’s betoog ben ik het eens.

We weten eigenlijk al dat Anouk in principe niet tegen zo’n opzet is. In de zomer van 2008 stelde ze voor om drie liedjes te schrijven voor het Nationaal Songfestival waaruit het publiek vervolgens de uiteindelijke inzending zou kiezen. Die opzet is toen ook gekozen. Echter helaas niet met Anouk die het als eerste voorstelde, maar met De Toppers.

Sieneke werd in 2010 veertiende in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Maar bij de televoters werd ze elfde met het legendarische Sha-la-lie, dus met iets meer geluk had ze de finale kunnen halen. Ondanks het teleurstellende resultaat was deelname aan het Eurovisie Songfestival voor Sieneke het begin van een succesvolle carrière.

Kans op deelname Anouk aan Songfestival groter dan ooit
Anoukgate: John de Mol trekt zich terug uit Songfestival
Nationaal Songfestival zes voorrondes ‘samen met AVRO’
TROS prutst met Songfestivaldeelname Anouk

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Ook Sieneke wil Nationaal Songfestival met alleen Anouk

  1. Peterke!

    Wat mensen ook van haar vinden, ik vind Sieneke een hele leuke en spontane meid. Ik ben ook blij dat haar tweede album weer goed verkoopt. Ik was er eerst een beetje op tegen dat Anouk het zonder Nationaal Songfestival zou doen, maar ik begin mezelf steeds meer tegen te spreken. Anouk zou het gewoon goed doen en haar muziek valt ook altijd (zowel in Nederland als erbuiten) goed in de smaak. Hoewel veel mensen hier waarschijnlijk op tegen zullen zijn zou Sieneke van mij nog eens Nederland mogen vertegenwoordigen. Ze werd 11e en hoewel we ook daar niet mee waren doorgegaan maken we ook met haar een kans. Maar Anouk heeft voor het aankomende jaar wel even voorang.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Anouk en Sieneke valt nauwelijks te vergelijken.
      Sieneke zal toch het meisje van het Songfestival blijven met het draaiorgel.
      Anouk. Alle albums in de top 10, 5 op 1…

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        Nou….wellicht hebben ze straks iets gemeen: het niet winnen van het songfestival….

          /   Reply  / 
  2. vinn

    Ik vind Sieneke echt aandoenelijk! Maar ze heeft gelijk! Hoop ook nog steeds dat Anouk uiteindelijk gaat!

      /   Reply  / 
  3. inge

    Ieg! Sieneke,

    elke keer als ik die naam lees, krijg ik dat kutlied weer in me hoofd!

      /   Reply  / 
  4. Henk

    Het is echt zomer merk ik wel aan deze column. Want is de mening van Sieneke over Anouk wel belangrijk? Maar één ding is zeker dat we ons allemaal wel dat liedje van haar herinneren ‘Sha la li sha la la’ en je kreeg het niet uit je hoofd. En wie herinnert zich nog de liedjes van Edsilia (haar laatste inzending), 3J’s, Hind, etc etc?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>